Op1-ruzie: Catherine Keyl woest op Schimmelpenninck

Catherine Keyl vindt de manier waarop ze op 30 april werd behandeld in de late talkshow Op1 schandalig. Ze is zwaar teleurgesteld in presentator Sander Schimmelpenninck. Dat laat ze vandaag weten in De Telegraaf. Catherine vertelde aan de talkshowtafel een anekdote over haar 5-jarige neefje, die als coronakapsel een mooie krullenbol had. Ze vertelde hem liefkozend dat ze zó verliefd op hem kon worden, waarop haar neefje aan haar antwoordde: “Maar dat mag niet, want het is corona.’

Daarop maakte Sander Schimmelpenninck een opmerking die niet in goede aarde viel bij Catherine. “De presentator presteerde het toen een opmerking te maken die drie keer fout was.”

Sander zei namelijk: “Of het neefje dacht natuurlijk: ik heb geen zin in die oude tante.”

Walgelijk, vindt Catherine. “Eén: hij heeft geen idee van de denkwereld van een 5-jarige. Twee: hij vindt oudere vrouwen blijkbaar vreselijk, drie: hij beledigt een gast die zonder betaling voor zijn gerief een vrije avond opoffert.”

Het is volgens Catherine vrij seksistisch. “Grappig genoeg hebben alleen vrouwen deze opmerking gehoord, en kreeg ik alleen van vrouwen reacties. Omdat ze weten hoe sneaky dat soort opmerkingen erdoorheen glippen. Mannen hadden de opmerking niet gehoord of er geen waarde aan gehecht.”

Het bewuste fragment (vanaf 11:15):

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen