Rob Goossens: ‘Niemand vindt M leuk, stop ermee!’

Het is onbegrijpelijk dat Margriet van der Linden in oktober weer terug mag keren met haar talkshow M. Er is bijna niemand die haar leuk vindt; haal het gewoon van de buis af. Dat heeft tv-kenner Rob Goossens zaterdagavond gezegd in RTL Boulevard. De kijkcijfers maken echt heel erg pijnlijk duidelijk dat de NPO 1-kijker massaal wegzapt als M begint en weer massaal terugkeert als M is afgelopen, maar dankzij de intieme banden tussen Margriet en NPO-bazin Shula Rijxman mag ze gewoon door.

Margriet krijgt heel erg veel steun uit de linkse grachtengordel en uit de cultuurkliek, maar niet van de massa. En NPO 1 is geen nichezender, maar een brede familiezender.

Rob juicht het nieuws dat Fidan Ekiz en Renze Klamer de opvolger van DWDD gaan maken toe en vindt dat de NPO nu moet doorpakken. Hij stelt voor om Kefah Allush, die ook in de race was voor de DWDD-opvolger, op het M-slot te zetten.

Zet gewoon Kefah op de plek van Margriet van der Linden. Er zijn toch niet zo heel veel mensen in Nederland die erg blij worden van M en dan heb je gewoon de hele vooravond met twee frisse nieuwe programma’s.”

De tv-kijker zal Kefah veel liever zien dan Margriet, denkt Rob. “Hij had het goed gedaan. Hij had mooie, menselijke gesprekken kunnen voeren, zodat Matthijs van Nieuwkerk dat ook deed op zijn beste dagen in DWDD.”

Rob verwacht ook dat het nieuwe duo Fidan en Renze veel beter gaat scoren dan Margriet. “Over een miljoen moeten ze makkelijk halen. Zelfs M haalt 600.000 kijkers. Er zijn blijkbaar nog steeds heel veel mensen die na EenVandaag vergeten dat ze kunnen zappen.”

Nog even terug naar Kefah Allush: wat vindt hij ervan dat hij het niet is geworden? “Dat vond ik best balen. Ik ben niet iemand die graag verliest, en het liefst speel ik natuurlijk op het hoofdveld. Dit was een mooie kans. Maar een vreemde nasmaak heb ik niet overgehouden aan het feit dat Fidan en Renze het zijn geworden. Zij lijken mij een uitstekend duo.

Lees ook: NPO vindt M top, tv-kijker negeert seizoensfinale (gisteren)

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen