Rob Goossens: ‘Niemand vindt M leuk, stop ermee!’

Geplaatst op zo 05 jul 2020 om 10:00

Het is onbegrijpelijk dat Margriet van der Linden in oktober weer terug mag keren met haar talkshow M. Er is bijna niemand die haar leuk vindt; haal het gewoon van de buis af. Dat heeft tv-kenner Rob Goossens zaterdagavond gezegd in RTL Boulevard. De kijkcijfers maken echt heel erg pijnlijk duidelijk dat de NPO 1-kijker massaal wegzapt als M begint en weer massaal terugkeert als M is afgelopen, maar dankzij de intieme banden tussen Margriet en NPO-bazin Shula Rijxman mag ze gewoon door.

Margriet krijgt heel erg veel steun uit de linkse grachtengordel en uit de cultuurkliek, maar niet van de massa. En NPO 1 is geen nichezender, maar een brede familiezender.

Rob juicht het nieuws dat Fidan Ekiz en Renze Klamer de opvolger van DWDD gaan maken toe en vindt dat de NPO nu moet doorpakken. Hij stelt voor om Kefah Allush, die ook in de race was voor de DWDD-opvolger, op het M-slot te zetten.

Zet gewoon Kefah op de plek van Margriet van der Linden. Er zijn toch niet zo heel veel mensen in Nederland die erg blij worden van M en dan heb je gewoon de hele vooravond met twee frisse nieuwe programma’s.”

De tv-kijker zal Kefah veel liever zien dan Margriet, denkt Rob. “Hij had het goed gedaan. Hij had mooie, menselijke gesprekken kunnen voeren, zodat Matthijs van Nieuwkerk dat ook deed op zijn beste dagen in DWDD.”

Rob verwacht ook dat het nieuwe duo Fidan en Renze veel beter gaat scoren dan Margriet. “Over een miljoen moeten ze makkelijk halen. Zelfs M haalt 600.000 kijkers. Er zijn blijkbaar nog steeds heel veel mensen die na EenVandaag vergeten dat ze kunnen zappen.”

Nog even terug naar Kefah Allush: wat vindt hij ervan dat hij het niet is geworden? “Dat vond ik best balen. Ik ben niet iemand die graag verliest, en het liefst speel ik natuurlijk op het hoofdveld. Dit was een mooie kans. Maar een vreemde nasmaak heb ik niet overgehouden aan het feit dat Fidan en Renze het zijn geworden. Zij lijken mij een uitstekend duo.

Lees ook: NPO vindt M top, tv-kijker negeert seizoensfinale (gisteren)

Foto: SBS
96 Reacties op “Rob Goossens: ‘Niemand vindt M leuk, stop ermee!’”


 1. Victor

  Ik woon in de grachtengordel, ben links, maar heb óók een hekel aan M !

 2. Geox

  Of schaf al die ultralinkse propagandazenders van de NPO af.
  Ook een optie.

 3. rooie Rinus

  Rob G. heeft er kijk op, zo ook nu. En Kefah Allush is nogal in de Heer, dus die mag ergens heel laat en op Zondag.

 4. Suckerpunch

  Die lelijke margriet is een isis aanhangster en Nederland haatster; waarom zou je anders een interview doen met zo’n teruggekeerd lelijk gedrogt op kerstdag?

  Je kan ontslagen worden wegens werkweigering; maar iets weigeren vanuit ethisch oogpunt maakt het volgens de wet geen werkweigering. Margriet heeft niet geweigerd en staat er dus achter.

  Dom wijf!

 5. Huib

  Het heeft geen meerwaarde om naar M te kijken. Van tevoren zijn de meningen al duidelijk. Het is meer propaganda dan meningsvorming. Vreemd dat dit kan blijven voortduren.

 6. Curryworst

  Magriet van der Linden: ‘Niemand vindt Rob Goossens leuk, stop ermee!’

 7. Boris

  Ik en mijn rechtst georiënteerde plattelandsfamilie kijken elke dag vol plezier naar M. Fantastisch programma vol nieuwe inzichten in hoe we beter kunnen leven en het voor iedereen aangenaam kunnen maken.

 8. Geox

  LOL@Boris
  Het zou zo op een groot spandoek in Peking of Aleppo kunnen staan.

 9. Bart

  Zomaar een keertje eens met Rob Goossens.

 10. Niemand vindt Rob leuk

  Geen wonder dat de vaste abonnees De Telegraaf met bosjes opzeggen.

  En ze online niet van de grond komen.

  Nog even: bye, bye Rob.

 11. Hoekie

  Woon niet in de grachtengordel en ben op veel zaken niet links maar vind m af en toe wel te pruimen. Maandje terug deed ze een show over gewone mensen die van haar een lintje kregen, vond het prachtige tv.
  Tip aan Margriet, nodig eens mensen uit die niet jouw mening vertegenwoordigen.

 12. Bas

  Rob wie? Als één programma overbodig is, dan is het de riool van rtl wel.

 13. Robert

  Ze heeft meer kijkers dan Boulevard. Waar heeft kleuter Robje het over?

  De kijker kijkt en heeft het laatste woord.

 14. Joe Banana

  Ik ben ook chronisch allergisch voor deze haatheks geworden. Haar programma biedt geen verrassingen, alles geschiedt volgens de bekende linkse patronen en onder het motto: Weg met Nederland.

 15. Arie Schoenlepel

  Als je Shula Rijxman dagelijks schaart en aflikt heb je een deel van de zendtijd verdiend…. zo werkt dat daar bij NPO. De laatste tijd hebben Georgina Verbaan en Halina Reijn cs daar blijkbaar geen zin meer in. Die zag je dan ook niet meer op tv. Logisch.

 16. Jaap Aap

  Juist Robert, en de kijker zapt massaal weg wanneer deze meneer met bloempotkapsel op tv komt. Trek je conclusies zou ik zeggen!

 17. Magriet

  Helder!

 18. Keta Minek

  Rob Goossens hoort thuis bij de EO.

 19. kritisch avro-lid

  M. is inderdaad niet leuk, althans dat vind ik. Er zijn desondanks toch circa 700 duizend kijkers die er dagelijks op afstemmen. Dus er is toch een publiek voor en dat rechtvaardigt het dat het programma enkele maanden per jaar moet worden uitgezonden.

  Ik vind M.niet leuk. Moet het daarom van de tv af? Ik vind Rob Goossens nog minder leuk dan M. En RTL boulevard haalt vergelijkbare kijkcijfers als M. Moet Rob dus ook van de tv af?

 20. Meta Kenik

  Margriet heeft geen goede redactie, veel te eenzijdig.

 21. age

  Doorgaan vooral doorgaan

 22. RaymondVL

  Niemand die dat manwijf met een vetkuif leuk vindt. Maar ja, ze deugt zo lekker.

 23. Robert

  Wat een lulorgel die Goossens, hij kijkt kennelijk niet naar de kijkcijfers.
  Ik zou me zorgen maken als ik bij RTL werkte kijkende naar de kijkcijfers.

 24. Harry

  Zelfs ik, als neutrale kijker,

  moet bekennen dat ik altijd even wegdut terwijl

  M. haar zeden predikt. Maar dan ben ik de rest

  van de avond weer zo fris als een hoentje dus

  helemaal totaal overbodig is M. zeker niet…

 25. Ron

  Laten we Rob Goossens opheffen? Lijkt me een veel beter plan. M doet het uitstekend.

 26. Merel

  Schijnbaar vinden 600.000 mensen het leuk of, ja, ze vergeten te zappen dat kan ook.

 27. Dako

  NPO ziet dit als een ander geluid, normaal is de NPO links georiënteerd en dit is inderdaad een ander geluid namelijk extreem links dus hier gaan ze mee door, helaas.

 28. Peter

  Ze scoort meer dan Beau!

 29. Peter

  Denk dat de Kijkcijfers hoger zijn….
  Wie heeft die….

 30. critikast

  Ik ken die Goossens niet, maar hij heeft wel gelijk.M is een niet meer verrassend programma met voorspelbare gasten, dezelfde kliek rond de tafel, geen discussies omdat iedereen het bij voorbaat al met elkaar eens is en een afschuwelijke presentatrice, die alleen maar medestanders uitnodigt en ondanks de bedroevende kijkcijfers toch mag doorgaan. Over kruiwagentjes gesproken !

 31. Uuuh

  Helemaal eens met Rob!

  M staat inmiddels voor Monsterlijk. Wat een eenzijdig activistisch gedram. Propaganda, inderdaad. Margriet verweet de Nederlandse samenleving diepgewortelde rasicme waardoor gekleurde medelanders geen gelijke kansen zouden hebben, maar haar eigen redactie, zo bleek, bestaat voornamelijk uit witte en jongvolwassen mensen! Als je anderen dag in dag uit de maat komt nemen, probeer dan in ieder geval zelf het goede voorbeeld te geven!

  Ook eens met @ Hoekie. Margriet kán wel leuke uitzendingen maken (zoals met die lintjes) maar ze doet dat erg weinig. Ik vrees dat haar eigen persoonlijkheid en ambities haar in de weg zitten….

 32. ropart

  dat irMa grese kapsel alleen al!

 33. Deze tekst is gemodereerd

  Zou Shula ook van eh…

 34. Echt links

  Ik ben heel links en vind M. verschrikkelijk. Alles aan M. is rechts en elitair. Ze is niet objectief, ze denkt generaliserend en stereotyperend dat minderheden altijd het slachtoffer zijn en een meerderheid de dader. Ze durft geen kritische vragen te stellen. De onderwerpen zijn eenzijdig en steeds een herhaling van domme televisie en worden cpntinu eenzijdig behandeld.
  Ik kan alleen maar bedenken dat ze mag blijven door haar contacten. Het is in ieder geval duidelijk dat ze niet mag blijven, omdat ze aantrekkelijk is, een warme stem en warme uitstraling heeft en keurig Nederlands spreekt. Dumpen dus, net als die domme, rechtse gemakzuchtige redactie. De mensen die nu nog ‘kijken’ zijn vooral dementerenden, blinden en of héél slechthorenden.

 35. Mick

  Diversiteit bij de NPO:

  Precies elk kleurtje is aanwezig, maar diversiteit in meningen is er nauwelijks. Vooral grachtengordeloraat (socialisme/communisme).

  Procentueel veel meer allochtonen dan er in Nederland zijn. Het is
  geen afspiegeling van Nederland maar een afspiegeling van de Randstad.

  Het is dus helemaal geen goede afspiegeling. Een goede afspiegeling ontstaat op een natuurlijke wijze zonder te beoordelen op ras en geslacht. De NPO doet aan ‘positieve discriminatie, een chique woord voor mensen die eigenlijk door en door racistisch en seksistisch zijn.

 36. Henry

  M is verschrikkelijk, meteen van de buis

 37. mcp

  NPO saneren over alle zenders.
  Rijxman en knechten eruit.

 38. arie

  Inderdaad ik vind M v.d. Linden hélemaal links.
  Ze is er neergezet om alles wat marxistisch is te promoten.
  De Nederlandse TV is zo wie zo niks en voor ons is Netflix de oplossing.

  Zondagmorgen keek ik naar Harry Mens ( voor de laatste keer trouwens).
  Hopeloos !

  Dit programma hangt van nep aan elkaar, de meeste gasten moeten voor hun aanwezigheid betalen.
  Zo is daar een mevrouw die gelijk een marktkoopvrouw haar snuisterijen zit aan te prijzen en daarmee probeert geld te verdienen. Manons keuze ! Lachwekkend.
  Dan komt er zo’n makelaartje uit Rotterdam, die allemaal voor de meeste mensen onbetaalbare woning laat zien, en wil laten blijken hoe goed hij is.
  Maar ik weet dat als je de Ruiter je huis wil laten verkopen, hij eerst een aanzienlijk voorschot op zijn courtage wil ontvangen!
  Dan tot overmaat van ramp zag ik het duo Krol en Otten, die van de politiek hun verdienmodel willen maken en helemaal niks voorstellen.
  De bekende slijmerige taal van Krol en die praatjesmaker en laaienlichter Otten is niveauloos. Niet stemmen op die lieden, een aanfluiting voor de politiek.
  Vroeger had Mens nog wel een politici van niveau (zijn beste tijd met Pim Fortuyn)
  nu komen die daar niet meer omdat het programma waardeloos is geworden met een Mens die nodig met pensioen moet en van de TV af.

 39. Dirk

  Haha, duo Krol en Otten is het duo list en bedrog !

  Het nieuwe soort bestuurders van Nederland.

 40. Uuuh

  Het is overigens een heel goed idee van Rob om Kefah Allush de plek van Margriet te geven. Zij vindt dat vast niet erg. Als zij echt voor meer diversiteit en gelijke kansen is, dan staat zij met liefde haar plekje af…..

 41. ome H

  Kan me niet voorstellen dat er iets slechter is als M …

 42. Ad

  De progressieve partijen zullen haar wel een bloemetje hebben gestuurd vooruitlopend op de verkiezingen 2021. Dagelijks gratis een uur zendtijd voor hen.

 43. Reivi

  M is geen discussie programma.
  Iedereen is het met elkaar eens.
  Het zijn allemaal ja knikkers aan tafel.
  En dan zegt Margriet,ja is duidelijk,ja zo denk ik er ook over.
  Vreselijk programma.

 44. Arie

  Business Class van Harry Mens is overigens wel het enige gesponsorde programma dat te pruimen is, zelfs met een presentator die niet kan interviewen en luisteren.
  Niet te hachelen zijn die gesponsorde huis- en tuinprogramma’s met restpartijen van de bouwmarkten. Of Trukkend Nederland, Bouwend NL.
  Het aller aller slechts is Bright TV.

 45. Matthijs Zelf.

  Blijf van DWDD af dat is van mij.

 46. Ger

  Echt links : rechts elitair, weet je wel zeker dat je echt links bent??

 47. Wyatt

  Ben in de enige die Rob Goossens gewoon zwaar irritant en gewoon niet leuk vind op TV. Zijn irritatiefactor komt in de buurt van Evert Santegoeds.

 48. Ton

  Wie vind eigenlijk Rob Goossens leuk? Met welke achtergrond en autoriteit beslist hij voor mij of iets leuk is of niet??

 49. Ome Cor

  Het feit dat er blijkbaar nog zoveel naar gekeken wordt, heeft volgens mij niets te maken met de likeability van dat mens M. Ligt volgens mij aan het tijdstip, net rond of na het eten, even nog wat TV verorberen voor het grote mensen journaal begint. M.i. komt het door de gewenning/afkicken van Matthijs. Verder is er niet werkelijk iets anders op TV rond dat tijdstip (van 19u tot 20u) wat je door kunt kijken (hetzij er zitten reclames tussen danwel het zijn programma’s van ‘n half uur of uitgekauwde herhalingen). Had je Matthijs om 20.30u gezet, dan waren er gegarandeerd 1 miljoen-plus kijkers. M zou dan nog lager scoren dan de 500ste herhaling van een Flodder-aflevering op RTL-7.
  Ik betrap me er zelf ook op dat ik rond 19u zappend uitkom bij M maar nooit, nee, werkelijk nooit blijf ik geïnteresseerd hangen bij dat gedram, geveinsde interesse en die verschrikte uilenblik van mens M.
  Vooral blijven ontkennen dat Nederland dit programma, deze formule, dat mens uitkotst.

 50. Mark

  Niemand vindt Rob leuk. Stop ermee Rob.

 51. Go Beau !

  Rob G. heeft gelijk, maar a.u.b. laat dit lekker door modderen… Misschien dat het volk een keer wakker wordt….

 52. Weg Ermee

  Niemand vindt Mark leuk. Stop ermee Mark!

 53. Simon Dekker

  Rob Goossens zegt eens wat zinnigs.

 54. Willem

  Wie Rob Goossens? Mooi dat hij een mening heeft, maar wat moet ik daar mee? Laat Margriet gewoon haar ding doen en zet niet alles in een hokje ‘links, grachtengordel of wat dan ook’. Er wordt al te veel gepolariseerd, hou daar mee op, joh en ga iets anders doen dan commentaar op een ander leveren!

 55. Jasper

  Rob is leuk, ik zou hem doen!

 56. Akwasi

  Laat margriet terug gaan naar haar hoerenmoeder!

 57. 123

  Nogmaals: M was vorig seizoen gewoon écht goed, daar was vrijwel iedereen het over eens. Alleen dit seizoen werd het programma wel erg gemakzuchtig gemaakt, en leek het wel alsof er weinig tegenspraak werd geboden. Dat had ze in het vorige seizoen toch echt beter onder de knie. Plus: wat ook niet helpt, is om enorm lang door te emmeren over dé twee onderwerpen die ons bezighielden: COVID-19 en racisme/discriminatie. Na een paar keer daarover gesproken te hebben, weten mensen het wel. Maar nu werden keer op keer die onderwerpen aangesneden, zonder weerwoord. Kortom: gemakzuchtig.

 58. Harm

  Wat een onzin.
  Kijk met gróót genoegen naar Margreet.
  Eindelijk eens een leuk afwisselend uurtje.

 59. anoniem

  Nederlandse televisie is niet links en is dat ook nooit geweest..

 60. Jenny

  Rob Goossens: ‘Niemand vindt Beau/Jinek leuk, stop ermee!’

 61. Peter

  Ik ben links, maar niet dement op slechthorende vind ‘m ook niet meer zo goed, maar vind al die critici opmerkingen maar kinderachtig, en Rob jouw mening is helemaal niet belangrijk er is geen mens die dat wat interesseert dus ga iets nuttigs doen

 62. Ron

  Niemand vindt Rob Goossens leuk, stop ermee!

 63. A.M.

  Ik vind Kefah echt top, woon op de Veluwe , niet in de Biblebelt, maar kijk toch graag naar M. Rob Goossens vind ik een slapjanus. Is er nu iets mis met mij? Oh ja, en ik ben geen racist!

 64. Teuntje

  Schaf die linkse trut M af walgelijk wijf

 65. Lariekoek

  M scoort dagelijks ruim 600.000 kijkers, terwijl er ook omstreeks dat tijdstip Premier League wedstrijden zijn en ook wedstrijden van La Liga. En vanwege het mooie weer waren er nog veel mensen aan de BBQ.

 66. EurotelevisieHungVestifal

  Ik draag ‘M altijd links…

 67. snoezigkleinhertje

  Een kalifaatkip word op TV klaar gebeft door een lesbische oberstormfuhrer en bij die NPO denken ze nog dat we er van gediend zijn ook.
  Eens even kijken of die vd Linden nog zo politiekcorrect is als het haar beurt is om van het hoogste gebouw gepleurd te worden of zou dat dan ook nog de schuld zijn van die boze blanke mannen ?

 68. Mugabe

  Ultra rechts conservatief Mensch die M. Stemt zeker ook D’66 of VVD?

 69. Wim Lubbers

  Zelfs ik ben afgehaakt. Ik ben tegen racisme (goed, hè) en voor emancipatie. Maar ik heb een hekel aan haar gedram. En elke dag opnieuw, hè. Hoe krijgt ze het voor mekaar. Ik denk ook niet dat ze er iemand mee overhaalt.
  Maar waar komen die 600zoveel duizend kijkers dan vandaan? Eigenlijk niet slecht voor de tijd van het jaar.

 70. Wim

  HA HA HA,
  Afgelopen Vrijdag RTL Boulevard 614.0000 kijkers,
  ,,, ,,,,, ,, ,, M 626.000 kijkers.
  Wie moet er van de buis.

 71. Kattie

  ik vind die Rob Goosens een vreselijk mannetje vroeg mij echt af hoe hij bij boulevard terecht is gekomen .M vind ik ook niet veel maar die Rob pff die stem al

 72. Wim

  Afgelopen Maandag M: 730.000
  Dinsdag. 740.000
  Woensdag. 630.000
  Donderdag. 756.000
  Vrijdag. 626.000, kijkers.

 73. Wim Muller

  Ja! Kappen met M. Ben echt afgehaakt, het is een rariteitenshow geworden.

 74. Hub Janssen

  Misschien is het mogelijk om “M” ná 23.00 uur uit te zenden!

 75. Echt links

  @Ger
  De elite bij de NPO is wel degelijk elitair en neplinks. Zij minachten het gewone volk, net als Hillary Clinton met haar ‘deplorables’
  Met hun dom, eenzijdig, stereotypisch, inconsequent beleid, manipuleren ze iedereen continu, waardoor veel echte linkse mensen rechtser gaan stemmen. Vroeger kwamen de PVDA en SP nog voor de gewone man en vrouw op. Die tijd is helaas voorbij. Zij zijn net als de verder enige echte linkse partij de PVDD, chronisch geïnfecteerd met het ‘alles is racismevirus’.

 76. E. Hartsma

  Weg met M. Ik zet het geluid uit voordat ze begint met “start de show” en dan het irritante “hebben jullie dit gezien?” Nee, wij hebben geen internet. Na nog een minuut zet ik haar uit. Geef mij liever Kefah Allush, die is interessanter.

 77. anoniem

  @Echt links

  Echt links betekent ook dat je anderen niet als minderwaardig neerzet.. Zelfs mensen met een andere afkomst dan u..

 78. Gerda

  Sinan Can heeft mijn hart gestolen, dus hij mag van mij overal in televisieland opduiken, maar wie moet dan nog die prachtige docu’s maken he?

 79. Otto Normal

  M is een erg vermoeiend programma. Ze schreeuwt voortdurend haar morele verontwaardiging uit, al dan niet met de oude tante D’acona of de onvervalste kapitaliste Neely Kroes . Voor de rest : minderheden en nog eens minderheden ,al dan niet met pijn. Tegenwoordig kijk ik al weer snel naar RTL 4 nieuws: een stuk objectiever dan die wereldverbeteraars bij de NPO

 80. Arseen

  Deze tekst is gemodereerd

  Yes. Shula is lid van dezelfde vereniging als Margriet, Ollongren enz.

 81. TON

  Dat mag niet van ollongren anders komt haar partner zonder werk,en kunnen de D66 niet meer aan hun tafel zitten

 82. Echt links

  @Anoniem

  Je kunt niet lezen.

 83. MolTalk

  FLOP

 84. Geronimo

  Het Gooise Matras heeft nooit opgehouden te bestaan. Wie wat wil betekenen in Huilversum is dus gedwongen om een schaarbeweging te maken met tante Shula. Hoe is het dan te verklaren dat deze bedrijfseconomische ramp maar doorettert?

 85. Iemand nog iets gehoord over dat hondje van Lil’Kleine?

  Zou M.argriet deze Jorik van de beestenboel eens aan de tand willen voelen?
  Beschamend dat de moord of verwijtbare doodslag op een huisdier zo weggewuifd kan worden in ons land.

 86. Fikkie

  Als je eens stop met al die deskundigheid van jou en eens iets zinnigs gaat doen,in plaats van van al die onzin te ventileren

 87. Bastiaan

  M is vanaf ag 1 al verschrikkelijk, niet naar te kijken!

 88. Pico

  Zijn er dan wel mensen die Rob Goossens leuk vinden,?

 89. Rick

  Ik vind M leuk. Vooral als er “gewone mensen” in het programma zijn zoals de lintjes uitzending. En het gesprek met de dochter van de overleden vetzetsttijdster. Hele mooie uitzending. Er kijken genoeg mensen , meer als rtl boulevard, dus zo slecht doet M het niet.

 90. Rick

  Verzetstrijdster Betty Goudsmit bedoel ik in bovenstaande reactie.

 91. Winterklaar

  Ik ben toch niet de enige die vindt dat M gewoon teveel op Tante Sidonia lijkt.

 92. Frans Engels

  Helemaal eens. Die Margriet heeft een verschrikkelijk vervelend zelfingenomen uitstraling. Daarbij zijn de gesprekken met gasten dodelijk saai.

 93. Echt links

  @Winterklaar
  Maar dan dertien keer breder.

 94. Jos

  Kijk zo wie zo nooit naar die linkse trut

 95. Rick

  Rick
  Gelukkig hebben ze bij NPO een slimmer bestuur dan RTL4 en SBS 6 zij kapen geen personeel weg bij die zenders andersom gebeurt dat dus wel !!hierdoor blijven wij verlost van dat zootje ongeregeld zoals bij deze roddel zenders de bezem halen door de zenders halen, door SBS En RTL4 zou betekenen dat 75 procent verdwijnd ook jij Robje

 96. BRAAK

  Na M mag ook Rob verdwijnen, wat een o u w e h o e r is dat zeg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.