Revival musicalshow Op Zoek Naar komt niet van grond

Geplaatst op ma 27 jul 2020 om 11:35

De hele musicalwereld ligt nu op zijn gat, dus om de mensen na de coronacrisis weer de theaters in te jagen zou een revival van de populaire musicalshow Op Zoek Naar niet misstaan. Toch kwam die revival, voor de coronacrisis uitbrak, maar niet van de grond, vertelt presentator Frits Sissing in Veronica Magazine. “Een nieuwe reeks van Op Zoek naar…? Er wordt wel regelmatig over nagedacht en nostalgisch over gesproken, maar voorlopig lijkt het nog niet van de grond te komen.”

Na het succesvolle Op Zoek Naar Evita in 2007, volgden in de jaren daarna de seizoenen Joseph, Mary Poppins en Zorro. Er werkten destijds niet echt grote sterren bij de AVRO. “Gelukkig kwamen ze toen bij mij uit.”

Frits was uiteindelijk het gezicht van alle vier de series. “Die eerste grote liveshow was ongekend spannend. Trouwens, dat hele eerste seizoen stond ik er wel, maar had ik geen idee wat ik nu precies aan het doen was. Moest ik ineens leren hoe ik grootheden als Willem Nijholt en Pia Douwes moest benaderen. Die zagen mij natuurlijk als een broekie.”

Het was een leerzame tijd, vindt Frits. “Ik heb in die periode wel veel geleerd over mezelf en hoe ik als presentator ben. In de programma’s die ik maak, draait het niet om mij. Ik zie mezelf eerder als een verbinder die anderen laat shinen en zorgt voor een connectie tussen de kandidaten, de jury en het publiek.”

Tegenwoordig is hij het gezicht van twee tv-hits: Tussen Kunst en Kitsch en Maestro. “Ik verbaas me erover dat er na 35 jaar nog altijd twee miljoen mensen naar kijken“, zegt hij over de eerste titel.

Ik hoop vooral dat ik nog een hele tijd op dit niveau kan blijven acteren. Dan ben ik een gelukkig mens.

Foto: AvroTros
15 Reacties op “Revival musicalshow Op Zoek Naar komt niet van grond”


 1. Saskia

  Eens is de wereld corona vrij.

  Tot dan Frits.

 2. Hopsakees

  Frits Sissing… als ooit de woorden ‘grijze muis’ en ‘natte krant’ van toepassing waren, is het wel bij hem.
  Een godswonder dat die jongen ooit op TV is terechtgekomen.
  Niets bijzonders, niets spontaans, niets dat een beetje schuurt.

 3. Lau

  Leuk format, maar wat werd het daarna verpest door RTL4 in de studio van The Voice! Waarschijnlijk levert dit problemen op bij de NPO omdat het te commercieel is.

 4. KPV

  Dat doorgestoken kaart programmatje van Stage. Een uur gratis reclame voor een nieuwe musical. Hoe is met die van Lambaart eigenlijk?

 5. Hopsakees

  Die pannenkoek van Van Lambaart is er jaren geleden door Joop van den Ende al uitgeflikkerd. Die had wel door dat het een praatjesmaker en ijdeltuit was.
  Na wat omzwervingen is hij nu volgens mij de baas bij Holland Casino.

 6. Bep

  @KPV
  Lambaart is jaren geleden ontslagen door Joop, het klikte niet….Volgens mij is hij overspannen vertrokken.

  Ook niet met Albert V en Jeroen Krabbé.en waarschijnlijk vele, vele anderen.Joop schijnt een nare man te zijn.
  Alleen Simone Kleinsma houdt haar mond anders is er geen werk meer.
  Ben benieuwd wat Chantal van hem vindt maar dat zal ze niet gauw zeggen denk ik, het is een soort van familie.

 7. van Deudekom

  Ik denk dat het Commissariaat bij een voigende reeks wél wakker is…..

 8. UWV

  Lambaart had toch een bedrijf met Niehe na Stage?

 9. Bart

  Programma hoorde absoluut niet thuis bij de NPO.
  De winnaar was allang bekend en werd altijd iemand die al in de musicalwereld zat.
  Nooit iemand die zich had opgegeven.
  Het eind oordeel was altijd aan Willem Nijhold en niet zoals het iedereen werd voor gehouden de kijker. De show was best leuk maar niets meer dan een reclame zuil voor een nieuwe musical die in de theaters kwam.

 10. Hopsakees

  Nu is Joop van den Ende natuurlijk al een flinke tijd uit de running, maar sterren als Andre van Duin bleven ook al die jaren loyaal. En zo’n Andre van Duin heeft zo’n uniek talent… die had Joop niet perse meer nodig. Als Joop echt naar was, dan was hij ook wel opgestapt.

  Maar sterke karakters botsen wel vaker, en die Albert Verlinde is – wat je ook van die man vindt – een enorme doorzetter.
  Die van Lambaart wilde zelf waarschijnlijk op het toneel, maar nul talent.

  Dat zo’n programma, 1 lange commercial, op de publieke zenders mocht, is een schande. Maar ja, op BBC, waar het format vandaan komt, gebeurde dat ook. En dan is het al snel goed voor al die mensen.

 11. Insider

  Joop is nooit vriendelijk voor grond/kantoor/evenementen personeel geweest, op een paar na dan ! Alleen de artiesten lag hij in de watten .Ook het personeel hoort niet te familiair te zijn , enge afstand met de grote baas is wel zo gepast!Maar wat je van Joop vindt, hij is een perfectionist in alles, die tot het uiterste gaat,

 12. Hopsakees

  Ik ken heel veel mensen die voor Joop van den Ende gewerkt hebben, en ze zijn zonder uitzondering bijna allemaal vol lof over hem. Van hoog tot laag. Ze hebben het juist over het gegeven dat hij zo goed was voor zijn personeel.
  Denk dat veel van die verhalen met kinnesinne te maken hebben, of afkomstig zijn van mensen die niet aan zijn standaarden konden voldoen.
  Of van mensen die met een conflict zijn weggegaan, zoals zo’n van Lambaart.

 13. Insider

  Ja van horen vertellen, nee elke dag meemaken op de werkvloer, niet op je klokje kijken als je werktijd er op zat maar gewoon je werk afmaken. Alleen de personeelsleden die heel lang voor hem hebben gewerkt weten hoe hij is !
  Natuurlijk kan hij ook aardig zijn, maar de echte insider weet hoe het zit!

 14. Hopsakees

  Jij hebt er ook niet gewerkt. Dus het is ook van horen zeggen.
  Of misschien heb je er wel gewerkt, maar niet op een functie die er toe deed (productie, redactie, regie, o.i.d.)

 15. Joseph

  Nee, niet weer Frits Sissing dit programma laten verpesten. Deze show vraagt om een persoonlijkheid. Om iemand met humor. Om iemand die kan presenteren. Sissing is helaas de onbegrijpelijke niksige aanfluiting van de omroepen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.