Revival musicalshow Op Zoek Naar komt niet van grond

De hele musicalwereld ligt nu op zijn gat, dus om de mensen na de coronacrisis weer de theaters in te jagen zou een revival van de populaire musicalshow Op Zoek Naar niet misstaan. Toch kwam die revival, voor de coronacrisis uitbrak, maar niet van de grond, vertelt presentator Frits Sissing in Veronica Magazine. “Een nieuwe reeks van Op Zoek naar…? Er wordt wel regelmatig over nagedacht en nostalgisch over gesproken, maar voorlopig lijkt het nog niet van de grond te komen.”

Na het succesvolle Op Zoek Naar Evita in 2007, volgden in de jaren daarna de seizoenen Joseph, Mary Poppins en Zorro. Er werkten destijds niet echt grote sterren bij de AVRO. “Gelukkig kwamen ze toen bij mij uit.”

Frits was uiteindelijk het gezicht van alle vier de series. “Die eerste grote liveshow was ongekend spannend. Trouwens, dat hele eerste seizoen stond ik er wel, maar had ik geen idee wat ik nu precies aan het doen was. Moest ik ineens leren hoe ik grootheden als Willem Nijholt en Pia Douwes moest benaderen. Die zagen mij natuurlijk als een broekie.”

Het was een leerzame tijd, vindt Frits. “Ik heb in die periode wel veel geleerd over mezelf en hoe ik als presentator ben. In de programma’s die ik maak, draait het niet om mij. Ik zie mezelf eerder als een verbinder die anderen laat shinen en zorgt voor een connectie tussen de kandidaten, de jury en het publiek.”

Tegenwoordig is hij het gezicht van twee tv-hits: Tussen Kunst en Kitsch en Maestro. “Ik verbaas me erover dat er na 35 jaar nog altijd twee miljoen mensen naar kijken“, zegt hij over de eerste titel.

Ik hoop vooral dat ik nog een hele tijd op dit niveau kan blijven acteren. Dan ben ik een gelukkig mens.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen