Radioruzie: Tim Hofman vs rebelse Op1-influencer

De rebelse influencer die donderdag bij Op1 zat om te praten over corona, Tisjeboy Jay, heeft de nieuwsgierigheid van BNNVARA-ster Tim Hofman dermate gewekt dat hij gisteren nóg een keer mocht leeglopen op de radio. Heel gezellig werd het gesprek niet, want Tisjeboy Jay, ook wel bekend als verleider uit Temptation Island, vond dat Tim hem veel te kritisch benaderde in de show op 3FM. Aan het eind van het gesprek gaf hij aan dat hij het absoluut geen prettig gesprek vond.

Tisjeboy Jay gelooft niet in de coronamaatregelen. “Wat de waarheid is voor heel veel mensen in Nederland en de mainstream media, is dat het coronavirus een killervirus is wat we nog nooit hebben gezien en daar heb ik een andere mening over. Ik denk dat het geen killervirus is, maar een virus dat vergelijkbaar is met de griep.”

Tim: “Maar studies zeggen toch dat het niet hetzelfde is als de griep?

Jay: “Ik weet niet welke studies jij dan hebt gelezen…”

Tim: “Nou, de studies die ik lees in de pers en mijn moeder die op de intensive care rondloopt en ziet dat mensen doodgaan of hun lichaam stuk ziet gaat. Dat is mijn bron.”

‘Heb je je wel eens in de cijfers verdiept?’

Jay: “Oké, dat is jouw bron. En als je kijkt naar de cijfers van corona, heb je je daar weleens in verdiept? Je weet hoeveel doden we hebben?

Tim: “Ja, dat valt mee, maar volgens mij is dat het issue niet. Het ging toch over de capaciteit over de IC, die we moeten bewaken?

Jay: “Ja, dat klopt helemaal, maar ik wil dat je even gaat kijken naar de cijfers van corona en het zijn er nu 6.000. Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen doodgaan aan corona of sterven met corona. Als we dat in kaart kunnen brengen, denk ik dat er al heel wat dingen duidelijk gaan worden.

Ik ben trouwens ook voorstander, hè? Ik ben voorstander van zo weinig mogelijk doden voor het coronavirus, maar ik kijk naar het bredere perspectief.”

2+3=5

Tim: “Je had het gisteren ook over bronnen. Waar kijk jij dan?

Jay: “Ik kijk naar alle alternatieven, dus gewoon de dokteren en virologen gewoon van Nederland, dus ook een huisarts in Limburg die met een medicijn tegen corona kwam. Ik merk nu al dat je probeert om een kant te kiezen, maar er is geen kant. Iedereen staat aan dezelfde kant, want we willen de doden beperken. Alleen 2+3 is 5 en 1+4 is ook 5.

Sidekick: “Je bent echt goed met cijfers.”

Tim: “Ben je boekhouder geweest?

Jay: “Jongens, kunnen we normáál praten met elkaar of gaan we dit doen?

Miljoenen virologen

Jay heeft naar eigen zeggen heel goede bronnen. “Er zijn miljoenen doktoren en virologen die tegenstrijdige dingen zeggen dan dat het WHO zegt.”

Tim: “Waar lees je dat er een miljoen doktoren zijn? Als er een plek is waar miljoenen doktoren zich verzamelen die zeggen dat wat het WHO zegt niet klopt, dan wil ik even weten waar.”

Jay: “Oké, dan moet je even intypen op Google en dan type je even in: Rob Elens uit Limburg.”

Tim: “Dan hebben we er nog een aantal te gaan.”

‘Ik ben geen viroloog!’

Tim: “Even naar jouw visie: je bent influencer, wat moeten we nou wel doen volgens jou om zo min mogelijk doden te krijgen? Dan laat ik je ook even aan het woord.”

Jay: “Ja, dat zou fijn zijn. En wat wil je daarvan weten?

Tim: “Hoe zie jij het voor je? Wat moet er wel gebeuren?

Jay: “Het enige wat ik aan de mensen vraag is: lees je in op andere geluiden en maak zelf je conclusie, want ik ben geen viroloog en geen expert.”

Tim: “Ja, dat vind ik ook laf, want je zegt wel dat je je niet aan de coronaregels houdt. Zeg dan hoe het wel moet!

Jay: “Nee, ik ga niet zeggen hoe het wel moet want ik ben geen afgestudeerde viroloog, dus dat ga ik niet doen.”

Tim: “Ja, dan moet je ook niet bij Op1 gaan zitten.”

Sidekick: “Er zijn toch afgestudeerde virologen die zeggen dat je 1,5 meter afstand moet houden?

Jay: “Ja en dan moeten ze die virologen, en die noem ik in al mijn filmpjes, ik vermeld altijd mijn bronnen, dan moeten ze daar naar gaan kijken en dan moet je daar voor jezelf je conclusie trekken en als het daar voor jou past, dan zeg ik: dan kan je daar je beslissing op aanpassen.”

‘Niet fijn om jou te spreken

Tim: “Dank je wel, Jay, ik vond het toch fijn om jou te spreken.”

Jay: “Ik vond het niet fijn om jou te spreken.”

Tim: “Dat is ook goed. Prettige wedstrijd met de strijd die je voert.”

Een fragment:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen