Crisis: Jort Kelder verkoopt Maserati, zeven auto’s over

De coronacrisis raakt ook Jort Kelder keihard. Vanwege afgezegde klussen ziet hij honderdduizenden euro’s verdampen en daarom heeft hij zijn Maserati de deur uit gedaan. “Maar ik heb nog steeds wel zeven auto’s in mijn garage staan, hoor“, zegt hij geruststellend in het AD. Net als voor veel andere ondernemers is het ook voor Jort een zuinige tijd. Hij moet de broekriem enigszins aanhalen en heeft daarom één van zijn acht auto’s weggedaan. “Als een concessie naar deze tijd.

Hoe groot is de schade precies? “Ik heb natuurlijk ook een coronatikje gekregen. Ik denk dat ik zeker drie ton omzetverlies heb, niet alleen van gemiste optredens, maar ik verkocht ook een paar maanden nauwelijks kleren via mijn kledinglijn bij de firma Suitsupply. Gelukkig trekt dat nu weer bij.

Het dwingt Jort om zuiniger te leven. “Ik geef nooit meer uit dan honderd euro voor een fles wijn. En nu, in coronatijd, vijftig.

Jort geeft eerlijk toe dat hij best verdrietig was over het wegvallen van zijn inkomstenstroom. “Ik moet toegeven dat ik door de crisis wat mood swings had, en dat past toch niet bij me. Naast de inkomsten miste ik het oprecht om op te treden.

Aan het begin van de coronacrisis was Jort behoorlijk boos. Hij vond het kwalijk dat de economie was stilgevallen omdat we ’80-plussers aan het redden zijn die te dik zijn en gerookt hebben’, riep hij op een regionale zender.

Het gevolg was een landelijke mediarel. “Ik ben een hofnar“, zegt hij.

Was die uitspraak nou eigenlijk vooral uit eigenbelang? “Tijdens de coronacrisis heb ik dingen ter discussie gesteld, zonder dat ik daar nu per se zelf iets van vind. Ik ben een lachspiegel.”

Het AD-interview met Jort Kelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen