EenVandaag dumpt Lelijke Eend: ‘Niet coronaproof’

Geplaatst op ma 20 jul 2020 om 12:30

Niets en niemand blijft gespaard tijdens deze ellendige coronacrisis: zelfs de Lelijke Eend van EenVandaag, die ieder jaar uit de remise wordt gehaald voor een serie zomerinterviews, wordt nu gedumpt. Niet coronaproof, meent AvroTros. Het alternatief? Wandelen. “De alom bekende Een(d)Vandaag-auto is niet coronaproof bevonden en daarom trekken de verslaggevers van EenVandaag dit jaar de wandelschoenen aan“, zo laat een woordvoerder van de nieuwsrubriek weten.

Op een veilige afstand van 1,5 meter gaan de verslaggevers tien gasten interviewen voor wie 2020 een betekenisvol jaar is. Het gaat om onder meer justitieminister Ferdinand Grapperhaus, korpschef Henk van Essen en fitnesslegende Olga Commandeur.

Ook wandelt EenVandaag met Maurice de Hond. Dit jaar is voor hem niet alleen bijzonder vanwege zijn kruistocht tegen het RIVM, maar ook door het overlijden van zijn zoon Marc. Hij zegt daarover: “Die laatste fase is zo bijzonder en positief geweest, dat ik het woord missen niet echt wil toelaten.

En Geert Dales blikt in zijn wandeling terug op zijn vertrek als partijvoorzitter van 50Plus: “Het is onbegrijpelijk hoe in twee maanden tijd de tent tot de grond toe is afgebroken.”

Met programmamaker en schrijver Splinter Chabot loopt EenVandaag naar het homomonument in Amsterdam. Daar vertelt hij over jezelf zijn; in de liefde, in werk en in wat je draagt: “Neem je hier aanstoot aan? Dat is dan echt heel erg jammer voor jou.

Andere gasten in De Wandeling zijn actrice Margot Ros, theatermaakster Bodil de la Parra, minister, D66-lijsttrekker Sigrid Kaag en zanger Jeangu Macrooy.

De Wandeling is vanaf maandag 27 juli dagelijks te zien bij EenVandaag om 18.15 uur op NPO 1.

Foto: AvroTros
11 Reacties op “EenVandaag dumpt Lelijke Eend: ‘Niet coronaproof’”


 1. Niels

  Er is dus duidelijk niks aan de hand.
  Doorlopen mensen!!

 2. Ron

  Dak en/of ramen open en er is niets aan de hand. Next.

 3. Dirk

  Voorkomen is beter dan genezen.

 4. Bart van der Laar

  “De Wandeling is vanaf maandag 27 juli dagelijks te zien bij EenVandaag om 18.15 uur op NPO 1.” BEdankt voor de waarschuwing

 5. HBaz

  Ik zal de dierenbescherming waarschuwen.

 6. Rein

  Maurice de Hond en dikbil Zwagerman waren vorige week al aan de beurt.

 7. MediaPrak

  Nu maar te hopen dat ze de cameraman van collega omroep KRO(NCRV) “De Wandeling” hebben ingehuurd. Die is namelijk kampioen ‘achteruit lopen’.

 8. tim

  marktplaats?

 9. critikast

  Programmatitel weer eens stiekem gejat van de regionale omroep. Verder is het een beetje overdreven om dit programma zo te noemen, want er wordt slechts een paar meter gewandeld met al die overigens weer erg voorspelbare gasten. En zo’n Chabot…was er echt niemand anders die dit wilde doen. Lijkt me laatste keus ! En verder het bekende rijtje, natuurlijk ook weer met Marc de Hond.

 10. Realist

  In plaats van eenvandaag maar kijken naar:
  Jensen, Oorlog reeds verloren, blue tiger studio of cafe Weltschmerz voor het echte geluid op youtube.

 11. doe

  Is al begonnen en vorig seizoen deden ze dat ook al. Een van de journalisten neemt zijn Hond mee die ook camera heeft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.