EenVandaag dumpt Lelijke Eend: ‘Niet coronaproof’

Niets en niemand blijft gespaard tijdens deze ellendige coronacrisis: zelfs de Lelijke Eend van EenVandaag, die ieder jaar uit de remise wordt gehaald voor een serie zomerinterviews, wordt nu gedumpt. Niet coronaproof, meent AvroTros. Het alternatief? Wandelen. “De alom bekende Een(d)Vandaag-auto is niet coronaproof bevonden en daarom trekken de verslaggevers van EenVandaag dit jaar de wandelschoenen aan“, zo laat een woordvoerder van de nieuwsrubriek weten.

Op een veilige afstand van 1,5 meter gaan de verslaggevers tien gasten interviewen voor wie 2020 een betekenisvol jaar is. Het gaat om onder meer justitieminister Ferdinand Grapperhaus, korpschef Henk van Essen en fitnesslegende Olga Commandeur.

Ook wandelt EenVandaag met Maurice de Hond. Dit jaar is voor hem niet alleen bijzonder vanwege zijn kruistocht tegen het RIVM, maar ook door het overlijden van zijn zoon Marc. Hij zegt daarover: “Die laatste fase is zo bijzonder en positief geweest, dat ik het woord missen niet echt wil toelaten.

En Geert Dales blikt in zijn wandeling terug op zijn vertrek als partijvoorzitter van 50Plus: “Het is onbegrijpelijk hoe in twee maanden tijd de tent tot de grond toe is afgebroken.”

Met programmamaker en schrijver Splinter Chabot loopt EenVandaag naar het homomonument in Amsterdam. Daar vertelt hij over jezelf zijn; in de liefde, in werk en in wat je draagt: “Neem je hier aanstoot aan? Dat is dan echt heel erg jammer voor jou.

Andere gasten in De Wandeling zijn actrice Margot Ros, theatermaakster Bodil de la Parra, minister, D66-lijsttrekker Sigrid Kaag en zanger Jeangu Macrooy.

De Wandeling is vanaf maandag 27 juli dagelijks te zien bij EenVandaag om 18.15 uur op NPO 1.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen