NPO-celebrity Fidan Ekiz wil geen Tinder-man

Fidan Ekiz is dé nieuwe rising star van Hilversum, maar toch heeft ze thuis geen partner om dat succes mee te vieren. De presentatrice moet zich tevreden stellen met de warmte van de studiolamp, want het liefdesvuur is momenteel ver te zoeken en dat vindt ze jammer. Sinds haar breuk met Wierd Duk is Fidan alleenstaand. “Die nieuwe relatie is er dus niet. Het gaat prima hoor, al denk ik soms wel dat het mooi zou zijn: oud worden met iemand die je liefheeft“, zegt ze in Nouveau.

Fidan vindt het echter lastig om de ideale man te vinden. Ze merkt dat de Tinder-cultuur vat heeft gekregen op het mannendom. “Die mannen van tegenwoordig… Een beetje romantiek zou geen kwaad kunnen. Volgens mij heeft Tinder ze ook lui gemaakt. Je hoeft maar te swipen of je hebt al een date.”

De 44-jarige presentatrice laat zich echter niet omhoog swipen. “Ik wil een brief, geschreven met een ganzenveer en bezorgd door een postduif. Laatst had ik nog een discussie met een vrouw die benadrukte hoe belangrijk ze het vond om zelf te betalen in een restaurant. Ik zei: ‘Jullie verpesten het voor romantische vrouwen zoals ik.‘”

Een man die betaalt op een eerste date, is dat niet een beetje seksistisch? “Begrijp me niet verkeerd: natuurlijk wil ik uiteindelijk een gelijkwaardige relatie. Maar ik wil wél veroverd worden. Het is een naïef soort romantiek die blijkbaar diep in me zit.”

Foto: NTR, Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen