Op1 vraagt Hugo en Pieter: Johan Derksen of Akwasi?

Geplaatst op di 14 jul 2020 om 8:10

Pieter Omtzigt en Hugo de Jonge, die strijden om het lijsttrekkersschap van het CDA, kregen gisteren in Op1 een aantal stellingen voorgelegd. Eén daarvan had betrekking op de enorme mediarel van vorige maand. Ze moesten kiezen tussen Johan Derksen of Akwasi. Beide heren hebben een storm van kritiek over zich heen gekregen: Johan omdat hij een zwartepietgrapje maakte over Akwasi en Akwasi omdat hij tijdens een speech op de Dam geweld aankondigde tegen Zwarte Piet.

Hugo de Jonge wilde echter niet kiezen tussen beide heren. “Jongens, jongens, jongens. Ik heb met beide niets. Het wakkert tegenstellingen aan in de samenleving. Ik denk echt dat we niet gebaat zijn bij al die tegenstellingen en al die polarisatie. Dat ligt toch al heel erg op de roer. Ik denk dat we elkaar heel erg zouden helpen door de mensen die die tegenstellingen de hele tijd maar opzoeken niet zo veel podium te geven.”

Wat dacht hij toen hij Johan het zwartepietgrapje zag maken? “Ik zit niet te kijken naar Johan Derksen, daar zult u me niet op betrappen.”

Is hij geen liefhebber van VI? “Nee.”

Omtzigt

Ook Pieter Omtzigt wilde geen keuze maken. “Geen van beiden. In dit debat zie ik absoluut niets. Een debat dat zich verengt tussen gouden standbeelden omver trekken of gouden bloemetjes voor standbeelden leggen: dat is aan mij niet besteed.”

Pieter wil bezig zijn met échte problemen. “Als er grote problemen zijn met discriminatie in Nederland… Ik ben heel erg bezig geweest met de Belastingdienst en daar is gewoon geselecteerd op welk paspoort je had… Bij dat soort vormen van discriminatie zul je mij als bondgenoot zien. Daar steek ik liever mijn tijd in dan abstracte discussies.”

Vorig jaar ging het over de genderneutrale toiletten, dit jaar over de strandbeelden. Ik denk dat er echt wel problemen zijn in Nederland die ik liever oplos.”

Foto: NPO
66 Reacties op “Op1 vraagt Hugo en Pieter: Johan Derksen of Akwasi?”


 1. anonymous

  Goed zo, waarom zouden ze voor iemand moeten kiezen.
  Hup Pieter!

 2. Magriet

  Helder!

 3. Idi

  Waarom heeft die Omzigt-gek het steeds over de belastingaffaire? Ik heb De Jonge nog geen moment horen etaleren hoe hij het land door de coronacrisis heen gemanoufreerd heeft. Borstklopperij van de bovenste plank van Pieter Stomzigt.

 4. Curryworst

  Altijd maar weer die kinderachtige keuzes die gasten moeten maken in talkshows.
  Gelijk hebben ze dat ze daar niet in mee gaan.

 5. Lachgas

  Was dit nu reclame en gekochte zendtijd?
  Ben benieuwd hoeveel CDA hiervoor betaald heeft.

 6. Wolter

  Welke mes in de rug is eerlijker?

  – Voor de camera zoals bij de PvdA

  – Achter de camera zoals bij het CDA

  Wat een achterbakse leugenaar is bloemschoen. Brrrrr

 7. darius

  Veenhoven en Dijkstra zaten weer te zuigen door hen absurde stellingen voor te leggen. Vooral die verbeten blik van Willemijn ga je van over je nek. En maar zoeken of ze hen kunnen betrappen op een niet politiek correcte mening.

 8. Endrá Hezas

  Derksen dus.. daar valt de keus op! Dat is de grote boeman van links. Dan moet je volgens die religie helemaal kapot worden gemaakt. Daar hebben ze deugdienaars voor van de grachtengordel. Die weten alles beter omdat ze héééél lang op school hebben gezeten en daar héééél veel moeilijke woordjes geleerd hebben!

 9. q8

  afgelopen week werd bij pauw en fidan aan rutten de vraag gesteld ;pieter of Hugo ?

  u weet wie t zijn? meneer rutte,?
  ja…zwarte piet,?
  toen was t hand voor de mond en je hoort er niks over,
  wat zijn de blanken toch schijnheilig,

 10. Ganneke Vleesman

  Tv kijken is voor hersenloze bejaarden.

 11. Huib

  De Jonge kreeg ruim baan om zijn gladde praat te verkondigen. Ontzegt werd doorlopend onderbroken.

 12. Vax Merstappen

  Ga weg, q8, je verpest mijn beeld.

 13. G.ossip

  De schooier Hugo moet met alle kracht het kabinet uitgejorist worden,daarna kunnen we net doen alsof deze super Narcist nooit heeft bestaan,en hem bombarderen als burgemeester van Madurodam.

 14. Cees

  Beginnen ze weer over die weeskinderen. Dat zijn geen weeskinderen, maar migrantenkinderen. Het zijn geen weeskinderen maar vooruitgestuurde kinderen. De rest van de familie komt zodra we ze hier toelaten.

 15. darius

  Omzicht kwam absoluut beter uit het debat, Moedig om kritiek te uiten op de overheid (lees: ambtenarij) Meeste politici durven geen kritiek te leveren op de ministeries. De Jonge reutelde zijn standaard verhaaltje en staarde minutenlang met vissen-ogen in de camera.

 16. Jan

  Beste Idi, De Jonge is wel wijzer om zich op de borst te kloppen over hoe hij Nederland “door de coronacrisis heen heeft gemanoeuvreerd. Of zou hij trots zijn op al de tekorten aan beschermingsmiddelen voor verplegend personeel, de vereenzaamde ouderen, de in eenzaamheid stervende ouderen, de Corona-app die waar zoveel lekken in zaten dat de nieuwe versie nu nog op zich laat wachten, of de Corona-wet die inmiddels zo is uitgekleed dat hij bijna geen functie meer heeft, of de anderhalve-meter-samenleving die in de buitenlucht geen nut heeft, of moet ik nog even doorgaan waarom De Jonge zich niet op de borst klopt?

 17. Anymous I

  @Idi, precies. Ook mij stoort dit mateloos. Omtzigt heeft maar 1 punt waar hij het over heeft. Over het te voeren beleid van het CDA in de toekomst hoor ik hem niet.

 18. Hopsakees

  Het viel me wel op dat die Omtzigt iets autistisch heeft.
  De de Jonge vind ik ook een gladjanus, maar lijkt me toch meer een leider (als je dan toch iemand moet kiezen)
  Omtzigt lekker zuigen in de kamer.

 19. Frenske

  We weten allemaal dat de links-Christelijke jongens en meisjes van het CDA met hun enorme schuldgevoel (zie Merkel) altijd zullen kiezen voor de zielige kleurtjesmensen en de eigen autochtone bevolking op de tweede rang zullen plaatsen.

 20. Harry

  Het is simpel:

  Mannen die geen keus durven maken

  zodra het iets controversieels betreft,

  zijn geen sterke persoonlijkheden en

  dus níet geschikt als lijsttrekker…

 21. ErikS

  Akwasi is een kopschopper en Derksen is een witte racist. Onmogelijk om een keuze te maken. Beide heren zie ik liever het land uitgezet worden.

 22. Sender

  ‘ Pieter wil bezig zijn met échte problemen. “Als er grote problemen zijn met discriminatie in Nederland… Ik ben heel erg bezig geweest met de Belastingdienst en daar is gewoon geselecteerd op welk paspoort je had… Bij dat soort vormen van discriminatie zul je mij als bondgenoot zien. Daar steek ik liever mijn tijd in dan abstracte discussies.”

  Het is hiermee nog maar eens duidelijk. Beste CDA keden en voor volgend jaar ( verkiezingen) de brave burger het moet Omtzigt zijn en vergeet de Jonge.

 23. Klaas Flink

  Brevet van onvermogen voor Dijkstra, die snapt er niets van. Heb je 2 vooraanstaande politici aan tafel kom je met dit waanzinnige gelul aanzetten. Wat een farce.

 24. Suckerpunch

  Wat heeft de keuze tussen twee “entertainers” te maken met politiek en het beleid van een lijsttrekker?

  Kan deze waanzin stoppen ajb?? Akwasi en Johan krijgen teveel aandacht!

 25. Carrie

  Hugo de Jonge is zo’n foute niemand ontziende vent, laten we nou eens verstandig zijn en zijn tocht naar het torentje blokkeren. Anders gaan we nog veel ellende beleven.

 26. Marco

  Is iedereen de valse steun vergeten die dit Op1 duo gegeven heeft aan die huilende actievoerster die de politie betichtte van discriminatie door haar zgn hardhandig aan te pakken? Het duo had medelijden met haar zonder de feiten te kennen. Nu is uit onderzoek gebleken dat de politie niets te verwijten valt, mag je excues verwachten van dit duo. Maar, nee hoor. Deze komen niet.

 27. Ad nagtegaal

  Wat ongelofelijk jammer wat een gedram van die mijnheer Dijkstra en mevr Veenhoven. Moeten de tegenstellingen in onze samenleving nog groter worden uitvergroot door deze trieste presentatoren echt ver beneden nul. Ook dhr de jonge met zijn gladde praatjes te eng voor woorden. Je jan je afvragen of het CDA wel zo goed af is met deze twee kandidaten lijsttrekkers te eng voor voor woorden trouwens Hugo de jonge liegt als hij het over de conversatie heeft met de hr Gommers. Dat weet hij zelf ook een duidelijke zaak van bedrog.

 28. Sender

  @ Klaas Flink,

  Zonder meer waar. Een lichtgewicht als Dijkstra en dan juist bij zo’n ‘belangrijk’ debat tussen beide heren. Een wissel met Logtenberg zou slimmer zijn geweest. Een rustige man, veel ervaring en verstand van zaken.

 29. Daantje

  Stormzigt heeft het steeds over de belastingdienst. Why???? Waarom steeds hier mee lopen te pronken? De jonge heeft zich geweldig ingezet in coronatijd. Hoor je hem er steeds over?

 30. Bart M.

  De stomme vragen bij Op1 gisterenavond waren bijna niet te tellen.
  Guttegut wat een snugger stel (vara) interviewers.

 31. El

  “De jonge heeft zich geweldig ingezet in coronatijd. Hoor je hem er steeds over?”

  De Jonge stond leuk op de foto’s, maar heeft enorm veel fouten gemaakt die heel simpel te voorkomen waren, waardoor er zeker in de verpleeghuizen minder doden waren gevallen.

 32. Marco

  Kortom, dit duo is echt ongeschikt gebleken. Sven Kockelman zou een uitstekende vervanger zijn, samen met een ander vrouwelijk talent

 33. 88

  Rutte is een marionet van de elite.

 34. 123

  Die Omtzigt blijft er maar wel op hameren dat hij die belastingdienst-affaire heeft opgepakt. (Samen met Renske Leijten van de SP, overigens.) Nu weten we het wel. Maar behalve dat, heb ik nog geen één keer een echte toekomstvisie gehoord. Dáár zou eens een keertje goed op in moeten gaan!

 35. Sender

  @Marco,

  Met Kockelmann was het wellicht ‘puntje van je stoel’ tv geworden.Een programma staat of valt met goede gespreksleiders.
  Dijkstra heeft nog een lange weg te gaan dat is duidelijk en oefenen moet op een minder prominente plek zodat Op1 aan het herstel van vertrouwen kan werken welke ze verloren in de Ab1 periode.

 36. Peter

  Wat weten jullie het toch allemaal goed. Ga iets nuttigs doen st ‘

 37. Suckerpunch

  Hou je bek peter kut betweter

 38. Flauwe Kul

  Beide heren kijken nooit televisie. Dus dan kan je net zo goed vragen “God of Jezus?”

 39. Rob

  Off topic :

  In Frankrijk is blanke taxichauffeur omgebracht door 4 donkere mannen en dan zeuren dat wij racisten zijn, maar lees je dit op de telegraaf of hoor je dit op het journaal?

 40. Hans S.

  Wat zijn Veenhoven en Dijkstra toch een verschrikkelijk stel, als ik Dijkstra zie denk ik altijd aan Carlo Boszhard.

 41. Henk

  Het duo van Op1 kwam over alsof ze zich niet goed voorbereid hadden. En dan ook nog slijmen om een uitspraak te ontlokken van de kandidaat lijsttrekkers dat in jouw straatje past. De kijker verdient beter. De kijker en deze mannen werden als kinderen aangesproken en er was geen chemie tussen de presentatoren onderling noch met de gasten.

 42. Tyno

  Een interviewer die zulke politici mag interviewen moet zelfstandig inzien dat de ingebrachte stellingen totaal niets inhoudelijks toevoegen en het niveau van de kleuterschool net ontstijgen. Dijkstra en van Veenhoven hebben beide een enorm gebrek aan talent…..Noem mij eens een uitzending die nog in het geheugen blijft liggen…is er niet en ja Sven Kockelman had natuurlijk daar moeten zitten. het blijft met deze interviewers krommen tenend om naar te kijken en eigenlijk moet de directie bij NPO ingrijpen.

 43. Anonymousin

  Pieter Omtzigt zit in de 2de Kamer als kamerlid en Hugo de Jonge Minister en vice-premier. dus behorend tot de huidige coalitie/regering.

  Pieter kan over bepaalde kwestie vrijer praten dan Hugo. Hugo kan moeilijk tegen de gemaakte afspraken binnen de coalitie ingaan.
  Beiden laten debatteren over huidige politieke kwesties is moeilijk.

  Men had uitsluitend vragen moeten stellen hoe beiden over de toekomst van het CDA denken. Daar gaat het (leiderschap en de verkiezing) om.

 44. Garry glamour

  Het onderdeel met de De Jonge en Omtzigt was tenekromend slecht , NPO 1 onwaardig . De rest van het programma was overigens ook niet best , met dank aan het presentatieduo .

 45. Pieterke

  Pieter Omtzigt is inhoudelijk veel sterker dan Hugo ‘Popie Jopie’ de Jonge die veel te veel praat.

  Omtzigt is intelligenter en slimmer dan De Jonge en dat heeft ie heel goed door. En de kiezers en kijkers trouwens ook…

 46. Max

  abstracte discussies? Nou er is heel concreet opgeroepen door Akwasi voor het gebruiken van geweld. Dat is niet abstract hoor.

  Verder is het maken van een grap door Derksen een kwestie van smaak en over smaakt valt niet te twisten. Zolang je niet oproept tot het gebruiken van geweld moet dat kunnen.

  Beide christelijke ‘mannen’zijn bang om zaken te benoemen en zijn gladder dan een aal in een emmer met snot. Beide zijn dus ongeschikt!

  Wat betreft die overgevoelige kwetsbare in mijn ogen labiele huilstruiken die gelijk de racismekaart trekken kan ik heel kort zien, ga naar een deskundige om je weerbaar te maken. Werk aan het sterker maken van je zelfbeeld, verwerk je zelfschaamte en irrationele angst.

 47. Riky Heerkens

  Wat is dit toch een dom stel die Bernhoven die altijd haar eigen mening klaar heeft en Dijkstra vind ik ook niets. Allebei eruit met die twee.

 48. Riky Heerkens

  Wijnhoven

 49. robb

  Ik begrijp niet dat de npo dit op deze manier uitzend ,de heren praten niet met elkaar dus het is geen debat , om twaalf vanmiddag kan je niet meer stemmen dan weten ze wie heeft gewonnen toch moeten de leden wachten tot woensdag middag op de uitslag wat doen ze in die tussentijd .

 50. Lisa

  Hoop dat de mensen nu verstandiger gaan worden als we weer moeten stemmen, want dit wordt weer helemaal niks. Weer naar iedereen beloften doen die ze naar het stemmen weer intrekken. Ik leef niet meer in een land waar vrije meningsuiting nog mag, waar gaan we naar toe in dit land

 51. Teuntje

  Niet durven kiezen en dat moet ons land besturen laf zooitje

 52. Wyatt

  Lisa wanneer vertrek je?

 53. robb

  Lisa :lees eens goed wat je schrijft we hebben 12 partijen in de kamer en dan zeg jij dat er geen vrije mening is ,een beetje minder vrije mening zou goed zijn en zouden mensen zich meer herkennen in de politiek , 5% regeling invoeren als je die niet achter je krijgt heb je ook geen bestaansrecht.

 54. gtstfites

  Team Johan Derksen (Gaf een mening) Akwasi mag van mij vervolgd worden (aandrijven tot geweld).

 55. HBaz

  Schaf al die standbeelden af. Van wie dan ook.

 56. Flauwe Kul

  Ze hadden ook aan André van Duin kunnen vragen: “Janny of Robèrt?”

 57. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Het maakt mij niks uit wie het wordt. Ik zal nooit op het CDA stemmen. Ik blijf trouw aan de PVV.

 58. Jaap

  Dergelijk vragen, door stagiaire van de dag bedacht, laten stellen door presentatoren lijkt mij zeer gênant voor presentator.

 59. Otto Normal

  Hugo lijkt wel veel op zo’n aalgladde autoverkoper. Babbel,babbel.
  Pieter is oprechter en uitermate geschikt om het kabinet/ regering kritisch te volgen. Maar heeft toch meer weg van een Einzelgaenger.
  Hugo is narcistisch , met z’n rare schoenen.
  Vanwege de idealen van het CDA zou ik voor Pieter kiezen maar de partijbonzen zullen dat wel dwarsbomen omdat Hugo veel rekkelijker is.

 60. Adder

  Was het niet die Hugo de Jonge die bij een bezoek aan Pniel in Rotterdam Kralingen kwam kijken hoe de oudjes het daar deden? Die zelfingenomen schoft keek weg van mijn ouders die na 69 jaar huwelijk zelfstandig gewoond te hebben door omstandigheden in Pniel terecht waren gekomen om daarna uiteen gereten te worden omdat dit met budgettaire redenen te maken had dat zij niet op 1 kamer verzorgt mocht worden. Mijn moeder was dementerend en mijn vader was daar voor revalidatie. Na de dood van mijn moeder was dit niet meer nodig. Tnx Hugo de Jonge met je zogenaamde menselijke medeleven.. hoewel ik niet rancuneus ben wens ik jou hetzelfde toe mocht je in dezelfde situatie terecht komen en hoop dan dat je mooie schoentjes flink knellen.

 61. joke wildschut

  Wat een nietszeggende vragen door Veenhoven en Dijkstra!!!

  Vooral Veenhoven met haar eeuwig durende grimas,zo onbeschoft!!!

  Pieter Omtzigt is verbaal sterker dan Hugo de Jonge en raakt meer punten

  waar het op het ogenblik dan ook echt omgaat!

  Sterkte dan ook heren!

 62. Gondorf

  Over VI: Gijp, Derksen, Boskamp, Kraay (en in mindere mate Driessen en Nijhuis) zijn de toppers van VI! Genee is helaas de rotte appel. Hopelijk valt VI niet om door een groep aandachtsschreeuwers in Nederland. Beste VI/Talpa, geef niets toe aub!

 63. Marija

  Omtzigt zijn gezichtsuitdrukking vertoonde m.i. een paar keer: waar ben ik nu in terecht gekomen?
  Dit was echt onder zijn niveau en het npo duo was onbekwaam met oninteressante kleuterklas-vragen.

 64. Peter

  Maar even los van deze van dit onderwerp hugo en mark hebben toch aangegeven dat iedereen niet opvakantie moet blijft thuis maar tot mijn verbazing gaat het voorbeeld van nederland de KONING met zijn gezin lekker naar griekenland en spelen met zijn nieuwe speedboot
  Dit is toch meneer hugo dus gooi maar alles open in nederland tries triest

 65. AxelF

  Pieter

 66. Onze Held Geert

  Pieter, maar er zal niks veranderen als Pieter het wordt.
  Beide heren voegde niets toe aan mijn mening over de politiek.
  Leugens en bedrog, ook Rutte, geef gewoon toe dat er Corona fouten zijn gemaakt en dat er vele kwetsbaren en ouderen zijn gestorven mede door het jarenlange afbraak beleid van de regering.
  Wij, het volk, moeten te pas en te onpas het gesprek aangaan en luisteren wat een ander te vertellen heeft. Wie luistert er werkelijk naar het volk?
  Zolang de hoge heren het volk stelselmatig blijven negeren zal er nooit een prachtig Nederland ontstaan waar Alle Nederlanders in harmonie naast elkaar kunnen leven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.