Beau vindt salaris leraren helemaal niet zo slecht

Beau van Erven Dorens verbaast zich er een beetje over dat basisschoolleraren steeds om een hoger salaris vragen. Hij vindt hun salaris helemaal niet zo slecht. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in zijn talkshow op RTL 4. Beau begrijpt die commotie niet zo. “We hebben even opgezocht wat het gemiddeld inkomen van een basisschoolleraar is, dus niet zo zeer in het eerste jaar, maar gewoon het gemiddelde en dat is 4.470 euro per maand“, zegt de 49-jarige presentator, die zelf miljonair is.

Die 4.470 euro is ver boven modaal. “Dan reken ik ook even de vakantietoeslagen en andere dingen erbij. Het is stom dat ik het zeg, maar ik vond het niet eens zo ontzettend weinig eigenlijk.”

Thijs Roovers, de oprichter van het Lerarencollectief, daarop: “Ik heb drie vacatures bij ons op school, Beau, en je bent morgen van harte welkom om te solliciteren. Ook in onze vakantie nemen we mensen aan. We krijgen de mensen niet.”

Ik vind het ook een mooi bedrag, ik zit daar ook niet in voor het geld, maar blijkbaar is het niet genoeg om mensen te laten kiezen voor het primair onderwijs. Het werkt blijkbaar nog niet voldoende.”

Wat Beau precies verdient bij RTL is niet bekend, maar het zal boven de 500.000 euro per jaar (42.000 euro per maand) liggen. Zijn collega Eva Jinek verdient naar verluidt 1.000.000 euro per jaar bij RTL 4. Van Talpa’s belangrijkste talkshowhost, Wilfred Genee, is bekend dat hij 700.000 euro per jaar verdient.

Beau vertelde in 2017 nog dat hij vanwege de balkenendenorm – toen nog 180.000 euro per jaar – niet naar de NPO wilde overstappen. “Het moet een verdomd leuk programma zijn, wil ik bij de publieke omroep onder de balkenendenorm komen werken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen