‘Op1-debat Hugo en Pieter leek wel SBS 6-programma’

Het Op1-debat tussen Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt leek wel een programma op SBS 6. De kijkers werden behandeld alsof ze infantiel zijn. Dat stelt Angela de Jong, de schrik van Hilversum, in het AD. Het debat werd afgetrapt met dilemma’s van het niveau Shownieuws: lekker hapklaar. “Hiermee is handig te verbloemen dat de twee presentatoren niet al te stevig in de materie zitten. Die hoeven enkel te roepen: ‘Nee, u móet kiezen.’ Kortom: een win-winsituatie.”

De heren moesten kiezen tussen Akwasi en Johan Derksen (“die hadden ze bij Op1 toch nog liggen van toen Sigrid Kaag van D66 te gast was“), maar ook tussen gympen en slangenlerenlaarzen.

Vreselijk, vindt Angela. “Was dit nou echt de publieke omroep of zat ik zonder dat ik het wist naar SBS 6 te kijken? Je kunt veel van die laatste zeggen, maar daar komen ze er tenminste openlijk voor uit dat ze denken dat de kijker te infantiel is om na te denken.

Debatdeskundige Lars Duursma, oprichter van Debatrix, keek gisteren met dezelfde verbazing. “U moet kiezen: liever gympen of slangenleren laarzen? Volstrekt logische vraag natuurlijk om voor te leggen aan de twee overgebleven kandidaten voor het CDA-lijsttrekkerschap. Belangwekkend dat we daarop het antwoord horen! 🤦🏻‍♂️

Kennelijk ziet Op1 zichzelf als amusementsprogramma, aldus Lars. “Als je je talkshow vooral ziet als amusement, dan snap ik dat je het enige debat tussen de twee overgebleven CDA-lijsttrekkerskandidaten aftrapt met 17 minuten (!) aan luchtigheid en zogenaamd ludieke dilemma’s.

Een fragment:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen