Videoland-abbo iets duurder: ‘Trucje tegen uitstroom’

Geplaatst op di 14 jul 2020 om 11:45

De prijs van het meest uitgebreide Videoland-abonnement gaat per direct omhoog: van 8,99 naar 9,99 euro per maand. Wel zijn er nu twee uitgeklede abonnementsvormen, die minder kosten. Dat heeft RTL laten weten. Videoland heeft nu drie abonnementsvormen: Basis, Plus en Premium. Tot voor kort werd alleen Premium aangeboden; mensen die al abonnee zijn blijven het oude tarief betalen en dat is volgens Rob Goossens een trucje om de post-corona-uitstroom te beperken.

Er zijn tijdens de coronacrisis veel Videoland-leden bijgekomen, maar er zullen ongetwijfeld ook weer mensen afhaken. “Blijkbaar is dit (ook) bedoeld om de post-corona-uitstroom te beperken: wie zijn abo wél opzegt gaat de volgende keer namelijk een euro per maand meer betalen“, zegt Rob.

De drie abonnementen:

 • Basis: 4,99 per maand. Met reclame, niet downloadbaar, 1 scherm tegelijk.
 • Plus: 7,99 per maand. Geen reclame, wel downloadbaar, 2 schermen tegelijk.
 • Premium: 9,99 per maand. Geen reclame, wel downloadbaar, 4 schermen tegelijk.

Lucien Brouwer, de marketingbaas van RTL, zegt: “Wij weten dat onze klanten verschillende eisen stellen aan een goede streamingdienst. Voor de ene klant is het belangrijk dat het hele gezin kan streamen, liefst tegelijk, maar niet dezelfde serie of film. Terwijl een ander vooral samen op de bank een serie kijkt.”

Zo is het ook met reclame. Vind je het prima om reclames te zien dan krijg je van ons meteen een gunstigere prijs. En zo valt er vanaf nu ook in je abonnement wat te kiezen bij Videoland.

Voor huidige klanten verandert er dus niets in hun abonnement. “Zij betalen dezelfde maandelijkse prijs die ze gewend zijn, met de voordelen van een Premium-account. Wanneer zij gebruik willen maken van een van de andere abonnementen dan kunnen zij dit naar wens aanpassen.”

Concurrent Netflix heeft abonnementsvormen van 7,99 tot 13,99 euro per maand. Bij het duurste abonnement kan op 4 schermen tegelijk in Ultra HD (4K) gekeken worden.

Lees ook: Videoland heeft bijna even groot budget als RTL 4 (4 juli)

Foto: RTL
37 Reacties op “Videoland-abbo iets duurder: ‘Trucje tegen uitstroom’”


 1. oja

  Of men ziet in data dat bepaalde groep vaste gebruikers heeft, hoge doorkijk, retentie etc. En die vervolgens meer uitmelken middels hogere abo

 2. Wolter

  Met reclame is misbruik maken van privégegevens.

  Typisch RTL. Facebook heeft de naam maar RTL is geen haar beter.

 3. robb

  Ik heb vorige maand videoland gehad het is nog geen 1 euro waard naar wat er op staat.

 4. Ron

  Dus het plus abonnement is hetzelfde als het huidige abonnement. Kwestie van tijd dat de huidige abonnees dus ook 9,99 euro moeten dokken. Dus dit is een tijdelijk goedmakertje.
  Laten ze eerst eens hun content drastisch verhogen, dus meer eigen series en exclusieve content met daarbij de eis dat dit niet alsnog later op RTL 4 uitgezonden gaat worden. Dagelijks komt er oude meuk bij wat niet veel verschilt met Netflix, er zijn ook heel veel dubbele producties die zowel bij Netflix als bij Videoland te zien zijn. Dan sla je m.i. de plank volledig mis en voegt het dus niets toe!

 5. Kuis

  Is er zoveel content dat deze diensten uberhaupt rechtvaardigen om ze jaar in jaar uit door te laten lopen?
  Als je ze 1 maand per jaar afneemt kun je toch gewoon alles zien?

 6. Leo

  Ik heb nu 6 maanden Videoland (gewonnen). Vind het niet veel eigenlijk. Tieners die Ex on the Beach, Boef e.d. leuk vinden zullen wel de doelgroep zijn. Netflix doet het voor mij voor 2.50 euro p.m. met een Turks abo (via VPN, wel gewoon NL content).

 7. Pete

  Tja, de kosten voor het cеnsureren van hun producties moeten wel gedekt worden.

 8. JandeHond

  Onbegrijpelijk dat mensen betalen om naar die meuk te kijken. Al kreeg ik er geld voor dan zou ik nog niet mijn tijd eraan besteden.
  Wat een hoop simpele mensen wonen er toch in dit land.

 9. sander

  Ik geef niets om downloaden, dus dan betaal je met mogelijkheid om wel te kunnen downloaden met 8,99 alsnog een euro teveel.

 10. johan

  matige kwaliteit Geen uhd wie neemt dat nu.

 11. Videoland, het afvoerputje van RTL

  Niets bijzonders op te zien.

 12. Eva Quirinius

  Videoland … dat is tegen betaling kijken naar RTL-meuk? Brrrrrrrrrrrrrrrrr, ik moet er niet aan denken.

 13. WEST*

  @ Ron Je kunt niet eeuwig content blijven inkopen, dat is niet vol te houden in een tijd dat het wat minder gaat in het com tv landschap
  En Netflix bij houden kan men ook niet meer, er komen geen nieuwe titels meer bij op Videoland , als Neftlix zijn aanbod weer uitbreidt !
  Als een tak in een bedrijf slecht gaat, dan gaat men rommelen, en dat is wat er gebeurt bij RTL

 14. Ron

  @WEST*: ze moeten ook geen content inkopen, juist niet. Ze moeten zelf produceren. Daar gaat het nu mis.

 15. Jerard Golink

  In plaats van kwaliteit leveren en zo klanten binnenhalen, worden er truukjes uitgehaald om zwaar teleurgestelde klanten niet te laten vertrekken! Zekerbbrdachtbdoir een hoog opgeleide millenial!

 16. MC bezoeker 29

  Ik zal vanuit principe geen een streamingdienst afnemen. Ik ben voor het ‘ouderwetse’ verdienmodel. Ik ga niet betalen voor content waar het belang aanwezig is dat wij kijken. Dat moet mij gewoon aangeboden worden.

 17. Linda de Grondeekhoorn

  Betalen voor internet en tv is voor paupers.

 18. Chiel

  @Kuis, Succes als je Greys Anatomy en De Vlaamsche pot en Baantjer wil zien in 1 maand.

 19. WEST*

  @ Linda krijgt u uw infrastructuur dan gratis aangeleverd en kijkt u met een tv antenne op het dak , en heeft u alleen de ouderwetse vaste telefoon ?

  u loopt dan aardig achter, en zeker blijven hangen in de jaren 50

 20. Kuis

  @Chiel
  De mensen die dat in 2020 nog willen blijven herhalen hebben jaren geleden al de dvd box gekocht voor 50 euro… Heb je er met “premium” al na 5 maanden uit tegenwoordig…

 21. Mark

  Ik wil ze nog niet voor niks hebben en Videoland en Disney+ en al die zooi ook niet. Ik heb al 100+ zenders van Ziggo, als je daar alleen al langs zapt op een avond is er zo 2 uur voorbij. Welke mensen zijn dat eigenlijk die alle abonnementen hebben? Mensen zonder werk die de hele dag tv kijken, van die bingewatch types die 16 uur achter elkaar een heel seizoen aan tv-series kijken of mensen die geen lineaire tv kijken. Wat als je beide doet, lijkt me dat onmogelijk.

 22. Linda de Grondeekhoorn

  @WEST
  ik hack de wifi van de buren. Al jaren. No problem. Kost me geen ruk.

 23. WEST*

  @ Ron snap ook niet waar al dat geld blijft ze hebben ruim 450 – 475 miljoen cashflow , meeste programma`s kosten deel drol , of zijn deels gesponsord

  Naast exploitatie kosten , kan men van dat budget hele mooie programma`s maken hoor

 24. Wendy's dealertje

  Begin van het einde voor videoland.

 25. Bye bye

  Als je naar videoland kijkt ben je of 14 jaar of een geestelijk gestoorde.

 26. Wyatt

  Titel kon ook zijn Videoland word goedkoper.

  Hoewel ik ook Videoland heb moet ik zeggen dat Amazon Prime een veel beter aanbod heeft en dat voor maar 2,99 per maand.

 27. Barend

  Videoland?

  Bestaan en dan nog videobanden. Heel vroeger kon je de nieuwste films huren.

  RTL is nog wel heel oubollig bezig.

 28. Danny

  Ik begrijp werkelijk niet dat ze mensen laten betalen voor het zeer beperkte aanbod. Hoe durven ze! Netflix voegt per maand 50 tot 70 films toe. En Videoland? 5 films per maand. Vaak Nederlands ook nog.
  Ik heb Videolnd gratis via een vriend van mij maar neem niet eens de moeite er naar te kijken

 29. Wyatt

  Videoland is meer om programma’s terug te kijken zonder reclame. En om oude serieus terug te kijken. Het aanbod Amerikaanse films en series valt gewoon erg tegen maar daar heb ik Netflix, Amazon PrimeVideo en Disney+ voor.

 30. Peanut

  Wat een onzin die Robbie. Mensen kunnen voor een euro minder per maand met twee schermen kijken. Dus voor een heleboel abonnees wordt het potentieel goedkoper.

 31. Henk

  Ik vind het bijzonder hoe inhoudsloos mensen hier reageren op een dienst als Videoland. Het werkelijkwaar knap dat in een concurrentieveld van internationale grootmachten als Netflix, Prime en Disney met ongelimiteerde budgetten en een NPO start (gefinancieerd door de overheid) dat RTL het voor elkaar heeft weten te krijgen om een VOD platform neer te zetten waar dagelijks het abonnee aantal toeneemt. En als er niks dan voor jou bij zit, dan neem je lekker geen abonnement, andere doen dat blijkbaar wel, massaal.

 32. Dennis

  @Henk: Ben het helemaal met je eens.

 33. Chiel

  @Kuis, ben je een paar honderd euro verder als je een DVD (!?) box van alles wil kopen. In zeer matige kwaliteit ook nog. Maargoed, als je vind dat er zo weinig op staat dat je in 1 maand uitgekeken bent; prima.

 34. tim

  triest dat de abonnee uiteindelijk moet betalen

 35. Ronn

  @Henk: is zeker in dienst bij RTL/Videoland. Welkom Henk. En doorrrr.

 36. AxelF

  Jammer dat die adult afdeling gesloten is.

  Overigens spoiler: Netflix had ook het idee om een adult afdeling op te zetten.

 37. René

  Die adult afdeling was toch al niet beschikbaar op Apple apparaten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.