Videoland-abbo iets duurder: ‘Trucje tegen uitstroom’

De prijs van het meest uitgebreide Videoland-abonnement gaat per direct omhoog: van 8,99 naar 9,99 euro per maand. Wel zijn er nu twee uitgeklede abonnementsvormen, die minder kosten. Dat heeft RTL laten weten. Videoland heeft nu drie abonnementsvormen: Basis, Plus en Premium. Tot voor kort werd alleen Premium aangeboden; mensen die al abonnee zijn blijven het oude tarief betalen en dat is volgens Rob Goossens een trucje om de post-corona-uitstroom te beperken.

Er zijn tijdens de coronacrisis veel Videoland-leden bijgekomen, maar er zullen ongetwijfeld ook weer mensen afhaken. “Blijkbaar is dit (ook) bedoeld om de post-corona-uitstroom te beperken: wie zijn abo wél opzegt gaat de volgende keer namelijk een euro per maand meer betalen“, zegt Rob.

De drie abonnementen:

  • Basis: 4,99 per maand. Met reclame, niet downloadbaar, 1 scherm tegelijk.
  • Plus: 7,99 per maand. Geen reclame, wel downloadbaar, 2 schermen tegelijk.
  • Premium: 9,99 per maand. Geen reclame, wel downloadbaar, 4 schermen tegelijk.

Lucien Brouwer, de marketingbaas van RTL, zegt: “Wij weten dat onze klanten verschillende eisen stellen aan een goede streamingdienst. Voor de ene klant is het belangrijk dat het hele gezin kan streamen, liefst tegelijk, maar niet dezelfde serie of film. Terwijl een ander vooral samen op de bank een serie kijkt.”

Zo is het ook met reclame. Vind je het prima om reclames te zien dan krijg je van ons meteen een gunstigere prijs. En zo valt er vanaf nu ook in je abonnement wat te kiezen bij Videoland.

Voor huidige klanten verandert er dus niets in hun abonnement. “Zij betalen dezelfde maandelijkse prijs die ze gewend zijn, met de voordelen van een Premium-account. Wanneer zij gebruik willen maken van een van de andere abonnementen dan kunnen zij dit naar wens aanpassen.”

Concurrent Netflix heeft abonnementsvormen van 7,99 tot 13,99 euro per maand. Bij het duurste abonnement kan op 4 schermen tegelijk in Ultra HD (4K) gekeken worden.

Lees ook: Videoland heeft bijna even groot budget als RTL 4 (4 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen