Ondanks vernieuwingen: historisch dieptepunt 3FM

Elke keer als je denkt dat het niet nóg erger kan, bewijst NPO 3FM dat de bodem nog lang niet in zicht is. Vandaag blijkt uit de meest recente luistercijfers, over de periode mei-juni, dat de jongerenzender op een nieuw historisch dieptepunt is beland: het station met dj’s als Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn daalt naar 2,1 procent marktaandeel, de laagste score ooit. Hoe lang duurt het voordat 3FM ondanks zijn forse budget onder de 2-procent-grens stort?

3FM ging in april, onder leiding van zenderbaas Sharid Alles, nog volledig op de schop. De ochtendshow bleef in handen van Sander, Timur Perlin kreeg de lunchshow en Frank van der Lende en Eva Koreman vormen nu het middagspitsduo.

Het mag vooralsnog allemaal niet baten: 3FM is nog steeds druk op zoek naar de onderkant van de bodem. Tot nu toe stond het record op 2,2 procent marktaandeel, dat in drie periodes werd behaald: september-oktober 2019, december-januari 2020 en april-mei 2020, de vorige meting.

3FM is de afgelopen jaren volledig ingestort. Het station piekte in 2013 nog op 12 procent marktaandeel, maar eet nu al jaren van de radiokruimels. “How low can you go, 3FM? Ga je met je top-FM-dekking zelfs de 2 procent niet vasthouden?“, vraagt Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum zich af.

Zenderbaas Sharid Alles trok in februari haar belofte in dat ze ontslag neemt als 3FM niet groeit. “Tijdens een interview met de Volkskrant in de zomer van 2019 heb ik me laten ontvallen na 100 keer dezelfde vraag: ‘Als 3FM in 2021 nog onder de 2,5 procent zit, ga ik weg.’

Ze blijft gewoon zitten. “Ik heb nieuws: ik ga helemaal nergens heen. 3FM en ik zijn nog lang niet klaar met elkaar.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen