NPO verdedigt Jort Kelder als presentator racismedebat

De NPO verdedigt de keuze voor Jort Kelder als presentator van het tv-debat over racisme dat zondag wordt uitgezonden op hoofdpodium NPO 1. Hij is een kundig debatleider. Dat laat de publieke omroep weten op Twitter. Racisme-activisten zijn boos over de ‘absurde keuze’ voor Jort. In een brandbrief aan de publieke omroep wijzen zij erop dat hij ‘sympathiseert met Forum voor Democratie’ en in het verleden racistische uitspraken zou hebben gedaan.

Bij de NPO blijft men achter de keuze voor Jort staan. “De Stelling van Nederland is aanstaande zondag één van de vele speciale programma’s die worden uitgezonden in het kader van onze NPO-themadag Nederland tegen Racisme“, begint het.

Dan: “Kritiek op de keuze voor een presentator mag, maar Jort Kelder heeft tijdens eerdere edities van dit Avrotros-programma onmiskenbaar laten zien een kundig debatleider te zijn, waarbij ruimte is voor alle geluiden. Juist nu moeten we het gesprek met elkaar aangaan.

Niet alleen Jort wordt ingezet, aldus de NPO. “Direct na dit debat wordt een speciale aflevering van Ook Hier (EO) uitgezonden op NPO 1, gepresenteerd door Dwight van van de Vijver. Dit zijn slechts twee programma’s van een zeer brede line-up die past bij ons pluriforme omroepbestel.

De volledige programmering van de themadag op alle NPO-kanalen wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen