NPO-ster Fidan Ekiz stopt voorlopig met column in AD

Fidan Ekiz stopt voorlopig met haar column in AD Rotterdams Dagblad, die ook werd gepubliceerd op de AD-site. Het is niet te combineren met de presentatie van de DWDD-opvolger. Dat laat Paul van den Bosch, hoofdredacteur van de Rotterdamse AD, weten. Fidan schreef twee keer per week een column, maar nu gaat ze een dagelijks tv-programma maken. “‘Topsport’, noemde Matthijs van Nieuwkerk het zelf. Je kunt er niet veel naast doen. Dat gaat Fidan ook niet doen.

Fidan stopt er dan ook mee. “Het goede nieuws: het is tijdelijk. In de perioden dat zij DWDD presenteert, staat een andere columnist op haar plek. In de maanden dat Fidan niet dagelijks op de buis is, keert ze terug bij het AD.

Een soort knipperlichtcolumnist dus. “Of dat werkt? We zien het wel, sommige dingen zijn niet te voorspellen. Wij willen haar niet loslaten en zij ons niet.”

Het betekent in de praktijk dat men haar columns de komende week nog kan lezen. “Daarna begint voor haar een periode van drie weken van proefuitzendingen en vanaf september het echte werk.

Voor de vrijheid van meningsuiting en tegen een optrekkende afrekencultuur strijdt Fidan, zo hebben we vaak gemerkt. Dat zal ze blijven doen, maar even niet bij ons. Maar gelukkig, voor je het weet is het alweer begin november.

Begin november keert Fidan weer terug met haar column en moet de tv-kijker het weer doen met M.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen