NPO-ster Fidan Ekiz stopt voorlopig met column in AD

Geplaatst op vr 24 jul 2020 om 11:45

Fidan Ekiz stopt voorlopig met haar column in AD Rotterdams Dagblad, die ook werd gepubliceerd op de AD-site. Het is niet te combineren met de presentatie van de DWDD-opvolger. Dat laat Paul van den Bosch, hoofdredacteur van de Rotterdamse AD, weten. Fidan schreef twee keer per week een column, maar nu gaat ze een dagelijks tv-programma maken. “‘Topsport’, noemde Matthijs van Nieuwkerk het zelf. Je kunt er niet veel naast doen. Dat gaat Fidan ook niet doen.

Fidan stopt er dan ook mee. “Het goede nieuws: het is tijdelijk. In de perioden dat zij DWDD presenteert, staat een andere columnist op haar plek. In de maanden dat Fidan niet dagelijks op de buis is, keert ze terug bij het AD.

Een soort knipperlichtcolumnist dus. “Of dat werkt? We zien het wel, sommige dingen zijn niet te voorspellen. Wij willen haar niet loslaten en zij ons niet.”

Het betekent in de praktijk dat men haar columns de komende week nog kan lezen. “Daarna begint voor haar een periode van drie weken van proefuitzendingen en vanaf september het echte werk.

Voor de vrijheid van meningsuiting en tegen een optrekkende afrekencultuur strijdt Fidan, zo hebben we vaak gemerkt. Dat zal ze blijven doen, maar even niet bij ons. Maar gelukkig, voor je het weet is het alweer begin november.

Begin november keert Fidan weer terug met haar column en moet de tv-kijker het weer doen met M.

Foto: NPO
14 Reacties op “NPO-ster Fidan Ekiz stopt voorlopig met column in AD”


 1. Kwebbeldick

  En als ze mislukt kan ze nog altijd plees gaan schoonmaken.

 2. jmp

  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat dit ook een soort van verzoek is van het pér dag links wordende AD. Deze mevrouw wil nog wel eens een licht kritische noot plaatsen richting allochtonen en anti-racisme bewegingen. Die koers heeft het Nederlandse equivalent van de PRAVDA genaamd AD al een tijdje geleden verlaten.

 3. Paulus de PDD-NOS-kabouter

  Fidan, als je met me trouwt beloof ik dat ik minimaal twee keer per week ga douchen.

 4. Pieter

  Dan zal het wat stil worden met tegengeluiden.
  Alleen de liegende en bedroevende Rob Goossens blijft dan over, en juist hém valt weer niet serieus te nemen met z’n onzinnige gebral.

 5. anoniem

  angela de jong

  ad toi let jff

  fidan gaat weg

  ik hoop niet dat fidan der oplage mee neemt

  angela zorg je nu eindelijke dat de oplage groeit bij AD

  Dank zei angela en hans 2 schaamteloos maandloners

  gaat het slecht met de krant……..

 6. Suckerpunch de ekte!

  Stop gelijk overal maar mee; deze vrouw is NIET VOOR NIETS single

 7. Floris

  Wie leest het AD nog?

  Op tijd weg Fidan.

 8. Beste paard van stal

  @jmp Wordt het AD per dag linkser, of word jij per dag rechtser? Zoek het niet altijd bij een ander.

 9. Teuntje

  Ze is er naar druk mee zal Weird Duk dit wel goed vinden??

 10. MolTalk

  Jammer, had haar nog wel een paar columns willen zien schrijven over Sander Schimmelpick, Schimmelpenis, Schimmelpiemel, Schimmelpiel, Schimmelzak, Schimmelaars, Schimmelballen!

 11. Paul Lamote

  Hemeltje komt dat vreselijke M in november weer terug.

 12. Lody

  Leuk dat ze veel te zien is nu.
  Ik vind haar een topvrouw.

 13. ik allah ben de grootste

  npo ster wie in gods naam is dat mens

 14. Henk

  Sinds het AD afscheid nam van Pamela Hemelrijk zijn ze zoekende geweest. Dan krijg je al snel mensen die haar willen na-apen maar daar houdt de lezer niet van. Er was maar een Pamela en een Ischa.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.