Najib Amhali: ‘Levenslange boycot Joop van den Ende’

Najib Amhali heeft zijn eigen tv-carrière behoorlijk gesaboteerd door Joop van den Ende te beledigen in de jaren 90. Hij is daarna voor het leven geboycot door de theater- en tv-miljardair. Dat vertelt hij in zijn nieuwe boek Najib. Joop bood Najib in 1995 het programma ‘Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet!’ niet, maar de komediant weigerde omdat hij met zijn beste vriend een theatershow voor kinderen ging doen. Uiteindelijk ging de presentatie naar Rolf Wouters en ging Najib in het boycotboekje.

Najib baalde er heel erg van. “Ik baalde er later enorm van, want ik wilde op televisie in plaats van het theater in. Ik wilde bekend worden.”

Die bekendheid zag Najib toen aan zich voorbijgaan. “En op een gegeven moment zag ik dat Rolf Wouters die tandenborstelshow kreeg en dat John Jones het paradepaardje van Van den Ende werd.

Het legde John geen windeieren. “John reed als eerste acteur in een Jeep Cherokee. Hij had het goed, hij had het gemaakt en wij, de andere comedians, keken allemaal tegen hem op.”

Toen kreeg ik door dat het mijn grote kans was geweest, maar in mijn naïviteit dacht ik: als je vandaag talent hebt, heb je dat morgen ook nog, die Van den Ende belt vast nog weleens terug. Joop heeft nooit meer gebeld.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen