‘Radio 538 ruilt Frank Dane in voor Wietze de Jager’

Geplaatst op di 07 jul 2020 om 14:45

Frank Dane moet zijn plekje in de ochtendspits van Radio 538 binnen nu en een half jaar afstaan aan collega Wietze de Jager. Dat stelt Patrick Kicken, voormalig dj van Radio Veronica, op Spreekbuis.nl. Wietze stapte in 2017 over van Qmusic naar Talpa Radio, eigenlijk om samen met Mattie Valk een ochtendshow te gaan maken op Sky Radio. Het duo viel uit elkaar, Mattie bleef bij Q en nu maakt Wietze radio in het 538-weekend. Het is echter evident dat Talpa méér in hem ziet.

Nadat Edwin Evers in 2018 zijn vertrek aankondigde, kwam Wietze opnieuw in beeld voor een ochtendshow, onthullen oud-Evers-sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen in de podcast Van Je Af Is Harder.

Rick: “Het oorspronkelijke plan was een ochtendshow met Tim Klijn, Niels en ik. Toen zei Uunco Cerfontaine, de baas van Sky Radio: hoe zou het met Wietze zijn? Dat is natuurlijk fantastisch, om Wietze tegenover Mattie te zetten.

Het had dus niet veel gescheeld of Wietze had nu in de Sky-ochtend gezeten. “Mensen die zich niet meer konden vinden in de ochtendshow van Frank Dane, zouden dan perfect over kunnen stappen naar Sky Radio. Dan zou Sky Radio een betere ochtendshow hebben, zou Frank Dane z’n eigen publiek kunnen opbouwen en dan blijf je als Talpa strategisch helemaal overeind staan.

Uiteindelijk koos Talpa ervoor om Frank Dane geen strobreed in de weg te leggen. Niels: “Dat heeft ook supergoed gewerkt.

‘Frank Dane gaat eruit’

Tegelijkertijd heeft Frank Dane wel flink wat luisteraars verloren; Radio 538 is niet langer de nummer één van Nederland. Niet zo gek, vindt Patrick Kicken. Frank is volgens hem gewoon niet lekker om naar te luisteren.

Beste Frank, je hebt een irritante stem. Dat toontje van je heeft me nooit aangestaan. Dat zeurderige wat je broer Robert Jensen heeft heb jij ook. Tegen het cynische aan. Dan kan je nog zo’n vrolijke bek trekken in een tv- of postercampagne, luisteraars voelen door de radio heen dat je ze eigenlijk maar te min vindt. Jezelf een stuk hoger acht. Dat hautaine toontje maakt je niet zo likeable, zeker niet als je het naast je populaire voorganger Edwin Evers legt.

Frank ligt er in ‘no time’ uit, denkt Patrick. “Dit scenario staat natuurlijk te gebeuren binnen nu en een half jaar: Wietze de Jager, ooit de helft van het populaire ochtendduo Mattie & Wietze, verhuist naar de ochtend van 538 en jij naar het weekend.”

De column waarin Patrick Kicken Frank Dane fileert kunt u hier lezen.

Foto: Talpa
50 Reacties op “‘Radio 538 ruilt Frank Dane in voor Wietze de Jager’”


 1. rooie Rinus

  Nou, Dane moest wel even Evers gaan vervangen, en dat was welhaast onmogelijk. En daar gaat dit nieuwe talent toch echt niks aan veranderen.

 2. Casper

  Daar gaat Patrick Kicken niet over en gelukkig maar.

 3. Gondorf

  Mattie vs Wietze (ipv Mattie & Wietze)

 4. Blub, blub, blub

  Zinkende zender….

 5. Maja 72

  De kop suggereert dat het al zeker is.
  Bah wat n sensatie gedoe!!!!

 6. Cassie

  Weten jullie wie een jaar of tachtig geleden ook een irritante stem had?

 7. Matthijs Zelf.

  Kan ook niet een Broer van een Complotgek.

 8. Albert Verhinderd

  Is Patrick Kicken redacteur bij MC?

 9. Smh

  Stop making stupid people famous… 🤦

 10. Minder of Mirjam

  Ja jeetje, de ochtendshow van Edwin Evers opvolgen is als de nieuwe Nummer 14 bij Ajax zijn. Dat kan niemand! Frank heeft zich heel goed staande weten te houden, en Patrick Kicken is gewoon een zeurpiet.

 11. Piet Paparazzi

  1 pot nat bij 538. Meest overschatte radiozender van NL. Tieren nog welig op de reputatie van Edwin Evers, maar je ziet aan de luistercijfers dat mensen beginnen te switchen. Terecht, want behalve de naam zijn andere zenders net zo goed of zelfs beter.

 12. Tonny p

  Het is 10x niks en zal ook nooit iets worden met die dane

 13. Martijn

  @Maja 72 weleens van aanhalingstekens gehoord? Scheelt je een hoop opwinding!

 14. ano@niem.nl

  Frank Dane nam ook side-kicks waar je niet op ziet te wachten.
  Hannelore Zwitserlood heeft alleen maar last van allergieen en is een oude zeurkous.
  Tenenkrommend.

  En die andere twee Jelte de Groot en Jelmer vinden zichzelf erg grappig, maar zijn het niet.

  En nu is Henk de nieuwslezer ook al vertrokken en ingeruild voor de minder interessante en saaie Roelof Hemmen.

  Het is gewoon geen lekkere radio zo ’s morgen vroeg. Je wil een warm bad maar krijgt al koudwatervrees voor je er aan bent begonnen.

 15. Kuis

  Frank Dane heeft inderdaad een verschrikkelijke radiostem…
  Maar Wietze de Jager is zeker geen geschikte opvolger…
  Als 538 zichzelf serieus neemt gaan ze nog eens goed kijken wat er nou eigenlijk zo verschrikkelijk goed was een Edwin Evers en dan kijken wie daar aan voldoen…
  Dat word een HEEL KORT lijstje… Waar NIEMAND die op dit moment bij 538 werkt aan voldoet…

 16. Bart

  Dat stelt Patrick Kicken helemaal niet.
  Gaat toch niet gebeuren. Talpa radio zit eerder in de maag met Wietse dan dat ze er iets mee willen. Anders had hij wel een dagelijks programma gehad. Gewoon een 13 in een dozijn dj die drukker is met de camera’s dan met radio maken. Het is een talentloze loser. Helaas mag het nog kinderen krijgen ook.

 17. Jaap Aap

  Patrick Kicken, de grootste mongool ooit. Boeiend wat hij vindt…

 18. Jaap Aap

  Ik ben de echte expert namelijk niet die andere nepperd!

 19. Jaap Aap

  Ik ben de kleinste mongool ooit hahahahaha

 20. Jean

  Frank heeft nog steeds de bestbeluisterde ochtendshow in de commerciele doelgroep 20-49, dus zo’n vaart zal het niet lopen

 21. Vincent

  Patrick Kicken. De man die geen programma live durfde te maken uit angst voor fouten en telefoongesprekken van 11 jaar geleden herhaalde op de radio.

 22. Blinde Herdershond

  Frank Dane is zo zoutloos. Waait, in tegenstelling tot zijn broer, met alle winden mee. Maar de reden om zijn ochtendshow te mijden als de pest is die vreselijke Hannelore. Godsammekrake wat is dat een zeikerd zeg. Altijd ziek en nooit dood zei mijn opa altijd.

 23. Fox Mulder

  Kleine dikke Rick, het ‘Rupsje Nooitgenoeg’ van Hilversum wil weer een momentje of fame. En als z’n baasje hem daarop aanspreekt is het weer huilie huilie. Nooit iets zelf gepresenteerd altijd meeliften op andermans succes. Nu moet hij samen werken met een Judas. Soort zoekt soort.

 24. A Hoekstra

  Als dat zo is dat Frank Dane weg moet, en dat Wietze het over gaat nemen,.Dat is verschrikkelijk

 25. Gea

  Dat zou jammer zijn! Frank en zijn team doen het prima. Er valt nog eens wat te lachen ’s morgens…heerlijk om naar te luisteren! Ga zo door Frank!

 26. Lex H

  Ik genoot altijd van de Frank en Vrijdag Show.
  Met een deel van de zelfde sidekicks.
  Frank Dane is top.

  Al die sidekicks krijgen een veel te grote rol.
  De dame is eigenlijk nieuwslezer, die nu helemaal niets toevoegd.

  Die 2 sidekicks van Evers, die nu vaak onzin uitkramen bij VI, zijn vreselijk, zeker die kleine met die bril.

  Naar beiden luister ik ook niet meer.

  Uitzondering is Somertijd.

  En ach Patrick Kicken….laat maar.

 27. Kaatje

  Ik vind Frank Dane en de nieuwslezer heerlijk om naar te luisteren in de ochtend. Jammer als dat weer veranderd.

 28. aammehoela

  Die vreselijke “Halbe Stunde” kan me gestolen worden. Hopelijk verdwijnt dat. Iedere week weer dezelfde meuk die voorbij komt door vooral het volk dat enkel kiest voor hele slechte muziek. Je mag blij zijn als er een paar lekkere gouwe ouwe voorbij komen.

 29. Sannie

  Frank is het probleem niet, die gasten en vrouw die er naast zitten zijn totaal niet grappig. Ik ben overgestapt naar Q.

 30. Yvonne

  Als Wietze in plaats van Frank de ochtendshow gaat presenteren haak ik onmiddellijk af. Wat een vreselijke man. Frank daar in tegen is heel gezellig in de ochtend. Overigens geloof ik niets van dit verhaal. Jalousie van iemand die het zelf nooit gemaakt heeft.

 31. Coen

  Lineair Radio is net zoals tv aan het zinken… wat is daar nu nog voor een goed programma op… Kijk of luister al jaren geen landelijke zenders meer doe mij maar non-stop muziek zenders (zonder reclame en zonder die lachende zakken enz…) via internet!

 32. MediaPrak

  Heeft Frank al eens publiekelijk afstand genomen van het ‘geraaskal’ van zijn broer?

 33. Bart

  @MediaPark Blijven wegkijken!

 34. M.

  2ton, 8ton, en dat voor wat plaatjes aan elkaar praten die voorgekauwd zijn, flauwe grappen maken en werkelijk om iedere scheet lachen, te gek voor woorden.

 35. Flits Smurf

  Fox Mulder = Patrick Kicken

 36. Grijze koppen ja ze stoppen

  Radio en tv is echt oude media en zal over een paar jaar helemaal verdwijnen… Gelukkig maar…

 37. Jordao

  Frank Dane is gewoon een vette slijmjurk. Toen Hazes bij zijn uitzending live te gast was kon ie maar niet hard genoeg slijmen. Geen enkele krittische noot te bespeuren. Bovendien wilt ie heel veel privé details weten over anderen maar over zijn eigen privé leven laat ie zo weinig mogelijk los. Hij noemt nooit de voornaam van zijn vriendin maar zegt altijd ” mijn vriendin” tegen zijn sidekicks. Genee vroeg ooit naar zijn privéleven toen ze voor een actie één keer samen een uitzending deden en hij ging snel over iets anders praten. Dat vond ik wel opmerkelijk. Zijn houding lijkt al op voorbereid te zijn mocht iemand hem naar zijn privé dingen vragen.

 38. Karel

  @Mediaprak 22:26: wat voor geraaskal van Robert Jensen? Tot nu toe benoemt Robert hele goeie zaken en je zou echt je vraagtekens erbij moeten zetten wat er op dit moment in de wereld gebeurt.

  Jammer dat jij het zoveelste voorbeeld bent van niet iemand inhoudelijk kunnen pakken op argumenten.

 39. Jeroen

  Frank nu al weg? Hoor Wietze vanochtend, wat een hoog snel stemmetje, niet lekker. Frank was en is prima, geef alles de tijd!

 40. Bart van der Laar

  De titel klopt niet ‘Radio 538 ruilt Frank Dane in voor Wietze de Jager’ moet ‘Radio 538 ruil Frank Dane in voor Wietze de Jager’

 41. Jos

  Ik was er klaar mee en overgestapt naar JW start op.

 42. StefanV

  Het lijkt bij 538 veel om de poppetjes te gaan en weinig over de muziek. Ik heb toch echt de indruk dat hun neergang te maken heeft met het feit dat ze Q Music proberen te kopiëren. Eén zo’n zender is al erg genoeg.

 43. E.K.

  Jarenlang naar Edwin geluisterd en toch moet ik toegeven dat Frank ook zijn best doet.. Echter zijn side kick Hannelore Zwitserlood is de reden dat ik vaak zap omdat zij daar zit alleen maar om te zeuren en om overal tegenin te gaan..

  Erg triest dat dat soort mensen toch een podium krijgen.. En erg jammer voor 538 als ze stoppen met Frank..

 44. Adrian

  Wietse in de ochtend? 538 zakt dan helemaal weg. Geen bedreiging voor M&M op Q-music

 45. Ermir Topi

  De Directeur Menno de Boer moet als eerst oprotten bij 538. Hij heeft geen overzicht wat daar allemaal spelt. Als om vin acties gaat, niemand uit Drenthe en Groningen wint daar. Stelletje hypocrieten denken dat ze allemaal beter zelf te weten dan de ander. Ongeschikt personeel. Mijn vergissing dat ik naar hun heb geluisterd. Aan de andere kant heb ik hun goed kunnen leren op het manier van werken en hoe met de luisteraars omgaan. Ze verdienen geen respect meer voor mij. Basta. Vaffanculo a tutti bastardi. Ciaooooo

 46. Middernacht Cowboy

  Frank had een onmogelijke opdracht, ze hadden er een een half jaar een buffer moeten neerzetten, zo’n Marky Lanbrando ofzo. Dan zou Franky er nog een beetje positief bij afsteken. Wist iedereen hé, de opvolger van Edwin zou het zwaar krijgen. Maar al met al is Frank een hele goedkope versie van Evers, toontje is niet likeable en ook geen leuke rubrieken.

 47. Dion Goudswaard

  Wietse is zo leuk op de radio dus niet Nog nooit zo iets vervelends gehoord op de radio

 48. Rik

  Waar zijn toch de tijden van talent……. tom mulder, erik de zwart lex harding en ferry maat chiel van praag en wil luikinga.

  Talentloosheid is tegenwoordig een pre.

 49. Johan Gorter

  Als ik ’s middags naar huis reed had ik 538 al vervangen door een andere zender want als er iets verschrikkelijk is op 538 dan is het die stem van die Lantinga wel. Heb zelfs mijn petje ervoor afgenomen dat Evers daar een paar week mee opgezadeld werd.
  De ochtend zal bij mij dus ook vervangen worden door een andere zender en zeker geen Q of Veronica (die stem is helemaal tenenkrommend) .
  Maar eh….. wie is eigenlijk Patrick Kicken??

 50. Yvonne

  Ten 1e hoeft Frank geen verantwoording af te leggen wat zijn broer er allemaal uitflapt.
  Dat is voor rekening van Robert Jensen zelf.
  En de vriendin van Frank haar naam heeft hij al een aantal keren genoemd ook na de geboorte van hun zoon. Deze dame wil echter zelf ver weg blijven van de publiciteit. Dat recht heeft ze toch..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.