‘Radio 538 ruilt Frank Dane in voor Wietze de Jager’

Frank Dane moet zijn plekje in de ochtendspits van Radio 538 binnen nu en een half jaar afstaan aan collega Wietze de Jager. Dat stelt Patrick Kicken, voormalig dj van Radio Veronica, op Spreekbuis.nl. Wietze stapte in 2017 over van Qmusic naar Talpa Radio, eigenlijk om samen met Mattie Valk een ochtendshow te gaan maken op Sky Radio. Het duo viel uit elkaar, Mattie bleef bij Q en nu maakt Wietze radio in het 538-weekend. Het is echter evident dat Talpa méér in hem ziet.

Nadat Edwin Evers in 2018 zijn vertrek aankondigde, kwam Wietze opnieuw in beeld voor een ochtendshow, onthullen oud-Evers-sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen in de podcast Van Je Af Is Harder.

Rick: “Het oorspronkelijke plan was een ochtendshow met Tim Klijn, Niels en ik. Toen zei Uunco Cerfontaine, de baas van Sky Radio: hoe zou het met Wietze zijn? Dat is natuurlijk fantastisch, om Wietze tegenover Mattie te zetten.

Het had dus niet veel gescheeld of Wietze had nu in de Sky-ochtend gezeten. “Mensen die zich niet meer konden vinden in de ochtendshow van Frank Dane, zouden dan perfect over kunnen stappen naar Sky Radio. Dan zou Sky Radio een betere ochtendshow hebben, zou Frank Dane z’n eigen publiek kunnen opbouwen en dan blijf je als Talpa strategisch helemaal overeind staan.

Uiteindelijk koos Talpa ervoor om Frank Dane geen strobreed in de weg te leggen. Niels: “Dat heeft ook supergoed gewerkt.

‘Frank Dane gaat eruit’

Tegelijkertijd heeft Frank Dane wel flink wat luisteraars verloren; Radio 538 is niet langer de nummer één van Nederland. Niet zo gek, vindt Patrick Kicken. Frank is volgens hem gewoon niet lekker om naar te luisteren.

Beste Frank, je hebt een irritante stem. Dat toontje van je heeft me nooit aangestaan. Dat zeurderige wat je broer Robert Jensen heeft heb jij ook. Tegen het cynische aan. Dan kan je nog zo’n vrolijke bek trekken in een tv- of postercampagne, luisteraars voelen door de radio heen dat je ze eigenlijk maar te min vindt. Jezelf een stuk hoger acht. Dat hautaine toontje maakt je niet zo likeable, zeker niet als je het naast je populaire voorganger Edwin Evers legt.

Frank ligt er in ‘no time’ uit, denkt Patrick. “Dit scenario staat natuurlijk te gebeuren binnen nu en een half jaar: Wietze de Jager, ooit de helft van het populaire ochtendduo Mattie & Wietze, verhuist naar de ochtend van 538 en jij naar het weekend.”

De column waarin Patrick Kicken Frank Dane fileert kunt u hier lezen.

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen