Marieke Derksen vond zwartepietgrap ‘niet zo heel raar’

Marieke Derksen, de vrouw achter de uitgeverij Inside, vond de omstreden zwartepietgrap van haar vader Johan helemaal niet zo raar. Dat geeft ze aan in gesprek met De Telegraaf. Net als Fidan Ekiz vindt ze de controverse over het grapje enigszins overtrokken. “In de context, als je het hele programma hebt gezien – én het klinkt hard, én ik ben wit, I know – vond ik het niet zo heel raar. Maar kun je het in deze tijd zeggen? Nee. Het is niet handig als je weet hoe de emoties ervoor staan.

De hardheid waarmee Johan werd aangepakt gaat echter alle perken te buiten, vindt Marieke. “Om daar nou zo lang over door te gaan… Volgens mij heeft Johan al duizend keer gezegd dat hij tegen racisme is.”

Het racismedebat is volgens Marieke volledig aan het ontsporen. “Het lijkt er nu een beetje op alsof Nederland ruzie maakt over de details. Aan allebei de kanten. Al kan ik eerlijk gezegd ook wel weer genieten van mensen waar ik me ontzettend aan stoor.”

Het is ook fijn dat we elkaar lekker aan elkaar kunnen ergeren, wil Marieke zeggen. “Ik vind het wel lekker om naar een talkshow te kijken en het totaal niet met iemand eens te zijn. Dat wil niet zeggen dat ik dan vind dat diegene niets mag zeggen.”

Het Telegraaf-interview met Marieke Derksen kunt u hier lezen.

Foto: Twitter

34 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
😷Paulus
juli 2, 2020 14:26

😷Ach, dit meisje is net zo achterlijk als de vader. Krijg je als je geen opvoeding heb gehad.

Gast
DeBaron
juli 1, 2020 20:50

Is ook niet raar. GENEE IS GEWOON EEN LUL!!!

Gast
Ome Cor
juli 1, 2020 20:26

Niet iedereen mag zich zomaar woordkunstenaar noemen; dat schijnt een beschermd beroep te zijn.

Gast
azijnzeiker
juli 1, 2020 20:12

Foute grapjes mogen niet, maar bedreigingen wel aanzetten tot geweld. Dus als ik niet als foute grap, maar als bedreiging zou typen, dan is het goed?, oke komt ie aan, Ik zou die Akwasi graag een trap tegen zijn kont geven, met stalen neuzen. Dit mag als bedreiging dus wel, maar weer niet als foute grap.

Gast
anoniem
juli 1, 2020 18:22

Zonder pepernoten in de winkel, voel ik nog helemaal geen behoefte om de hele tijd aan Piet te denken… :-)

Gast
gert
juli 1, 2020 16:41

Zo kan je niet redeneren, ´ ze pakken gewoon terug wat jullie voorouders van hun hebben afgepakt etc.´. Dan kan geen enkele natie meer bestaan. Je lijkt me een volkomen doorgedraaide gek. Laat Surinamers dan Suriname teruggeven aan de Indianen, want die woonden er oorspronkelijk, etc. Zo heb je alleen maar oorlog. Kansloze kneus.

Gast
Jan Kert
juli 1, 2020 16:31

Zwarte jankerds hebben het tegenovergestelde bereikt, maar je merkt het wel, ga me mond niet houden.

Gast
Natasha
juli 1, 2020 15:45

En ja gaat niet om de grap mevrouw Derksen grappen maken kan iedereen over iedereen maken.Maar sommige gebruiken de media om hun macht uit te oefenen.Ik kan ook iiets vinden van je vader.Vond ik altijd een vies varkentje sorry mannetje met een snorretje maar dat hou ik voor mezelf als ik de gelegenheid had om dat te zeggen voor tv dacht ik niet dat u het erg zou vinden om dat te horen over u vader maar was een grap hoor.

Gast
Natasha
juli 1, 2020 15:36

@Bram ja jullie maken ook van jullie criminelen een held lees je geschiedenis Lees roofstaat en dan weet je, dat jullie vroeger criminelen en plunderaars waren jullie hebben overal ter wereld gepunderd en geroofd.Hebben ze misschioen van jullie geleerd Al die kolonies zijn niet niks voor niks dat is de erfenis.

Door jullie hebberigheid ging jullie de oceaan over als jullie hier waren gebleven was er nu niks aan de hand.Ze dachten rijker van te worden door landen te koloniseren maar ze hebben niet erbij gedacht dat ze ook de bevolking erbij kregen wie noem je nu losers?Ze pakken gewoon terug wat jullie voorouders van hun hebben afgepakt om je land te verijken.

Gast
Jeled
juli 1, 2020 15:17

Zwarte mensen gaan hier niet van profiteren, ze worden hier gewoon gebruikt voor een grotere agenda. We moeten echt fpv en Wilders gaan stemmen komende verkiezingen. Want de grote agenda die hier gediend wordt is voor geen enkel mens gunstig. Zwart noch wit. Is alleen maar gunstig voor enkele zeer rijken die de macht willen.

Gast
Bram
juli 1, 2020 15:00

Racisme is voor een bepaalde groep deugers een verdienmodel geworden. Wat ze niet zien is dat dit verdienmodel geen racisme bestrijdt maar racisme eerder zal voeden dit vanwege het doorzichtige hypocriete karakter van dat verdienmodel.

Die zwarte schreeuwers die van een zwarte crimineel een martelaar proberen te maken schieten in hun eigen voet. Dat geldt ook voor oproerkraaiers als Akwasi, die zogenaamde woordkunstenaar die oproept zwarte piet op zijn gezicht te trappen.

Ik lach deze deugers, plunderaars en schreeuwers keihard in hun hypocriete gezicht uit. Ik keer me tegen deze losers.

Gast
Natasha
juli 1, 2020 14:43

Maar gaat ook niet om de grap van zwarte piet hoor.Hij heeft een grote mond over iedereen homo,s vrouwen etc.Maar als hij een keer naar zichzelf kijk of in de spiegel .Bedoel ik geen uiterlijk mee want dan ga ik te ver.Maar die mensen die denken dat ze alles kunnen zeggen moeten een keer langs de GGZ voor een check up zijn in de knel met hun zelf.Net als je een clown ziet die lacht van buiten maar van binnen vecht hij met zichzelf.

Gast
raam
juli 1, 2020 14:39

lesley

reacties blijft weg

second hand love

is no love

thee doeken

Gast
meria
juli 1, 2020 14:39

Er was totaal niets mis met dat grapje, het wordt volkomen uit verband getrokken door mensen die een slaatje slaan uit vermeend ´racisme´. Het is een verdienmodel, meer niet. Overigens denk ik dat dit een enorme backlash gaat geven. Het gaat niet uitwerken in het voordeel van gekleurde/zwarte mensen.

Gast
Natasha
juli 1, 2020 14:39

Ja snap ik met zo,n rare vader

Gast
ikweethetbeter
juli 1, 2020 14:29

Ik zag de grap thuis nog eerder dan Johan ,maar de heren zijn gevraagd of ze op SBS een praat-programma willen doen . Dus ze gaan naar SBS .Voor de kijkcijfers John de Moll is ook niet gek !!!!!

Gast
Vraag van de dag
juli 1, 2020 14:06

Staat Wesley op een krukje of is zij zo klein?

Gast
Momo
juli 1, 2020 13:30

Je kan het WEL zeggen. Ten eerste was de grap absoluut niet racistisch. In tegenstelling tot wat zo’n Jesse Klaver weer beweert, werd Akwasi NIET vergeleken met Zwarte Piet. Ten tweede verdient Akwasi, die mensen met fysiek geweld bedreigt, zo’n grap volkomen. Eigen schuld, dikke bult.

Gast
Henk
juli 1, 2020 12:51

De staatszender en de staatskranten blijven hierover doorgaan, omdat zij nu eenmaal ons aan hun kant willen krijgen, zoals zij ook doen met die corona
Wij mogen niet anders denken, dan zijn wij fout

Gast
HansR
juli 1, 2020 12:26

De familie Derksen heeft in ieder geval door waar je fors geld mee binnensleept.

Gast
Jona
juli 1, 2020 12:07

Zullen we lachen???

Gast
Maria
juli 1, 2020 12:02

Talkshows en bekende Nederlanders die liever praten over 5 december i.p.v. 8 december zijn gewoon niet serieus te nemen.

Gast
Mario
juli 1, 2020 11:55

Natuurlijk was er helemaal niets mis met deze leuke grap van haar vader Johan Derksen. Er is wel iets heel serieus mis met de mensen en bedrijven die er zo hysterisch op reageren. Denk aan NSB’er Arie Boomsma en anderen van de deugbrigade. Deze mensen en bedrijven zijn misselijkmakend en ik wens ze toe dat ze het terugkrijgen in de vorm va faillissementen en nog meer hoon.

Gast
Anti-racist
juli 1, 2020 11:46

Marieke Derksen kun je ook niet meer serieus nemen. Ze noemt zichzelf racistisch ‘wit’ en snapt nog steeds niet dat theoretisch alleen de lieve intelligente Zwarte Pieten beledigd kunnen zijn geweest, omdat ze mogelijk vergeleken werden met een boze, raaskallende Akwasi.

Gast
Huismaker
juli 1, 2020 11:24

De mening van het mediakartel is niet hetzelfde als wat de mensen “op straat” vinden. De opgedrongen meningen worden totaal niet gedeeld. Net als in Suriname en de Nederlandse Antillen blijft Zwarte Piet een held in de provincies.

Gast
Johan
juli 1, 2020 11:21

I believe in white supremacy until the blacks are educated to a point of responsibility. I don’t believe in giving authority and positions of leadership and judgment to irresponsible people.”

Dit zei John Wayne ooit.

Een pijnlijke quote. Pijnlijk ook omdat er een kern van waarheid in zit. Sinds de westerse wereld zich uit de koloniale gebieden hebben teruggetrokken zijn er nog maar weinig ‘Wakanda’s’ ontstaan. Om het maar even zo te zeggen.

Gast
De Heer
juli 1, 2020 11:19

De zwarte gemeenschap heeft het verpest. Alles draaide om een grap van Derksen. Dan kun je niet opeens weer gaan beginnen over echt racisme. Daarom is het nu klaar in de media. Je hoort niks meer over racisme en terecht.
In Amerika hebben ze wel goede sprekers.

Gast
brakieba
juli 1, 2020 11:08

Helemaal met haar eens. Je ziet dat types als Arie Boomsma erg willen deugen. En dat het deugen vooral op huidskleur is gebaseerd. Zo steunde Arie openlijk Badr Hari in zijn gevecht tegen Rico. Daarbij was het voor Arie niet belangrijk dat Badr in het verleden veel mannen en vrouwen in elkaar heeft geslagen en daarvoor ook meerdere keren is veroordeeld. Dat valt voor hem blijkbaar onder vergiffenis. Bij Johan Derksen kan hij dat niet, terwijl die niets onwettigs heeft gedaan.

Gast
Nelson
juli 1, 2020 11:07

Wat een nieuws, en verder

Gast
chris?
juli 1, 2020 11:04

Blijven we bezig met die flauwekul. De Telegraaf het lijfblad van de Derksens vermoed ik.

Gast
Jahoor
juli 1, 2020 11:03

Ja het was ook echt hilarisch. Lag helemaal dubbel….

Gast
q8
juli 1, 2020 10:54

Johan. gefeliciteerd met zo’n dochter,
zij is er voor haar vader,

Gast
Pietpiet
juli 1, 2020 10:53

Je vader bij de voornaam aanspreken. Dat vind ik dan weer niet kunnen.

Gast
VI
juli 1, 2020 10:51

Ze moeten allemaal niet zo overdrijven, grote onzin.
Johan Derksen zei het als een grapje.!!!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen