Marieke Derksen vond zwartepietgrap ‘niet zo heel raar’

Marieke Derksen, de vrouw achter de uitgeverij Inside, vond de omstreden zwartepietgrap van haar vader Johan helemaal niet zo raar. Dat geeft ze aan in gesprek met De Telegraaf. Net als Fidan Ekiz vindt ze de controverse over het grapje enigszins overtrokken. “In de context, als je het hele programma hebt gezien – én het klinkt hard, én ik ben wit, I know – vond ik het niet zo heel raar. Maar kun je het in deze tijd zeggen? Nee. Het is niet handig als je weet hoe de emoties ervoor staan.

De hardheid waarmee Johan werd aangepakt gaat echter alle perken te buiten, vindt Marieke. “Om daar nou zo lang over door te gaan… Volgens mij heeft Johan al duizend keer gezegd dat hij tegen racisme is.”

Het racismedebat is volgens Marieke volledig aan het ontsporen. “Het lijkt er nu een beetje op alsof Nederland ruzie maakt over de details. Aan allebei de kanten. Al kan ik eerlijk gezegd ook wel weer genieten van mensen waar ik me ontzettend aan stoor.”

Het is ook fijn dat we elkaar lekker aan elkaar kunnen ergeren, wil Marieke zeggen. “Ik vind het wel lekker om naar een talkshow te kijken en het totaal niet met iemand eens te zijn. Dat wil niet zeggen dat ik dan vind dat diegene niets mag zeggen.”

Het Telegraaf-interview met Marieke Derksen kunt u hier lezen.

Foto: Twitter

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen