Jandino Asporaat: ‘Koninklijke familie is fan van mij’

Jandino Asporaat was gisteren zo trots als een pauw na de uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde. Volgens de komediant was koning Willem-Alexander blij hem te ontmoeten en zijn diens kinderen fan van hem. Dat heeft de SBS 6-ster ’s avonds gezegd in Shownieuws. Jandino heeft lak aan het geheimhoudingsprotocol van de Oranjes en vertelt ronduit hoe het eraan toe ging. “Ik kom binnen en het eerste wat de koning zegt is: ‘Eindelijk! Eindelijk ontmoet ik jou in het echt!’ Noooouuuuu!“, zegt hij.

Het is geweldig dat de koning het zo leuk vond om hem te ontmoeten, aldus Jandino. “Wie je ook bent, dat is toch onze koning en koningin, en als zij dat doen, dan vind je dat gewoon echt leuk. Dan is meteen alle spanning weg. En we lachen meteen.”

Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vinden Jandino ook een topper, meent de komediant. “De koning zegt dan dat de kinderen allemaal grote fan zijn en dat ze hen helemaal gek hebben gemaakt. Dan begint Máxima er ook over hoe vaak de kinderen de film hebben gekeken.

Jandino was naar eigen zeggen ook volop aan het dollen met de koning. “Ik zei tegen de koning: ‘Dat is ook karig. Ik wist dat het land het echt zwaar had, maar ook hier…’ Dat is de sfeer die ze hebben gecreëerd.”

Ze geven het gevoel dat je lekker tegen ze aan mag praten en lekker grapjes mag maken, dus het was heel erg leuk.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen