Ernst Kuipers met gesprongen ader aan tafel bij Beau

Geplaatst op wo 01 jul 2020 om 11:00

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zat dinsdagavond met een gesprongen ader aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. De kijkers hoefden er niet van te schrikken; het is niets ernstigs. Dat gaf hij aan in de uitzending op RTL 4. Om twittergeroddel te voorkomen vroeg Beau direct naar het rode oog van Ernst, een van de hoofdpersonages in de coronacrisis. “Ernst, even van tevoren: ik zie dat jij een beetje een rood oog hebt. Wat is er aan de hand?

Ernst gaf direct aan dat er niets ergs met hem aan de hand is. “Ja, jij denkt dat ik een slag gehad heb in alle strijd. Nee, dat is niet zo. Het is gewoon een adertje dat gesprongen is. Dat heeft niets te betekenen.”

Beau: “Voordat mensen zich zorgen gaan maken.”

Ernst: “Ha ha ha. Nee, dat is niet nodig.”

Beau: “Je bent toch een soort knuffelpapa van de Nederlandse bevolking geworden samen met Diederik Gommers.”

Ernst: “Dit verandert er niets aan hoop ik.”

Gesprongen ader

Mensen schrikken vaak van een oog met een gesprongen ader, omdat het er nogal eng uitziet. Het komt echter best vaak voor.

Volgens het Oogfonds is het een onschuldige aandoening. “Het kan vergeleken worden met een blauwe plek op een been of arm. Maar omdat het bindvlies van het oog doorzichtig is, kan een kleine bloeding onder het bindvlies op het oogwit er erg indrukwekkend uitzien.

Vaak is er geen duidelijke oorzaak te vinden voor een gesprongen bloedvat in het oog. “Wel hebben ouderen met kwetsbare bloedvaten er wat vaker last van.”

Binnen nu en twee weken moet het oog van Ernst Kuipers weer hersteld zijn.

Foto: RTL
11 Reacties op “Ernst Kuipers met gesprongen ader aan tafel bij Beau”


 1. tvkijker

  Wow, wat een nieuwswaarde heeft dit weer

 2. Britt Scholte Lover

  Heftig nieuws! zeker een artikel waardig

 3. Xxxx

  Inderdaad wat een “wereldnieuws”. Komkommertijd is zeker bij MC ook begonnen. Duizenden mensen maken het een keer mee dat er een adertje in een oog “springt”.

 4. Nelson

  Wat een nieuws weer bij Beau

  En verder.

 5. Dorus

  Topnieuws had ik niet willen missen…misschien heeft hij ook wel een ontstoken teennagel…

 6. Actries van Houten

  Wel aardig dat Mediacourant het Oogfonds even heeft gebeld voor een officiële reactie. Kunnen we met een gerust hart weer verder met de dag.

 7. Minder of Mirjam

  Kijk dit soort nieuws lees je dus nooit bij RTL of de NOS. Daarom, ik zeg het nogmaals, is MC het belangrijkste nieuwsmedium van Nederland (en eigenlijk gewoon van de gehele wereld).

 8. chris?

  Te veel ouwe jongens krentenbrood met het aanspreken van gasten als de artsen, dus niet ERNST jij maar meneer Kuipers U.

  Het zijn geen gasten van Boulevard.

 9. ronnie

  Ernst Kuipers,is dus ook een beetje tv geil, anders blijf je wel thuis.

 10. oma

  Beau, je had ook gewoon even een heilig kruisje op zijn voorhoofd kunnen plaatsen. je weet maar nooit.

 11. Ronaldz

  Ernst houdt wel erg van aandacht. Is vaker op tv dan Angela de Jong en Ellie Lust. En dat zegt heel wat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.