Ernst Kuipers met gesprongen ader aan tafel bij Beau

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zat dinsdagavond met een gesprongen ader aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. De kijkers hoefden er niet van te schrikken; het is niets ernstigs. Dat gaf hij aan in de uitzending op RTL 4. Om twittergeroddel te voorkomen vroeg Beau direct naar het rode oog van Ernst, een van de hoofdpersonages in de coronacrisis. “Ernst, even van tevoren: ik zie dat jij een beetje een rood oog hebt. Wat is er aan de hand?

Ernst gaf direct aan dat er niets ergs met hem aan de hand is. “Ja, jij denkt dat ik een slag gehad heb in alle strijd. Nee, dat is niet zo. Het is gewoon een adertje dat gesprongen is. Dat heeft niets te betekenen.”

Beau: “Voordat mensen zich zorgen gaan maken.”

Ernst: “Ha ha ha. Nee, dat is niet nodig.”

Beau: “Je bent toch een soort knuffelpapa van de Nederlandse bevolking geworden samen met Diederik Gommers.”

Ernst: “Dit verandert er niets aan hoop ik.”

Gesprongen ader

Mensen schrikken vaak van een oog met een gesprongen ader, omdat het er nogal eng uitziet. Het komt echter best vaak voor.

Volgens het Oogfonds is het een onschuldige aandoening. “Het kan vergeleken worden met een blauwe plek op een been of arm. Maar omdat het bindvlies van het oog doorzichtig is, kan een kleine bloeding onder het bindvlies op het oogwit er erg indrukwekkend uitzien.

Vaak is er geen duidelijke oorzaak te vinden voor een gesprongen bloedvat in het oog. “Wel hebben ouderen met kwetsbare bloedvaten er wat vaker last van.”

Binnen nu en twee weken moet het oog van Ernst Kuipers weer hersteld zijn.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen