Dries Roelvink: ‘Hugo, stop met je bloemschoenen’

Dries Roelvink denkt dat Hugo de Jonge er goed aan doet om iets minder ijdeltuiterij te vertonen als hij het wil gaan maken in de politiek. Dat heeft de zanger aan de minister laten weten op NPO Radio 1. De gladde Hugo probeert momenteel de lijsttrekker van het CDA te worden, maar Pieter Omtzigt blijkt een gevaarlijke outsider. “Omtzigt heeft qua imago iets weg van Sybrand Buma, alleen die had wat meer humor. Meneer De Jonge heeft veel meer glamour“, zegt hij.

Die glamour zou Hugo echter ook kunnen nekken, denkt Dries. Hij vergelijkt hem met een tv-presentator. “Hij zou zomaar een tv-programma kunnen presenteren, een show.”

Een politicus moet vooral geen gladde showmaster zijn, waarschuwt de zanger. “We hadden vroeger bijvoorbeeld Rolf Wouters met zijn tandenborstelshow, daar doet het me aan denken, dus het imago van meneer De Jonge is het enige puntje dat zijn overwinning van aanstaande woensdag nog in gevaar kan brengen.

Hugo staat erom bekend behoorlijk eigengereid te zijn: hij loopt de hele tijd rond met schoenen met een bloemmotief en hoort zichzelf wel heel erg graag praten. Wijzig koers voordat het te laat is, zegt Dries. “Ik weet als geen ander wat imagoschade is, want door die commercial in mijn gele zwembroek toen heb ik me de afgelopen jaren moeten herpositioneren.

Als tipje geef ik meneer De Jonge nog mee: kijk uit met die vrolijke schoenen op het juiste moment en zonnebankje ook voorzichtig mee zijn.”

Hopelijk schat Hugo de vaderlijke adviezen van Dries beter op waarde dan zijn eigen zoons Dave en Donny.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen