Frank Evenblij niet gevraagd voor Op1-duo met Erik

Frank Evenblij is in tegenstelling tot zijn tv-maatje Erik Dijkstra níet gevraagd voor de presentatie van Op1. Dat vertelt de presentator in de Nieuwe Revu. Erik vormt bij de late talkshow een duo met Willemijn Veenhoven, maar had daar natuurlijk ook met Frank kunnen zitten. Baalt Frank daarvan? “Nee, geen moment“, antwoordt hij. Op de vraag of hij gevraagd is, laat hij weten: “Ook niet. Maar dat komt ook omdat ik nooit de ambitie heb uitgesproken om dat te doen.”

Met Erik en Frank zou er wel een op elkaar ingespeeld duo hebben gezeten. “Ik had het wel heel interessant gevonden als ze mij en Erik samen hadden benaderd. Alleen weet ik dan niet of ik het had gedaan.”

Frank wijst erop dat je Op1 maar één keer per week mag presenteren en dat BNNVARA voor die ene uitzenddag per week nu zelfs rouleert met twee duo’s. “Met die wisselende presentatoren kun je haast niks opbouwen. En ik moet het wel hebben van mijn benadering.”

Hoe vindt hij dat Erik het doet? “Goed, al begon hij wel wat ongemakkelijk. Wat ook niet zo raar is. Het is echt niet makkelijk om met een nieuw iemand een duo te vormen. Dat vind ik wel jammer. Daardoor krijgt Erik namelijk minder de kans om te laten zien wat hij eigenlijk kan.”

Op de radio en in het theater is hij bijvoorbeeld veel vrijer. En dan vind ik hem op z’n best. Maar dat neemt niet weg dat ik heel trots op hem ben dat hij daar zit.”

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen