Maakt Edwin Evers zijn comeback op NPO Radio 2?

Geplaatst op wo 15 jul 2020 om 15:30

Dat je als dj bij Talpa Radio aan handen en voeten gebonden bent is inmiddels geen geheim meer: de vertrekkende dj Giel Beelen gaf het gisteren zelfs ruiterlijk toe nu hij overstapt naar NPO Radio 2. Radiogrootheid Edwin Evers is een van de weinigen die complete artistieke vrijheid had bedongen en hij gaf dan ook geen centimeter toe toen John de Mol ook een keer bij hem probeerde in te grijpen. “Ooit klaagde hij over een liedje dat ik draaide“, onthulde hij een keertje.

John vond heen liedje van U2 met Johnny Cash niet passen op Radio 538. “Prima dat je dat vindt, maar dat ben ik dus niet met jou eens“, zei Edwin destijds.

Het gerucht gaat dat het daar niet bij is gebleven en Edwin de toenemende bemoeizucht een beetje zat werd. Het is geen geheim dat Edwin op een gegeven moment wel weer radio zou willen maken, maar zal dat ook bij Talpa zijn?

Nu NPO Radio 2 de marktleider is en de zender straks ook het podium is van radiogrootheden als Jeroen van Inkel en Rob Stenders, zal dat voor Edwin een aansprekende etalage zijn.

Mocht Edwin inderdaad naar de publieken gaan – voor het geld van John hoeft hij het immers niet meer te doen – dan is dat volgens oud-Veronica-dj Patrick Kicken behoorlijk genant voor Talpa.

Patrick bij Spreekbuis: “Het enige wat Talpa nu nog kan doen om hun smoel een beetje te redden, ook richting adverteerders, is Edwin Evers zo snel mogelijk vastleggen voor Radio 10. Als die ook nog naar NPO Radio 2 of QMusic vertrekt dan kunnen ze de hut beter sluiten.

Foto: Talpa Radio 2
37 Reacties op “Maakt Edwin Evers zijn comeback op NPO Radio 2?”


 1. Bart M.

  Als ie gaat wordt het VARA of MAX. Die hebben in Hilversum alle touwtjes in handen,

 2. StefanV

  Je vraagt je af waar Radio 2 al die DJ’s moet laten. Dat Giel Beelen ’s nachts van 4 tot 6 wordt neergezet, is veelzeggend. Stel dat Evers komt, wie moet dan plaatsmaken? En als de cultuur bij Talpa inderdaad zo verrot is, dan staan de huidige Radio 2-DJ’s ook niet bepaald te popelen om een commercieel avontuur te beginnen.

  Daar komt nog bij dat NPO de hele tijd roept dat ze meer aan diversiteit willen doen. Je moet de vrouwelijke DJ’s nu al met een vergrootglas zoeken…

 3. Astrid

  Die komt voor de balkenendenorm zijn bed niet uit.

 4. Minder of Mirjam

  Radio 2 zit echt wel vol qua programmering, welke staat als een huis. Tussen 6 en 18 is doordeweeks echt geen plek meer voor een Evers show, zonder een ander goed programma weg te halen! Maar ik gun het hem van harte.

 5. El

  @StefanV: Op zaterdag kan Spijkers met Koppen zonder problemen verdwijnen, doordeweeks kan Gijs Staverman ook plaatsmaken.

 6. Anymous I

  Lekker arbeidssfeertje daar bij Talpa, van de bemoeizuchtige ome John.

 7. MolTalk

  Die Kicken zegt veel rake dingen de laatste tijd, dat moet je hem nageven.

 8. Liever Chinees

  Leefde Jeroen van Inkel nog maar. Die had hier vast wel iets van gevonden.

 9. Ron

  Denk dat er helemaal geen plaats meer is voor Evers, het zit nokki nokki vol op Radio 2. Ik zou hem dan horizontaal in het weekend programmeren tussen 12.00 en 14.00 uur, en dat onvermijdelijke Spijkers met Koppen fijn naar Radio 1 of Radio 5.

 10. o.p. lichter

  Krijgen we dan weer de hele dag de gebroeders de boer immitaties ?

 11. AxelF

  Best kans op tijdje geleden is er al een verborgen webpage gemaakt op NPO

 12. Skitzo

  Dat gaat een drukke boel worden met al die rollators in de gang bij Radio 2.

 13. Bart

  Dit had toch wel echt het moment moeten zijn om Spijkers met koppen naar Radio 1 of 5 te verhuizen. Het grote bron van ergernis van vele vaste Radio 2 luisteraars.

  Edwin Evers zie ik niet snel bij Radio 2 opduiken. Er is echt gewoon geen plek. Misschien als er een van de dj’s vertrekt. Persoonlijk zou ik dan zeggen de plek van Bart Arends maar die uren laten weinig ruimte voor een show zoals als Edwin Evers hem zou willen maken denk ik.

  Radio 10 zou het dan worden. Of toch Veronica maar dan moet het roer qua muziek wel drastisch om (mogen) en dat is ook weer lastig omdat de zender nu al te veel in het vaarwater zit van Talpa’s eigen Radio 10.

 14. MediaPrak

  Evers in ’t wild op zaterdag prima op Radio 2 passen.

 15. henny vleerlaag

  We hebben het hier over Edwin Evers, denk niet dat hij nog een ochtendprogramma ambieert. Maar als hij aangeeft weer radio te willen maken wordt er gewoon plek voor hem gemaakt. Iedereen wil hem inlijven.

 16. idioot

  Rob Stenders werkt natuurlijk allang bij Radio 2. @ Stagiair: FF updaten graag!

 17. Lekker radio luisteren

  Overdag ben ik een trouw radio luisteraar en wat ben ik verheugd met de terugkeer van de grote dj’s uit de echte top radiotijd. De programmering in het weekend zou nog wel kunnen verbeteren op radio 2, vind ik, smaken verschillen natuurlijk. Spijkers met koppen is leuk, maar teveel gepraat, zou prima passen als iets lichters op radio 1 en die show daarna met die livemuziek, ook niet echt top. Live is leuk, maar je moet erbij zijn om het echt te waarderen. En ook weer veel gepraat. Dan liever iets anders. Op zaterdag heb ik de voorkeur voor 3FM. Sowieso zap ik de laatste tijd vaker naar 3FM. Wat is het daar een stuk leuker inmiddels. Goed bezig.

 18. Dirk

  Ik denk dat Stefan Stasse binnenkort wel eens de biezen zou kunnen pakken. Is leuk, maar wel al heel lang heel erg hetzelfde. Dan komt er een mooi tijdslot vrij voor Evers. Tot die tijd: ze zitten sinds het vertrek van Corné Klein en Felix Meurders wel met een paar vacatures…

 19. Sjoerd

  Daarom gaat alles mis bij Talpa. Kudtsfeer in een angstcultuur.

 20. ano@niem.nl

  Edwin gaat gewoon weer op Veronica draaien waar sidekick Niels nu programmadirecteur is. Genee naar de ochtend of zoiets en ’s middags Edwin.

 21. Dokter Tinus

  Lekker weg laten bij radio 2 met zijn kunstmatig gelach

 22. Joost

  @Anoniem: Evers draait vanaf september bij Efteling Radio.

 23. Manmanman

  Hoop woorden voor een stuk zonder aanleiding

 24. ShulaIseenHeks

  niemand zit te wachten op je domme stemmetjes.

 25. eric

  Talpa maakt meer kapot dan je lief is

 26. Jan

  Radio 2 de marktleider, met alle oude grootheden van toen. Radio 538 de zender met alle aanstormende jonge talenten van nu, radio 10 de zender met vele toppers en bijna grootheden van nu. Edwin Evers, heeft het nu even rustig met zijn band vanwege de Corona maar als hij naar mijn mening zou starten met een programma dan zou het een middag programma zijn bij Radio 10. Voor Somertijd. Dan is die middag top. (Lijkt mij top)

 27. Krezus Jistus

  Evers in plaats van lichtgewicht Gijs Staverman in de middag zou een gouden zet zijn.

 28. Mick

  Onzin. Edwin Evers heeft zelf gezegd dat als hij een comeback maakt dat hij dat bij Talpa wil doen. Dat heeft hij letterlijk op televisie uitgesproken. Hij komt dus terug bij Veronica of Radio10.

 29. Menno

  Door zijn onverminderde bemoeienis maakt John zelf alles kapot.

 30. Roy

  @Minder of Mirjam Persoonlijk vind ik het niet allemaal goede programma’s op Radio 2 tussen 6 en 18 u. Maar dat is niet relevant. Dat is wel het feit dat radio 2 heeft bewezen goede.programma’s wel.te schrappen. De prijswinnende Bert Haandrikman moest wijken voor Ruud de Wild. En niet veel lster zat Bert op radio 5.

 31. Bart

  @Jan Radio 10 gaat echt niet stoppen met Somertijd. De op een na best beluisterde middagshow.

 32. Ralf

  Waarom zou Evers niet aan de slag gaan voor de Balkenendenorm. Hij heeft miljoenen zat, een huis, een band met theatertour, schrijft liedjes doet commercials. Hoeveel heb je nodig.

  De middagshow kan weer naar een echt nivo. Opzouten met Gijs

 33. Diana

  @Ralf:
  Hoe meer geld men heeft, hoe meer geld men wil.

 34. Piet Pannelap

  Heb je die Evers weer met z’n real life lachband op de achtergrond. Wat een trieste bedoening. In de jaren 90 helemaal leuk en vernieuwend, maar het is toch ook gewoon een keer over voor zo’n jongen??

 35. Zomaar een persoon

  Ik vraag me wel af wat ze over 10-15 jaar nog op Radio 2 neer gaan zetten, als de huidige generatie naar Radio 5 is gegaan, of gestopt. Er worden amper nog boeiende dj’s opgeleid. Het zijn bijna allemaal een soort ‘real life’ spraakcomputers, en als ze dat niet zijn, valt het potentieel alsnog een beetje tegen (Frank Van Der Lende en zo).

 36. Bart

  Opvallend is dat op Zaterdag wat de programmering van radio 5 aangaat vanaf jan.2021 er tot 14:00 allemaal oud gedienden radio maken. Waarvan het opvallend is dat Jan de jongste is, dan volgt Felix en dan Tineke. In volgorde van uitzending. Je leest verder niks dat de rol van Tineke meer en meer uit gespeeld raakt. Nu maakt ze nog twee dagen radio dat wordt er nog maar 1 dag.

 37. Ligtvoet Téjo NP

  Zou mooi zijn, Edwin naar NPO2 en dan Ruud de Wild afvoeren. Kan ik twee uur langer naar NPO2 luisteren. Hoef ik niet meer te switchen om 16.00 uur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.