Dave Roelvink tegen verspreiding coronavirus

Dave Roelvink is tegen de verspreiding van het coronavirus. Hij vindt ook dat mensen zich bij klachten moeten laten testen, maar is verder tegen alle coronaregels. Dat heeft hij gisterenavond aangegeven in Op1. De late talkshow van NPO 1 had vier influencers uitgenodigd om te praten over corona, waaronder Dave. Hij negeerde deze maand het negatief reisadvies naar Turkije, waar hij een nepgebit liet installeren. Na aankomst weigerde hij twee weken in zelfquarantaine te gaan.

Dave is een coronascepticus. “Ik ben ook zeker tegen het verspreiden van het virus, maar werken de maatregelen in mijn ogen? Ik vind ze krom.”

Er klopt niets van die maatregelen, aldus Dave. “Als je nu in een land leeft waar je eigenlijk wel een prostituee mag bezoeken als laatste van de dag waar er al dertig overheen zijn geweest, maar je je eigen moeder geen knuffel mag geven… Dat zijn bepaalde regels, waarvan je denkt: hoe serieus is dat?

Ook is het raar dat hij gewoon in een vliegtuig mag zitten, zegt Dave. “Ik draai nu elke week in Griekenland en waarom mag ik wel naast mensen in een vliegtuig zitten? Is dat dan in het financieel belang van Schiphol?

Vaccin

Is hij ook kritisch over coronatesten en eventueel een vaccin? “Ik zou het wel aanraden om je te laten testen als je je ziekt voelt. Honderd procent, weet je. Ik laat me voor alles inenten wat nodig was in de afgelopen tijd dat ik leef, dus als ik naar Afrika moet ga ik helemaal groen en geel het vliegtuig in onder de vaccins. Dat maakt mij geen reet uit.

Ik vind het virus heel erg, ik wil natuurlijk geen besmettingen, maar ik vind het moeilijk om het virus serieus over te laten komen door de absurde maatregelen die er zijn genomen.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen