Kees van der Spek: ‘Ik voel dat ik geen aids heb’

Geplaatst op ma 06 jul 2020 om 15:30

Kees van der Spek heeft na de mensenbeet die hij in januari opliep tijdens tv-opnames in Zuid-Afrika tóch geen hiv-test laten doen. De presentator voelt dat hij geen aids heeft. Dat zegt hij in de podcast van Mischa Blok. De beet heeft een litteken achtergelaten bij Kees. “Je ziet nu nog een afdruk van zijn hoektand. Ik liet hem natuurlijk los van de schrik. Ik ben daar gelijk naar een apotheek gegaan en die zei: ‘Kom maar even mee, dan krijg je een tetanusprik’”, zegt de RTL-presentator.

Kees weigerde die tetanusprik. “Ik zei: ‘Nou, nee, Kees houdt niet zo van prikken, dus ik ga eerst wel even in mijn hotel in mijn gele boekje kijken.’ Gelukkig was die prik nog geldig van een tijd geleden, toen ik alle moed verzameld had.”

Na aankomst in Nederland ging Kees naar de dokter. “Toen kwam ik in Nederland en toen was ik bij de dokter voor mijn zoontje die iets had en toen zei ik: ‘Trouwens, ik ben in mijn hand gebeten.’ Toen zei de dokter: ‘Moet je geen aids-test doen?’ Het schijnt dat een mensenbeet besmettelijker is dan een hondenbeet.”

Een mensenbeet is erg gevaarlijk, aldus Kees. “Er zitten meer bacteriën en een aids-risico. Toen zei ze: ‘Dan moet je een paar maanden wachten, want anders is het virus niet aantoonbaar.’ Het had eind maart gemoeten, maar toen kwam dat hele coronagedoe.”

Hij gaat het niet alsnog laten doen. “Ik voel gewoon dat ik geen aids heb.”

Is hij bang voor het bloedprikken? “Ja, sorry. Ik haat naalden en prikken. Ik hou er niet van, ik kan er niet tegen, ik stel het uit, ik wil het niet.”

Lees ook: Kees van der Spek vreest voor hiv na beet in Afrika (januari)

Foto: RTL, Joep Venmans
31 Reacties op “Kees van der Spek: ‘Ik voel dat ik geen aids heb’”


 1. Robert

  Arrogante zuinige domheid.

 2. Ma

  Kees, wtf, al is het voor je vrouw, testen en wel nu.

 3. Merel

  Ik verbaas me toch telkens weer hoe ongelooflijk dom mensen kunnen zijn, dit is er weer zo een, het iQ van een kamertemperatuur.

 4. Klaas

  ‘ik kan het voelen’, omg wat ben jij dom Kees.

 5. Die hamster van Niels Holgersson

  “Ik voel dat ik geen corona heb”, aldus de hoestende, zwetende, koortsige, vanwege kortademigheid aan zijn bed gekluisterde Kees van der Spek.

 6. Jahoor

  Zou wel echt hilarisch zijn als ie ’t nu toch blijkt te hebben.

 7. Cumcummersalad

  Gewoon afdouchen naderhand.
  Aldus ex-presidente Zuma van SA.

 8. Het unieke zangtalent Boris

  Levensgevaarlijk zo’n beet. Als ‘ie binnenkort begint te roepen dat iedereen moet knielen weten we genoeg.

 9. Deze tekst is gemodereerd

  Ik voel ook dat jij niet helemaal goed bij je hoofd bent.

 10. Toto

  Tuurlijk Kees.
  Je domheid kent geen grenzen.
  Gewoon doorgaan, oogkleppen op en keihard negeren.

 11. Jannie Venijnig

  Tsja, de nalatenschap van mandelahahaha.

 12. [MikE]

  Mensenbeet 😂😂😂 – alsof we dieren zijn. Wat ook wel weer klopt.

 13. Dr. Bibber

  De kansen zijn erg klein om hiv te krijgen van een beet. Eerder hepatitis. Of iemand moet gigantisch bloedend tandvlees hebben en dan bijten. Echt onnodige paniek van een hetero die nog denkt dat we in de jaren 80 leven.

 14. Jannie Venijnig

  Wat heeft die mandela toch een wildenzooi gemaakt van het eens bloeiende ZuidAfrika. Achter prikkeldraad en onmiddellijk de thuispasjes weer invoeren. Alle zwartjes weer terug drijven naar hun thuislandjes en dat communisten gebroed ANC verbieden.

 15. Stanislav

  zou Kees nog iets meegekregen hebben van de genocide die daar momenteel plaatsvindt op blanke boeren en hun families?

 16. Lies

  Misschien kan Kees dan vertellen hoe aids voelt? Ik heb elke dag s.x met héél véél mannen tegen een kleine betaling en gebruik geen bescherming.

 17. Keep the Kees Alive!

  Neem het risico niet Kees!
  Een van de weinig tv gezichten die leuke programma’s maakt, nuchter (in dit geval misschien iets te erg) en gewoon interessant is om naar te luisteren.

 18. Jan van Galiën

  Ik voelde tot vorig jaar ook niets. Tot een arts vaststelde dat ik uitgezaaide darmkanker had. Ging erheen omdat ik mezelf soms wat misselijk voelde. Affijn, 5 operaties en chemo/bestraling verder zitten we hier weer. Net op tijd! Bedankt verpleging en arts/chirurgen. 👌

 19. Jan van Galiën

  Geen geintje, echt niet! Ga GVD naar de arts als er twijfels zijn!!

 20. HJ

  Wat een domme gast. Aids krijg je pas als je hiv niet behandelt.

 21. Diablo

  Ach ze zijn wel wat gewend daar zijn ouders hadden vijf slaven (personeel) in dienst in de koloniën. Zie YouTube interview.

 22. Aids van der Spek

  Net even lekker genomen door een flinke Gambiaan, ga nu toch wel even langs de dokter voor wat inwendige hechtingen

 23. Jaap Aap

  Dat was vast een flinke jaap van die aap!

 24. AxelF

  We zien het wel als er een vacature vrij is.

 25. Zalmneusje

  Als volwassen vent stoer lopen te doen op tv en intussen bang zijn voor een prikje. Wat een loser ben je dan.

 26. Annoniemus

  Goed om te weten dit , ik kan er wel wat mee !

 27. Tim

  Ik heb ook aids door mijn seksuele geaardheid. Ik heb meerdere sekspartners (ruim 15) zonder opzet besmet de afgelopen vier jaar. Je voelt het namelijk niet meneer Kees van der Spel.

 28. GrijzePilion

  Tsja ik voel ook niet dat ik superfipronil met cholera heb, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Vergeet je rubbertjes niet he!

 29. Harry

  Tip voor Kees:

  Laat je nog een keer bijten, dan weet

  helemaal zeker dat je geen aids hebt

 30. negeeertje

  Door deze uitspraak val je pas echt de door de mand, IQ van 0,0, waar haal je deze gotspe vandaan, je bent bang om je te laten testen dus doe je maar alsof er niets aan de hand is, dat is ook een copingmechanisme…jou wel bekend inmiddels…net als het egocentrische gedrag dat je nu vertoont…pull yourself together en laat je testen man !!

 31. Wilfred Degens

  Op de foto ziet hij er wel veel magerder uit en zijn ogen zijn wsl te shockerend uit om op de foto zichtbaar te zijn. Hij kan toch zonder zekerheid geen verantwoorde sex meer hebben met zijn vrouw? Rare status quo is dit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.