Kees van der Spek vreest voor hiv na beet in Afrika

Kees van der Spek laat binnenkort een hiv-test doen om te onderzoeken of hij geïnfecteerd is geraakt tijdens tv-opnames in Zuid-Afrika. Dat heeft de presentator zondagavond gezegd in RTL Boulevard. Van der Spek had opnames van het programma waarin hij half met zijn portemonnee uit zijn broekzak loopt om vervolgens woest met een draaiende camera achter zakkenrollers aan te rennen. Toen hij een Zuid-Afrikaanse zakkenroller vastgreep, reageerde hij met een flinke beet.

De presentator is nu bang dat hij aids heeft en laat zich onderzoeken. “Ik was vorige week in Kaapstad en daar heb ik een zakkenroller gegrepen en die heeft in mijn arm gebeten. Ik moet binnenkort een aidstest doen.

Wat is er precies gebeurd? “Ik had hem gepakt en toen wilde hij de telefoon geven en toen zei ik: ‘Nee, je gaat mee naar de politie.’ Ik greep hem zo en ik loop zo weg en ik voelde wat, en toen zat hij gewoon echt te knagen zo.”

Hier zit nog een hoektand, zie je het?“, zei Van der Spek tegen William Rutten, die naast hem op de Boulevard-bank zat. Rutten reageerde zichtbaar geschrokken.

Volgens onderzoekers is het risico op hiv-overdracht middels een beet verwaarloosbaar klein, maar niet onmogelijk.

Het is niet bekend wanneer het medisch onderzoek plaatsvindt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen