Kees Tol op DWDD-slot: ‘Ik heb nu meer inhoud’

NPO 1 heeft vanavond een verrassing in petto voor de tv-kijker: op het tijdstip van De Wereld Draait Door krijgen we nu dagelijks Kees Tol voorgeschoteld. Kees die in de voetsporen van Matthijs van Nieuwkerk treedt: dat is een behoorlijke promotie. Toch is het volgens hem niet te hoog gegrepen. “Inmiddels ben ik 38, en wil ik programma’s maken met iets meer inhoud“, zegt hij. Daarom debuteert hij nu met een gloednieuw muziekquizje. “In De Hit Kwis zie je me echt zoals ik nu ben”, zegt hij. Fijn.

In De Hit Kwis met naast Kees Tol co-host Romy Monteiro draait alles om het zo snel mogelijk raden van zoveel mogelijk hits. “De beste quizzen, eigenlijk de beste programma’s in het algemeen, zijn in één zin uit te leggen. Dat geldt hier ook.

Daar komt ‘ie: “We laten een nummer horen en wie als allereerste de artiest en de titel van het liedje roept, scoort.

Het heeft allemaal niet veel om het lijf dus, maar alles is beter dan Margriet van der Linden. “De bedoeling is om er een vrolijk, zomers programma van te maken dat even een uurtje geen corona en andere ellende brengt.

Het is in elk geval iets heel anders dan vtwonen, het gesponsorde programma dat hij voor SBS 6 maakt. Eerlijk geeft Kees toe dat hij ook maar gewoon pakt wat hij pakken kan.

Ik ben gewoon Kees Tol en ook weer niet in zo’n positie dat ik overal nee op kan zeggen. Ik moet ook mijn brood verdienen“, besluit hij in De Telegraaf.

De Hit Kwis is om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: Elvin Boer

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen