Johan Derksen: ‘Mojo trekt veel te grote broek aan’

Mojo Concerts is misschien wel de meest hypocriete partij in de rel rondom VI. Ze werken met homofobe, seksistische en antisemitische rappers, maar het was Johan Derksen die ze lieten vallen na zijn zwartepietgrapje. Voor een paar dagen was de anti-VI-parade populair, maar inmiddels is het sentiment gekeerd en walgen veel mensen van de cancelcultuur. “Mojo wilde meehuppelen met de mensen die politiek correct over willen komen en dat is heel erg trendy, hè?

Johan is erg teleurgesteld in de partij waarmee hij jarenlang goed heeft samengewerkt. In een statement lieten ze weten zich ’te beraden op hun positie’. “De anti-racismegoden hebben een heel grote invloed gekregen en dat zijn van de nietszeggende persberichtjes die voorlichters schrijven. Het is louter voor de bühne.”

Mojo kan de pot op, zegt Johan. “Mojo moet zich één ding realiseren: ik heb niets met Mojo te maken. Wij organiseren een bluesfestival met drie man en Mojo wordt voor bepaalde werkzaamheden ingehuurd, maar we kunnen ook heel goed leven zonder Mojo.”

Het is volgens de VI-ster een onbetrouwbare zakenpartner. “Mojo moet niet zo’n grote broek aantrekken en over mijn rug voor de bühne politiek correct over willen komen. Dat vind ik heel onfatsoenlijk, maar dat zal ik ze ook nog wel een keer vertellen.”

Mojo Concerts werkt nog wel samen met rapper Akwasi, die in opspraak raakte nadat hij geweld aankondigde tegen Zwarte Piet.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen