Hart van NL-sterren balen soms van lage kijkcijfers

Het was jarenlang een opvallend tv-fenomeen: zodra de zomer zijn intrede deed en de dagen begonnen te lengen, begonnen de kijkcijfers van Hart van Nederland te groeien. De gouden tijden zijn echter definitief voorbij voor de ooit zo beroemde nieuwsrubriek van SBS 6. Waar het programma in 2017 nog 59 keer boven de miljoengrens scoorde, is dat dit jaar nog maar 1 keer gelukt. Gisteren had Hart 689.000 kijkers, maar soms zijn het er veel minder. Het leidt soms tot gesip op de redactie.

De kersverse presentator Maarten Steendam bekent in Veronica Magazine dat hij de kijkcijfers met een schuin oog in de gaten houdt. “Ik hou het absoluut in de gaten, maar ik heb niet meteen een slechte dag als de kijkcijfers een keer minder zijn.”

Het ligt vaak niet aan iets inhoudelijks, aldus Maarten. “Dat kan liggen aan zoveel factoren: het weer, wie er aan tafel zat bij Beau, het programma dat vóór ons werd uitgezonden. Het zijn sowieso lastige tijden voor programma’s die via lineaire tv worden uitgezonden, maar ik hoop natuurlijk dat het ons lukt om nog meer mensen aan ons te binden.”

Ook zijn collega Siham Raijoul vindt het soms lastig. “Soms kan ik ervan balen als de kijkcijfers tegenvallen, maar de molen gaat ook meteen weer verder.”

Elke dag voelt als nieuwe ronde, nieuwe kansen, omdat je weer aan de slag gaat met de volgende uitzending. Ook als het de avond ervoor heel goed is gegaan, moet je je de volgende dag toch weer bewijzen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen