Hanneke Groenteman: ‘DWDD en Jan Slagter niet chic’

Hanneke Groenteman (80) vindt het niet chic dat mensen als Matthijs van Nieuwkerk en Jan Slagter haar zo hard laten vallen als ze op haar uitgekeken zijn. Dat zegt ze vandaag in het AD. Jarenlang was Hanneke tafeldame in DWDD, maar werd zonder mededeling gedumpt, en MAX liet niet eens even weten dat Sterren op het Doek terug zou keren met een nieuwe presentator. Het is typisch de onpersoonlijke televisiewereld, maar Hanneke vindt dat soort dingen toch lastig.

Hanneke dacht onderdeel te zijn geworden van DWDD. “Het afgelopen jaar niet meer. Eerst belden ze eens in de drie weken. Op een gegeven moment dacht ik: ik heb al meer dan een maand niets gehoord. Dat werden maanden. En als het dan nog langer stil blijft, besef je dat je bent verdwenen uit de kaartenbak.”

Waarom zegt de redactie daar niets over, vraagt Hanneke zich af. “Dan begin je te denken: ik heb misschien te veel gepraat, ben te opdringerig geweest. En daarna: zie je wel, ik ben gewoon te oud. Ik val er vanaf nu buiten. Nou ja, ik begrijp best dat ze wat anders willen. Maar het is eleganter als ze dat even melden.”

Jan Slagter flikte haar hetzelfde trucje. Hij dumpte haar als presentatrice van Sterren op het Doek en zette er een nieuwe presentator op: Özcan Akyol. “Ik was anderhalf jaar later wel gepikt toen Omroep Max-directeur Jan Slagter enthousiast op de radio riep: ‘We gaan Sterren op het doek weer doen!’ Het programma hoorde zó bij mij. Dat laat je dan toch weten?

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen