Friese vriendinnen Welmoed Sijtsma niet starstruck

Welmoed Sijtsma heeft een flinke carrièremove gemaakt: ze is onderdeel geworden van ’s lands meest bekeken talkshow op televisie. Toch hoeft ze over haar mooie Op1-klus niet op te scheppen bij haar Friese vriendinnen, want die zijn niet zo onder de indruk van de tv-wereld. Haar Friese roots houden haar met twee benen op de grond: ze wordt niet een soort zelfoverschattende Nicolette van Dam. “In de Randstad lijken mensen meer met hun werk bezig“, zegt ze in De Telegraaf.

Welmoed is niet zo’n carrièretijger “Werk is in de Randstad ontzettend belangrijk. Mijn vroegere collega’s van het Jeugdjournaal waren in alle staten toen ik presentator bij Op1 werd. Terwijl mijn Friese vriendinnen pas na een paar weken vroegen: ‘O, je gaat ook nog een ander programma doen, hè, wat is het ook alweer?’ Dat is zo relativerend.

De presentatrice vindt het heel fijn dat haar Friese vrienden en familie niet zo van die tv-gekte zijn. “In Friesland gaat het om wie je bent, niet om wat je doet.”

Ze is niet van plan om net als andere BN’ers in het chique Amsterdam-Zuid te gaan wonen. Ze zit nu op het Amsterdamse eiland IJburg en verhuist binnenkort naar het goedkopere Zaandam. “Het wordt eind volgend jaar opgeleverd. Amsterdam vonden we veel te duur. Maar hetzelfde huis zou in Friesland waarschijnlijk de helft van de prijs zijn.

Het liefst had ze een huis gekocht in Friesland. “Als er een goede en supersnelle treinverbinding zou bestaan zeker. Idioot toch dat je niet met de trein over de Afsluitdijk kunt?

Het interview met Welmoed Sijtsma kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: Wessel de Groot, WNL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen