Giel de Winter: ‘YouTube gaat tv tóch niet overnemen’

Giel de Winter, het boegbeeld van de vloggersafdeling van Talpa, denkt inmiddels dat YouTube de lineaire televisie tóch niet gaat overnemen qua kijktijd. Dat zegt hij in de podcast 30 Minuten Rauw. Jarenlang riep Giel dat de lineaire televisie straks lachend wordt ingehaald door YouTube, maar die mening trekt hij in. “Denk jij dat YouTube de televisie die wij nu kennen overneemt of blijft het naast elkaar bestaan?“, vraagt presentator Ruud de Wild in de podcast aan Giel.

Giel daarop: “Ik denk dat het wel naast elkaar zal bestaan. Daar ben ik heel eerlijk in. Als je me dit drie jaar geleden had gevraagd, dan had ik gezegd: ‘YouTube neemt de overhand.’ Maar dat is niet zo.”

Ruud: “Hoe komt het dat we er elke keer naast zitten? Over radio roepen ze ook al dertig jaar dat het voorbij is, maar het is nog nooit zo groot geweest.”

Giel: “Ja, het is nog nooit zo groot geweest. Waar het mee te maken heeft? Ik denk dat het nu ook te maken heeft met de tijd waarin we leven. Corona heeft meegespeeld. De kijkcijfers van televisie waren toen heel hoog.

De coronabonus is nu echter alweer verdwenen. Wel bewijst het volgens Giel dat televisie nog altijd dominant is als het gaat om informatie. Actuele programma’s zijn er immers nauwelijks op YouTube.

Giel: “Informatieve gesprekken zullen altijd blijven bestaan en daarom is radio zo populair: er is altijd nieuws en altijd wel wat te bespreken. Dat blijft bestaan, maar echt entertainmentprogramma’s… Dat zal wel anders worden.”

Foto: Radio 538

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen