Ebru Umar: ‘Shula Rijxman is moderne slavendrijver’

Geplaatst op ma 20 jul 2020 om 13:15

Ebru Umar heeft het racismedebat dat Jort Kelder een dikke week geleden leidde op NPO 1 bijgewoond en kan sindsdien maar één conclusie trekken: omroepbazin Shula Rijxman is een moderne slavendrijver. Dat zegt ze in haar column bij PowNed. Waar de zaal vol zat met gekleurde mensen, was het achter de schermen allemaal blond en blank, aldus Ebru. “De beste conclusie was wel dat alle mensen die betaald worden voor deze nonsens grote blanke mannen zijn.”

De ‘hypocrisie’, het ‘moreel verheven doen’ en ‘iedereen de maat nemen als je zelf geen notie hebt van wat een gekleurde, gemengde samenleving in hemelsnaam betekent’ hangt Ebru de keel uit. “Maar ja. Applaus voor de productie: zij hebben al die mensen die een oneliner mochten uiten, zover gekregen om gratis hun zegje te doen op tv.”

Ebru doelt op het gekleurde gastenbestand, dat ‘voor nop’ kwam opdraven. “Alleen omdat zij komen opdraven, kan Shula Rijxman goede sier maken met een ‘racismedebat’.”

Dan komt Ebru behoorlijk pittig uit de hoek: “Shula geeft slavernij een moderne invulling: zij en haar vakgenoten verdienen het geld over de rug van mensen die gratis opdraven om hun oneliner op tv uit te spreken.”

Het gekleurde gastenbestand is gewoon niet mondig genoeg geweest, zegt Ebru. “De rest, de Peter R.-achtige blanke mannen en vrouwen, voor en achter de camera, stuurt gewoon een factuur naar Shula’s Publieke Omroep.

Ja, Shula en Shula-achtigen bepalen wie geld verdient aan tv: jullie dus niet. Wél degenen die de grond kussen waar zij op lopen. Heerlijk dat Shula aankondigde meer van dit soort programma’s te maken, ik verheug me er nu al op. Moderne slavendrijvers bewonderen en slaven bekijken.”

De PowNed-column van Ebru Umar kunt u hier lezen.

Foto: PowNed, Hans Tak
32 Reacties op “Ebru Umar: ‘Shula Rijxman is moderne slavendrijver’”


 1. Rein

  Ze is nog nooit in Turkije vast gezet.

 2. maatje te groot

  Ik begin langzamerhand kots en kots misselijk te worden over die zeur anti-racisten. get a a life zou ik zeggen..

 3. Rein

  Rein
  ma 20 jul 2020 om 13:16

  Ebru Umar was zo verdrietig tijdens NPO zendtijd. Ze zat terecht vast in Turkije. Je mag wel alles denken maar niet alles schrijven, muts.

  Krokodillentranen waren het.

 4. Vonzipper

  Shulabheeft een peut onder haar zure mossel nodig… een hele harde zelfs

 5. Pieter

  Degenen die het hardste ‘Racisme’ roepen zijn de grootste racisten!
  Aanpakken dat zooitje – want ze zijn the belazerd om te werken en zodra het ze uitkomt gaan ze staken en moet je weer lang praten met ze maar ze willen altijd meer meer meer, en zodra ze meer hebben verzinnen zexeel iets anders om over te klagen. Spijkers in een laagje water, dát kunnen ze goed. Misselijk.

 6. Huismaker

  De NPO is van alle kanten ……

  LOL hahahaha.
  Als het maar Trump, Die-Wilders, Die-Baudet, “*-isme”, wit, Die-boeren is.
  Er het ergst is: RTL en SBS doen hartstochtelijk mee. Bang om maar niet op het juiste paadje te lopen. Wat een calvinisten, brrrrrr

 7. B

  Zou het niet zo zijn dat er gewoon heel veel blanken in de media werken. Het is onzin om te gaan janken dat er geen gekleurde mensen werken als ze er gewoon niet zijn. Maarja Ebru he wist niet dat ze er nog was .

 8. Pieter

  Het is wel zo dat ik Anna Nooshin leuker vindt om naar te kijken dan Margriet van der Linden.
  En als ik moet kiezen tussen Koningin Kutscheet en Ebru Omar dan is de keuze snel gemaakt!
  Kom maar op met die diversiteit.

 9. Frans

  Shula Rijxman is een hele foute vrouw.
  Min. Slob kunt u niets doen om deze vrouw ,die er verantwoordelijk voor is dat de NPO een verschrikking is voor de Nederlandse TV kijker, wordt opgeruimd.

 10. MolTalk

  Wat zou Akwasi hier van vinden?

 11. Soul

  Beetje ver gezocht hoor, dit.

  Waarom werken er bij de Turkse omroep zoveel Turken en geen Zimbabwanen.
  En waarom wonen er in Turkije bijna geen Afrikanen?
  En waarom werken er bij de Chinese staatstelevisie geen Arabische cameravrouwen?
  En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Soms is iets gewoon zo.

 12. Pim

  Al die mensen die maar blijven roepen dat het hier zo erg is… ga dan ergens anders een bestaan opbouwen waar het beter is…. maar zo erg zal het hier niet zijn, want er zijn genoeg mensen die ieder jaar naar Nederland komen om er beter van te worden…

 13. critikast

  Mensen lopen gillend weg als ze een paar maanden voor haar hebben gewerkt! l”Asjeblieft, verleng mijn contract niet of moet ik mijn proeftijd persé afmaken ?”

  Wat een slechte manager is Rijxman, maar omdat ze een groot netwerk in Hilversum heeft mag ze gewoon blijven zitten waar ze zit !

 14. William Raaf

  Ebru heeft natuurlijk groot gelijk. Deugen en hypocrisie gaan hand in hand (bij de verwerpelijke Staatsmedia voorop).
  Dus haal de Staatsmedia van de Staatstiet, laat ze hun eigen broek ophouden en ik durf te wedden dat de Deugers binnen vijf jaar failliet zijn want Deugers maken zo’n 5% van de NLse bevolking uit. De rest wordt niet bedient door de Deugmedia.
  Ook in the UK en de USA geraken allerlei Deug kranten en websites aan de bedelstaf (met massa-ontslagen bij The Guardian, de BBC en Vox)

  En die vetgemeste elkaar nasnaterende incestueuze BN’rs maar deugen en deugen (maar wel met geld gestolen van de NL’rs).
  Stop daarmee !
  Zonder de hatelijke PC-Staatsmedia was er geen identity Politics of Victim Culture. Ze zijn een gevaar voor onze Verlichte en geciviliseerde samenleving.

 15. Ikke.

  Ebru Umar is een PVVer.

 16. Daantje

  Wat een gezeik steeds weer. Volgens mij moet je bij banen niet naar kleur kijken maar kwaliteit.

 17. Vonzipper

  Akwasi ?? Is dat die van kleine wasjes, grote wasjes ??

 18. jmp

  Wie in hemelsnaam is dit wicht nu weer??

 19. Mari

  Ebru Umar is echt een top wijf.

 20. Ad

  Ik ben katholiek en zou van de NPO ook graag een avondvullend programma hebben omdat mijn verre voorouders bij de beeldenstorm onnoemelijk veel geweld zijn aangedaan door de protestanten. Vaak schrik ik wakker omdat ik denk dat er dan weer een beeld op me neerstort. Gelukkig is het beeldvórming en is dat, net als met alle discussies over gekleurdheid, etniciteit, geloof en geslacht in dit moderne land, een verkeerde vorm van calimero willen spelen.

 21. Samantha

  Verklaart de bovenstaande titel waar de Zwarte Pieten binnen de Publieke Omroep gebleven zijn?

  En die werkten nog wel vrijwillig mee aan het afschaffen van de oorspronkelijke functie van de zak, de roe en de plak. Die arme knechten hadden geen enkele optie tot zelfverdediging.

 22. Cavebeast Mode

  een turk met down syndroom, niets van aantrekken.

 23. Geronimo

  Een hyperbool is niet aan iedereen besteed.

 24. Mr.Ed

  @Geronimo, wat is dan in jouw ogen de hyperbool?

 25. COSA NOSTRA

  Ebru is goed bezig!

 26. Teuntje

  Helemaal gelijk Ebru

 27. Mr.Ed

  Hey Geronimo, waar blijf je nou?

 28. ik allah ben de grootste

  heel dat buitenlands gespuis dat hier in nederland rond loopt dat zijn de grootste raciste die op gods aarde rondlopen .mijn naam zegt het al

 29. Annoniemus

  We hadden al even niks gehoord van Ebru , maar hier duikt ze toch weer op om weer te blaten !

 30. Dorine

  Mijn moeder die altijd ” Begin bij jezelf, dan heb je geen tijd over voor een ander” , maar ja……….we zijn Nederlanders hè !?
  Je bent de directeur of je speelt de directeur
  Je bent de socialist of je speelt de socialist
  Je ben de journalist of je speelt de journalist.
  Je bent de……….enz enz
  Zodra je het ziet als een spelletje gaat het slechts om geld en/of macht.

 31. mcp

  Ebru mag niet op TV omdat ze haarscherp analyseert. Hilversum haat haar omdat ze kampioene doorprikster is. Ze is echt en daar kunnen de NPO neppers niet tegen.

  Ga zo door Ebru.

 32. 010

  Ebru, helaas ben ik een paar jaartjes te oud en bovendien al getrouwd, maar anders …… wat een ontzettend mooie en leuke jonge vrouw.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.