Duncan Laurence zong niet live tijdens Songfestival

Geplaatst op do 09 jul 2020 om 8:20

Duncan Laurence zong in mei niet live tijdens het alternatieve Songfestival, dat vanuit Hilversum gepresenteerd werd door onder meer Chantal Janzen. Hij had een paniekaanval. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Het is hoogst ongebruikelijk dat er tijdens het live-Songfestival beelden worden gebruikt van de generale repetitie, maar de makers hadden geen keuze: Duncan weigerde het podium op te gaan. “Zijn faalangst had een paniekaanval tot gevolg“, vertelt een ingewijde.

Duncan blijkt een enorm stresskipje te zijn. “Duncan kan, vlak voor belangrijke optredens waar veel van afhangt, dermate gestrest raken, dat het simpelweg niet meer gaat. Daarom ging dat alternatieve Songfestival ook niet zoals gepland.”

Verre van zelfs, zegt deze bron. “Hij zou daar natuurlijk live optreden, maar wat de kijker uiteindelijk te zien kreeg was de snel ingestarte opname van de generale! Achter de schermen ontstond grote paniek toen Duncan aangaf het niet aan te durven.”

De manager van Duncan bevestigt het verhaal min of meer: “Het klopt dat tijdens de uitzending het live-optreden van de repetitie is ingestart. Helaas is in het leven niet alles te controleren, waardoor hij zijn optreden op het laatste moment niet kon doen. Een persoonlijk en menselijk moment, maar hij kijkt terug op een mooie uitzending.

Foto: AVROTROS
34 Reacties op “Duncan Laurence zong niet live tijdens Songfestival”


 1. Derhal Flynn

  Eendagsvlieg.

  One Day Fly.

  Daar hoor je niks meer van.

 2. MolTalk

  Woooohohohoooooooooo wohohohoooooo!

 3. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Het echte Songfestival is ook 1 grote playbackshow.

 4. LD

  Doet niks af aan het feit dat het een spectaculair goed optreden was.

 5. Gerard Cocks

  @Derhal, schat: deze man heeft inmiddels al drie hits gehad. Voornamelijk in eigen land, maar toch…

 6. Dries Roel Vink

  Tsja, dat heb je wel vaker met over het paard getilde homo’s. Die raken al in de stress als ze een muis zien.

 7. Bennie

  En zong hij wel live tijdens het echte Songfestival?

 8. Nadege

  Wat een kneus!

 9. Bram

  En dat wil internationaal doorbreken? Succes hahaha

 10. Leine

  lLive opname van een perfect uitgevoerde generale repetitie, maakt het wat uit? Ik heb ervan genoten! Ongelooflijk knap gezongen en prachtig in beeld gebracht. Iedereen die wel eens bij een optreden van Duncan is geweest, weet dat hij een van de beste live artiesten van Nederland is.

 11. Jahhj

  Mensen lezen niet he, hij ZONG wel live alleen de opname was niet live op tv!

 12. Derhal Flynn

  Proficiat Gerard.
  Toch even een vraag.
  Drie hits zeg je?
  Op de nationale radio?
  Gefelici.
  Specificeer eventjes welke zender.
  Was het 3fm waar hij landelijk doorbrak?
  Was het 2fm waar hij landelijk doorbrak?
  Was het 538?
  Was het Q-Music?
  Was het Radio Veronica?
  Was het Kink FM?
  Was het Sky Radio?
  Was het 100%NL?
  Was het Radio West?
  Was het Radio Rijnmond?
  Was het RTVNH?
  Zeg het maar. Zo’n landelijke doorbraak, tjonge jonge, op elke zender was hij niet te horen. En bij een lokaal festivalletje krijgt het joch koudwatervrees. One-day Fly.

 13. Mevrouw Tiny Prikkeldraad-Kots- ter Spin

  Wat is die Duncan Laurens toch een eng truttig doetje. Hopelijk krijgt hij voor ieder optreden een paniekaanval, zijn we van zijn gejank af. Ik wens u vrolijke Paasdagen, wat gaat een jaar toch snel! Amen, laten we lief voor elkander zijn, zoals God voor mij en ik voor u. (tong) kusjes van uw Bonkje, uw goddelijke domineetje.

 14. Zalmneusje

  Weer zo iemand die zijn carrière helemaal verkeerd heeft aangepakt. Zelfgenoegzaam focussen op het schrijven van een album wat er na een jaar een keer komt ipv snel een tweede nummer uitbrengen en veel tv-optredens doen in binnen- en buitenland. Ik las dat hij ook een rolletje in die Songfestivalfilm Fire Saga heeft afgeslagen. Dom, nu raakt hij in de vergetelheid.

 15. T

  Slimmerik. Hij is op bijna elke zender geweest in je lijstje geweest

 16. Leine

  Hij zong dus gewoon live, alleen is het een uurtje later uitgezonden, maakt het wat uit? Ik heb ervan genoten! Ongelooflijk knap gezongen en prachtig in beeld gebracht. Iedereen die wel eens bij een optreden van Duncan is geweest, weet dat hij een van de beste live artiesten van Nederland is.

 17. WEST*

  als je een hit hebt vandaag de dag als Nederlandse pop Artiest , is het niets meer waard , Alleen voor de enkele grote a artiesten dan , maar wil je in de top 10 dat kost je dat geld en nr 1 plaats het dubbele , luister al jaren niet meer naar hitparades en weet helemaal niets van die hedendaagse sterren , ja een enkeling
  Shanai Twan Celine Dion Madonna Ricky Martin , en nog een paar , maar verder kom ik niet De jaren 2010 -2020 popmuziek gaat me totaal voorbij, weet ik ook helemaal niets van ,

  Alleen goede muziek in het mainstream genre klassiek, jazz, country chansons wereldmuziek, en goede Nederlandse artiesten, die jaren lang aktief zijn en hun muzikaliteit ruimschoots hebben bewezen hebben mijn voorkeur!

 18. Brigitte Bulham

  Wat een prachtig optreden was dat van Duncan, gewoon live gezongen hoor. Ik heb er enorm van genoten. Er zijn meer weinig zangers die live zo kunnen presteren, en dan ook nog op de piano. Topartiest met prachtige nummers. 🎶💙

 19. Brigitte Bulham

  *maar

 20. pieter baan

  Welke 2 andere hits dan? Ja, bij radio 2 waarschijnlijk. Die opvolger van arcade heb ik weleens gehoord maar de 3e

 21. StefanV

  Arcade, Love Don’t Hate It en Someone Else. Laatstgenoemde is z’n huidige single en die krijgt behoorlijk wat airplay op 538 en Radio 2 en staat inmiddels zeven weken in de Top 40.

  Ik kan me trouwens zomaar indenken dat de druk op hem bijzonder groot is. Hij heeft te maken met een hoog verwachtingspatroon. Vervelend voor hem dat hij dan zo’n paniekaanval krijgt, maar hij heeft z’n vaardigheden als zanger allang bewezen.

 22. Ingrid

  Ik vond het een geweldig optreden van Duncan. Wel degelijk live gezongen ook al was het tijdens de generale repetitie. Maakt niets uit. Het was een geweldige, emotionele uitvoering. Één van de beste zangers die we in Nederland hebben. Waarom meteen weer iemand afbranden en veroordelen als iemand een keer overvallen wordt door faalangst. Ga er maar aan staan. Daar hebben meerdere artiesten wel eens mee te kampen, zelfs de grootste. Kan de beste gebeuren. We zijn allemaal mensen. Ik heb Duncan meerdere keren live zien optreden en hij is een geweldige live performer.

 23. Keet

  amateur, ga dan lekker wat anders doen.

 24. Jolie

  @Derhal: Ik luister alleen maar naar 3FM dus ik kan niets zeggen over andere zenders, maar daar draaien ze zijn nummers dagelijks.

  Op welke radiozenders worden jouw hits gedraaid?

 25. Zomaar

  Denk dat er wel meer vooraf is opgenomen, op de presentatie na misschien wel alles.

 26. Don

  Hahaha.. en ik vind het al zo’n nepgast! :-)

 27. Leo knots

  Is natuurlijk ook maar een beperkte zanger / artiest

 28. tim

  Knap dat hij gewonnen heeft maar wordt geen artiest die jaren meegaat. heeft te lang stil gestaan na het festival. one day fly inderdaad helaas

 29. Carrie

  Laat die jongen met rust. Een hele goede zanger en vorig jaar knalde hij tijdens het Eurovisie Songfestival. Wat een zege. Sommige schreeuwers hier zouden hun broek hebben volgescheten.

 30. Karin

  Duncan Laurence heeft een geweldige stem en zingt met gevoel en passie. Geweldig hoe hij het Songfestival heeft gewonnen, wat een kanjer!!!
  Gevoel, positiviteit en verdraagzaamheid zijn kwaliteiten die velen van degenen die hier reageerden duidelijk niet bezitten. Ik ben het helemaal eens met Carrie. Hou toch eens op met andere mensen te beledigen en laat Duncan in zijn waarde.
  Het lijkt alsof sommige mensen plezier hebben in het afzeiken van een ander, waarschijnlijk gewoon jaloers. Lekker doorgaan Duncan en trek je niks aan van al die negativiteit!!

 31. Marianne

  Grappig, wel bang voor een live optreden maar nooit bang om zich arrogant te gedragen.

 32. Joke

  Laat Duncan in zijn waarde , hij heeft toch iets neer gezet ,een hele mooie repetitie .Ik doe hem niet na ,alleen vervelend van die paniekaanval .

 33. snoezigkleinhertje

  Het is vrij normaal dat zo’n talentloze kneus een paniekaanval krijgt.

 34. Karin

  Heel bijzonder, dat mensen die Duncan niet kennen wél zouden weten dat hij arrogant zou zijn. Totale onzin! Hij is alles behalve arrogant maar een lieve, betrokken persoon weet ik uit ervaring.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.