Duncan Laurence zong niet live tijdens Songfestival

Duncan Laurence zong in mei niet live tijdens het alternatieve Songfestival, dat vanuit Hilversum gepresenteerd werd door onder meer Chantal Janzen. Hij had een paniekaanval. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Het is hoogst ongebruikelijk dat er tijdens het live-Songfestival beelden worden gebruikt van de generale repetitie, maar de makers hadden geen keuze: Duncan weigerde het podium op te gaan. “Zijn faalangst had een paniekaanval tot gevolg“, vertelt een ingewijde.

Duncan blijkt een enorm stresskipje te zijn. “Duncan kan, vlak voor belangrijke optredens waar veel van afhangt, dermate gestrest raken, dat het simpelweg niet meer gaat. Daarom ging dat alternatieve Songfestival ook niet zoals gepland.”

Verre van zelfs, zegt deze bron. “Hij zou daar natuurlijk live optreden, maar wat de kijker uiteindelijk te zien kreeg was de snel ingestarte opname van de generale! Achter de schermen ontstond grote paniek toen Duncan aangaf het niet aan te durven.”

De manager van Duncan bevestigt het verhaal min of meer: “Het klopt dat tijdens de uitzending het live-optreden van de repetitie is ingestart. Helaas is in het leven niet alles te controleren, waardoor hij zijn optreden op het laatste moment niet kon doen. Een persoonlijk en menselijk moment, maar hij kijkt terug op een mooie uitzending.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen