DWDD scoort in herhaling nog beter dan talkshow M

Een pijnlijkere afstraffing van de kijker is niet denkbaar: de serie herhalingen van stokoude DWDD-fragmenten die momenteel wordt uitgezonden in de vooravond van NPO 1 scoort nog beter dan de feestelijke finaleweek van de talkshow M die vorige week op zender was. Zo trok De Wereld Spoelt Terug gisteren 633.000 kijkers (18 procent), terwijl Margriet van der Linden op dezelfde dag vorige week 630.000 kijkers noteerde. Het is evident dat de kijker totaal geen zin heeft in M.

M heeft zich de afgelopen maanden geprofileerd als een activistisch programma waarin het dagelijks over onderwerpen als racisme en inclusiviteit ging. Leuk voor de hoofdstedelijke bubbel, maar minder leuk voor het leeuwendeel van de kijker, want die haakte massaal af.

Ondanks die afstraffing van de kijker – de NPO-kijker zapte weg als M begon, keerde terug toen het was afgelopen – prevaleren bij de publieke omroep de goede persoonlijke contacten tussen Margriet en de omroeptop.

NPO-bazin Shula Rijxman, een goede vriendin van Margriet, heeft haar vanaf oktober gewoon weer in de uitzendschema’s gezet. Onhandig, vinden tv-kenners Angela de Jong en Rob Goossens.

Het programma lijkt opgesloten te zitten in zijn eigen hoofdstedelijke bubbel“, vindt Angela. En Rob: “Zet gewoon Kefah Allush op de plek van Margriet van der Linden. Er zijn toch niet zo heel veel mensen in Nederland die erg blij worden van M.

Na de zomerstop begint de opvolger van DWDD met presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer.

Foto: NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen