DWDD scoort in herhaling nog beter dan talkshow M

Geplaatst op do 09 jul 2020 om 8:05

Een pijnlijkere afstraffing van de kijker is niet denkbaar: de serie herhalingen van stokoude DWDD-fragmenten die momenteel wordt uitgezonden in de vooravond van NPO 1 scoort nog beter dan de feestelijke finaleweek van de talkshow M die vorige week op zender was. Zo trok De Wereld Spoelt Terug gisteren 633.000 kijkers (18 procent), terwijl Margriet van der Linden op dezelfde dag vorige week 630.000 kijkers noteerde. Het is evident dat de kijker totaal geen zin heeft in M.

M heeft zich de afgelopen maanden geprofileerd als een activistisch programma waarin het dagelijks over onderwerpen als racisme en inclusiviteit ging. Leuk voor de hoofdstedelijke bubbel, maar minder leuk voor het leeuwendeel van de kijker, want die haakte massaal af.

Ondanks die afstraffing van de kijker – de NPO-kijker zapte weg als M begon, keerde terug toen het was afgelopen – prevaleren bij de publieke omroep de goede persoonlijke contacten tussen Margriet en de omroeptop.

NPO-bazin Shula Rijxman, een goede vriendin van Margriet, heeft haar vanaf oktober gewoon weer in de uitzendschema’s gezet. Onhandig, vinden tv-kenners Angela de Jong en Rob Goossens.

Het programma lijkt opgesloten te zitten in zijn eigen hoofdstedelijke bubbel“, vindt Angela. En Rob: “Zet gewoon Kefah Allush op de plek van Margriet van der Linden. Er zijn toch niet zo heel veel mensen in Nederland die erg blij worden van M.

Na de zomerstop begint de opvolger van DWDD met presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer.

Foto: NPO
35 Reacties op “DWDD scoort in herhaling nog beter dan talkshow M”


 1. Casper

  De verschillen tussen laatste week M en DWDD

  – de buitentemperatuur +15
  – regen
  – alleen muziek
  – 15 jaar ervaring
  etcetc

  Misselijke vergelijking.

 2. rooie Rinus

  Ons kent ons viert hoogtij. Moet M haar plaats niet afstaan aan een Creool? Tan ruikt z’n kans natuurlijk.

 3. Wim

  En dat zegt Rob Goossens die met zijn Boulevard over het algemeen
  minder kijkers scoort dan M.
  Gisteravond met slecht weer had Boulevard nog geen 740.000 kijkers.

 4. Derhal Flynn

  En terecht is weer eens aangetoond dat M wél vervelend is om naar te kijken en DWDD niet vervelend is om naar te kijken.
  Het gebrek aan humor in de presentatie van M zou daar debet aan kunnen zijn.
  De hoge zuurgraad in de onderwerpen zou tegen M kunnen werken.
  De belerende toon die Halina en Claudia bij DWDD hadden zou mee kunnen helpen om het format van M vakkundig om zeep te helpen.
  En verder de alfabetische afstraffing van gewone burgers met de makken van de LHBQTWZ-community in de gegoede wijken van Amsterdam.
  Eerlijk gezegd zou ik nog liever een heel seizoen Bassie en Adriaan terugkijken dan af en toe per ongeluk tijdens het zappen tegen dat vreselijke hoofd van Margriet vd L. aan te lopen. Maar dat is één mening hoor, er zijn er waarschijnlijk ook die liever herhalingen van Swiebertje zien. Of van Magnum PI.

 5. Zomaar

  Deze overigens leuke muzikale afleveringen van DWDD mag je niet echt vergelijken met een serieuze talkshow.

 6. Casper

  “Het programma lijkt opgesloten te zitten in zijn eigen hoofdstedelijke bubbel“
  —–

  Hamster Angela en Robje zijn vast in de war met Beau/Jinek grachtengordelgasten.

 7. Johan

  Dit toont nogmaals het enorme vakmanschap van Matthijs van Nieuwkerk aan. Op dit tijdslot behaalde hij moeiteloos 1.3 / 1.4 mln kijkers, waar M niet verder komt dan 600 / 700 k.

  Al dat gezeur over Matthijs zijn salaris. Hij is een uniek talent en was dat gewoon meer dan waard.

 8. Viola

  Bij mij gaat M. Ook uit en daarna Journaal weer aan.Wat een vervelend mens die Margriet en de gasten ook.
  Bah.Arrogantie ten top.Ons kent ons.

 9. Paul

  Casper
  do 09 jul 2020 om 8:23

  Jij weet schijnbaar niet wat er met de grachtengordel bedoeld wordt. Het gaat niet om waar gasten vandaan komen, maar het gaat om het type gasten!

 10. Casper

  Gastenlijst DWDD is kopie/plak Beau en Jinek

 11. Jos

  Tendensieus bericht. M brengr wat anderen laten liggen. Prima die variatie.

 12. Paul

  Casper
  do 09 jul 2020 om 8:39

  De typische gasten van DWDD zie je niet bij Beau/Jinek! Denk aan types als Halina Reijn en Claudia de Breij.

 13. Pieter

  @Jos.
  Goedemorgen Jos.
  Ik las net je reactie.
  Ik ben het met je eens.
  Ook Jandino Asporaat brengt wat anderen laten liggen.
  En dat doet hij op zijn eigen wijze. Zelf vind ik het niet leuk om te zien. En M vind ik ook niet leuk om te zien.
  Het feit dat Margriet dingen behandelt die anderen laten liggen legitimeert mijns inziens niet de plek op de NPO die ze nu inneemt.
  Net zoals de uitzendingen van de Evangelische Omroep of de programma’s van Wakker Nederland mikt M op een kleine incrowd. En dat is blijkbaar gezien de kijkcijfers niet geschikt voor een dagelijkse prime time beeldvulling.

 14. Dirk

  M is een prima programma, maar dan weleenmaal per week op de late NPO2-zondagavond. Voor primetime is het veuls te links, zuur en activistisch.

 15. Wim Lubbers

  M is meer iets voor zondagmorgen of voor de late avond, DWDD de ideale vooravondshow. Alleen die vreselijke tafelheren en -dames. Brrrr. Nooit meer doen.

 16. Mike

  Zo…. 3000 kijkers minder… zo kun je het over veel programma’s hebben haha

  Wat een bericht weer hier… mc-onwaardig, zo slecht…

 17. critikast

  Dat er nog mensen zijn die niet gaan zappen als Asporaat op tv is. Deze man is racistisch, afgezaagd, voorspelbaar, saai en lacht vooral om zijn eigen “grappen”. Misbaksel !
  Over M heb ik al vanaf het begin mijn afkeuring uitgesproken: randstedelijk, grachtengordel, salon-links en slecht gepresenteerd. Maar ja, als je wat mensen met invloed kent en je bent lesbisch en links, dan is je kostje in Hilversum al snel gekocht !

 18. Captain Caveman

  De mensen willen na een werkdag niet dat repeterende gezeik aanhoren van een stel linkse lesbo’s uit Amsterdam. Trendy problemen met achterbakse gasten die praten met meel in de mond! Leuk voor 11uur s’avonds

 19. Fox Mulder

  Volgens de Hilversumse wetten zou muziek slecht scoren. Het zap moment in een tv-programma. En dan toch meer kijkers dan M. Hé Margriet “Heb je dit al gezien”. Ha ha ha ha ha

 20. Rosanne

  Inderdaad wat een vergelijking. Slecht weer deze week en vakantietijd. M heeft regelmatig rond de 800.000 kijkers gehad. Het lijkt wel of MC een ander negatief beeld wil neerzetten. Waarom? Net zoals Op1 duo’s worden afgebrand. Allebei hoge scores en dat in een tijd waarin veel mensen geen tv meer kijken. Hou toch eens op met dat negatieve commentaar.

 21. Harry

  Nee Margriet, nu niet

  gaan vragen of ze M ook willen gaan

  herhalen omdat het volk blijkbaar graag

  naar herhalingen kijkt… (Op Dumpert?..

  Oh… Oké. Dan heb ik niks gezegd…)

 22. Bart

  Leuk al die fragmenten van DWDD maar toch ook wel een beetje creatieve armoede.

  En M moet gewoon van de buis. Het aantal kijkers is gewoon te laag voor dat tijdtip. Geen waardige opvolger van DWDD en gewoon echt een slecht programma.

 23. Peter

  Wat een tendentieus gelul. Alsof een programma niet goed zou zijn als er geen domme meute achteraan hobbelt. Bovendien worden er even 630000 kijkers door de gootsteen gespoeld. Waardeloze demagogie.

 24. Ron

  Ik ben nooit zo van al die terugblikken op gestopte TV programma’s maar deze compilatie van DWDD muziek specials vind ik wel leuk en gevarieerd. Wat was dat programma toch vaak episch. Ben benieuwd of ze dat ooit nog zullen evenaren met de opvolger er van over een aantal weken.

 25. Huib

  Hoe meer M hoe beter. Laat blm maar schreeuwen. De linkse partijen zakken hierdoor steeds verder weg.

 26. Teuntje

  M is niks allemaal vriendjespolitiek bij de NPO vriendin van Shula zum kotzen die linkse hap

 27. Genderneutraal

  Teuntje
  do 09 jul 2020 om 11:47,

  Jaloers? Wat let je? Een goede befbeurt doet wonderen, dat is dus duidelijk.

 28. chris?

  M scoort nog beter dan Beau.

 29. Jannie Venijnig

  De po moeten we saneren.

 30. M.

  In oktober keert dé talkshow van Nederland weer terug op tv, kwalitatief en journalistiek uitmuntend zoals u gewend bent van M!

 31. Geronimo

  M. maakt schaarbewegingen met tante Shula, dus die zit hoog en droog. Misschien mag tante Kajsa ook wel op d’r snuit zitten, dus van M. zijn we nog niet af. Helaas. Maar eerlijk. Zelfs 600.000 consumenten van deze agitprop vind ik eigenlijk nog teveel.

 32. Bart

  @M is de allerslechtste talkshow ooit op televisie!

 33. aammehoela

  Het laat maar zien dat DWDD de laatste jaren steeds beter werd. Minder politiek en meer muziek. We gaan dat programma echt missen, zeker als dat M weer begint.
  Wat een groot verschil. Overigens zijn de verschillen in de kijkcijfers nu ook weer niet zo groot. Maar dat terzijde.

 34. Wolfchild 1963

  In het begin was het leuk M , beter dan de vaste gasten van DWDD, 10x Freek de Jonge daar wordt je ook niet vrolijk van . M heeft zich vergist in BLM en Kajsa, die laatste begon te ijlen over de Russen invitatie.

 35. Onze Held Geert

  M is gewoon troep , wegwezen met die troep !!
  Of uitzetten en wat anders kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.