Dries Roelvink en Sven Kockelmann na 2,5 jaar uit elkaar

Geplaatst op ma 13 jul 2020 om 15:09

Dries Roelvink en Sven Kockelmann gaan na een samenwerking van 2,5 jaar uit elkaar. De volkszanger heeft besloten om te stoppen met zijn dagelijkse column in het NPO Radio 1-programma 1 op 1. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Na 2,5 jaar en zo’n 700 columns komt er een einde aan de unieke samenwerking die meer dan eens stof deed opwaaien. “Je kan beter stoppen als het nog leuk is, dan wanneer men er niets meer aan vindt,” laat de 61-jarige zanger weten over zijn vertrek.

Zijn dagelijkse bijdrage bracht hem veel: “Het was fijn om een andere kant van mezelf te kunnen laten horen aan een groot publiek. Onder meer vanwege de opmerkelijke combinatie kreeg ik elke dag ontzettend veel reacties binnen op de uitzending en deed met Sven alle talkshows aan.

Sven vindt het jammer dat Dries hem in de steek laat. “Ik ben zeer gesteld geraakt op Dries”, zegt Hij. “Vanaf dag één was er een klik, hoewel nogal wat mensen – zacht gezegd – tamelijk verbaasd waren over onze samenwerking. Vonden wij juist geestig. Zijn bijdragen waren heel waardevol.”

Het was een topsamenwerking, vindt hij. “Ik vond het prachtig om te zien hoe hij die andere kant van zichzelf kon laten zien en ook hoe hij al heel snel werd gewaardeerd door de gasten. Vooral politici, van links tot rechts, bleken van hem gecharmeerd en waren oprecht benieuwd wat hij te melden had.”

Dat leverde bijzondere momenten op, besluit hij. “Zoals die keer dat hij staatssecretaris Visser liet blozen toen hij haar toezong. Of gesprekken met Kees van der Staaij en Gert Jan Segers over doodsangst en geloof. Ze zijn later samen zelfs nog koffie gaan drinken. Maar hij roerde ook Mart Smeets, toen hij diens samenwerking met Jean Nelissen bloemrijk omschreef. En hij schreef een gedicht bij het overlijden van oud-premier Wim Kok, dat hij bij Ivo Niehe mocht herhalen. Kortom: ik ben Dries zeer dankbaar voor de samenwerking en de bijzondere vriendschap.

Roelvink kijkt terug op een fijne samenwerking, maar ziet ook voordelen: “Het was wel topsport. Vanaf 10:00u. stond de ochtend in het teken van 1 op 1 en voor het middaguur kwam ik de deur niet uit. Wie weet opent dit nieuwe deuren. De ouderwets met de hand geschreven columns zijn me in ieder geval dierbaar en heb ik allemaal bewaard. Ik ben KRO-NCRV dankbaar voor de afgelopen jaren en heb er in Sven een ware vriend aan overgehouden.”

De laatste column van Dries Roelvink is vrijdag 17 juli 2020 tussen 11.30u en 12.00u te horen in de laatste uitzending van 1 op 1 van dit seizoen, bij KRO-NCRV op NPO Radio 1.
28 Reacties op “Dries Roelvink en Sven Kockelmann na 2,5 jaar uit elkaar”


 1. Wolter

  Mijn maandag kan niet meer stuk.
  Als de telefoon ging moest ik altijd de radio uitzetten.

 2. rooie Rinus

  Verschrikkelijk nieuws. Het kwakkelende radio1 loopt al steeds slechter, en met publieks lieveling Dries krijgen we nog meer eenheidsworst. Is het een idee de hele voltallige redactie te ontslaan, en eens wat meer humor inbrengen?

 3. Wendy's dealertje

  @rooie Rinus, Humor??? Dat mag toch niet meer in NL.

 4. keet

  ojee, mijn verschrikkelijke reactie is verwijderd door MC, wat zijn jullie een zwitsals zeg als je zo een bericht verwijderd waar niks verkeerd in staat met iets over gele zwembroek en zangles, zielepieten…verwijder deze reactie dan ook maar in 3, 2, 1.

 5. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Ik luister elke dag naar Sven. Maar zo gauw Dries belt gaat de radio uit.

 6. Claire

  Dries die platte kermiszanger met zijn criminele zoon Dave en die ander Donny lijkt niet snugger te zijn. Beide zijn volgens mij zwakbegaafd. Ik wist trouwens niet dat Dries kon schrijven, dacht dat hij analfabeet was. Valt weer mee.

 7. valerie

  Dries noemt het een column, ik vond het meer een hoogst irritante stoorzender in een interview. Sloeg werkelijk nergens op wat deze man te melden had, alsof zijn mening er toe doet. Ook stuitend dat hij alles op zijn eigen persoontje moet betrekken, licht narcistisch. Is een minuutje aan het woord en heeft uren voorbereiding nodig, dat zegt genoeg.

 8. Smulpaap

  hehe eindelijk, hij was niet om aan te horen zo tenenkrommend slecht.
  Ik denk dat de KRO het heel gek, lekker lollig man-bijt-hond-achtig vond.
  Het waren ook geen collumns, maar wat dik doenerige op de borstklop geouwehoer, dat altijd weer eindigde bij Dries en zijn optredens of ‘connecties’.
  Cheers!

 9. Harry

  Wijs besluit.

  Heeft-ie nu eindelijk tijd om z’n zoons op te voeden.

 10. Dries Roelvink

  Ib ben de Lul des Vaderlands!

 11. Annelien Plasgoot

  Nu RTLBoulevard nog…

 12. Dre Wegermee

  Kan die familie niet helemaal uit beeld ? Alleen maar bagger wat ze produceren.

 13. A.M.

  Dat vind ik nou echt jammer dat Dries ermee stopt! Luister bijna elke dag naar Sven en tegen twaalven naar Dries. En heel vaak zegt Dries rake dingen en hij kan het goed verwoorden!

 14. Jasper

  Jammer…

 15. Allo

  JJJJIJ komt nooit meer terugggg.
  Dries stoppen nu ,ik word er niet goed van,het is niets en het word nooit wat .
  Probeer eerst is wat sneller te artikuleren I.p.v dat doordachte zinsuitspraken..

 16. Wim Lubbers

  Kockelmans netwerk helpt hem al bij het opkrikken van zijn likabillity door hem aan te laten schuiven bij talkshows. Nu werkt hij ook nog aan zijn geloofwaardigheid. Misschien wordt het nog wel wat.

 17. Blokkie

  ” het waren waardevolle bijdragen”…… Zoals die keer toen 2 vissers uit Urk verdronken waren. Roelvink meende het toen te moeten hebben over het feit dat sportvissen zo mooi kon zijn bij een zonsopkomst…. Ik ben echt opgelucht dat deze nitwit van Radio 1 verdwijnt.

 18. Beau ter Ham

  Zoon 1 komt net thuis uit Turkije Met nieuwe afgeslepen tanden en heeft meteen een nieuwe Porsche gekocht nadat hij een auto van een vriend in elkaar heeft gereden Zoon 2 is nu in Turkije om zijn neus te laten vervangen. Dit soort nieuws komt van deze familie. Vader duwt elke politicus een microfoon onder zijn neus en mijmert wat op de radio. Kan iemand uitleggen weet de kracht is van deze Amsterdamse familie. Na het interview met Gordon sta ik nergens meer van te kijken. Ik ben heel bang dat het de complete vervlakking is van ons land zoooo plat als mijn tv inmiddels. Iemand nog een kroket ?

 19. Iam

  De zoons van dries zwakbegaafd? Ze hebben een IQ van boven de 120!

  Opgeteld dan,

 20. ome H

  Dries schurkte de laatste tijd wel erg vaak tegen het CDA aan.

 21. Derhal Flynn

  Beter zo.
  Sven Kockelman is toch wel van een ander niveau dan Dries.
  Het werd de laatste tijd een beetje treurig, dat gebrabbel van Dries tussendoor, genoeg in elk geval om weg te draaien naar de volgende zender.

 22. Annoniemus

  IK mag hem wel die Dries !

 23. Apostulaat

  Als zangers vind ik hem niks, zijn zoons zijn waardeloze prullen, maar die columns… Ik heb hem een paar keer toevallig gehoord en dacht elke eer tot mijn verrassing: Die Dries is eigenlijk geen verkeerde vent.

 24. Minder of Mirjam

  Misschien kan Dries nu zijn tandeloze zoontje rijlessen geven?

 25. Ria Trooster

  Verschrikkelijk jammer,een heel bijzonder programma,

 26. TON

  Hij zal toch niet denken dat hij VI mag presenteren.

 27. J

  Misschien een tip voor Dries.
  Ga bij je zoons in dienst,die hebben toch 3 bedrijven.
  Een auto sloperij.
  Tanden slijp bedrijf.
  En een gekkenhuis ,ze hebben nog enkele plekken vrij

 28. AxelF

  Nou nu heeft Dries tijd om te vissen

  Wellicht naar kockels.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.