Dries Roelvink en Sven Kockelmann na 2,5 jaar uit elkaar

Dries Roelvink en Sven Kockelmann gaan na een samenwerking van 2,5 jaar uit elkaar. De volkszanger heeft besloten om te stoppen met zijn dagelijkse column in het NPO Radio 1-programma 1 op 1. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Na 2,5 jaar en zo’n 700 columns komt er een einde aan de unieke samenwerking die meer dan eens stof deed opwaaien. “Je kan beter stoppen als het nog leuk is, dan wanneer men er niets meer aan vindt,” laat de 61-jarige zanger weten over zijn vertrek.

Zijn dagelijkse bijdrage bracht hem veel: “Het was fijn om een andere kant van mezelf te kunnen laten horen aan een groot publiek. Onder meer vanwege de opmerkelijke combinatie kreeg ik elke dag ontzettend veel reacties binnen op de uitzending en deed met Sven alle talkshows aan.

Sven vindt het jammer dat Dries hem in de steek laat. “Ik ben zeer gesteld geraakt op Dries”, zegt Hij. “Vanaf dag één was er een klik, hoewel nogal wat mensen – zacht gezegd – tamelijk verbaasd waren over onze samenwerking. Vonden wij juist geestig. Zijn bijdragen waren heel waardevol.”

Het was een topsamenwerking, vindt hij. “Ik vond het prachtig om te zien hoe hij die andere kant van zichzelf kon laten zien en ook hoe hij al heel snel werd gewaardeerd door de gasten. Vooral politici, van links tot rechts, bleken van hem gecharmeerd en waren oprecht benieuwd wat hij te melden had.”

Dat leverde bijzondere momenten op, besluit hij. “Zoals die keer dat hij staatssecretaris Visser liet blozen toen hij haar toezong. Of gesprekken met Kees van der Staaij en Gert Jan Segers over doodsangst en geloof. Ze zijn later samen zelfs nog koffie gaan drinken. Maar hij roerde ook Mart Smeets, toen hij diens samenwerking met Jean Nelissen bloemrijk omschreef. En hij schreef een gedicht bij het overlijden van oud-premier Wim Kok, dat hij bij Ivo Niehe mocht herhalen. Kortom: ik ben Dries zeer dankbaar voor de samenwerking en de bijzondere vriendschap.

Roelvink kijkt terug op een fijne samenwerking, maar ziet ook voordelen: “Het was wel topsport. Vanaf 10:00u. stond de ochtend in het teken van 1 op 1 en voor het middaguur kwam ik de deur niet uit. Wie weet opent dit nieuwe deuren. De ouderwets met de hand geschreven columns zijn me in ieder geval dierbaar en heb ik allemaal bewaard. Ik ben KRO-NCRV dankbaar voor de afgelopen jaren en heb er in Sven een ware vriend aan overgehouden.”

De laatste column van Dries Roelvink is vrijdag 17 juli 2020 tussen 11.30u en 12.00u te horen in de laatste uitzending van 1 op 1 van dit seizoen, bij KRO-NCRV op NPO Radio 1.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen