Dave Roelvink: ‘Positieve reacties op Op1’

Dave Roelvink heeft veel positieve reacties gekregen op zijn optreden in de talkshow Op1. Hij wees de kijkers op de inconsequentie van de coronaregels en heeft veel steun gekregen. Dat zei de dj gisteren in RTL Boulevard. Dave wees kijkers erop dat prostitutie wél mag, maar je moeder knuffelen níet. “Veel mensen schrokken nogal van mijn voorbeeld met prostituees, maar over het algemeen heb ik toch best wel veel positieve reacties gehad moet ik zeggen“, aldus ‘de zoon van’.

Dave is een soort klokkenluider. “Ik noem het de kromheid van de maatregelen. Veel mensen noemen het anders. Als je in de rij naar het vliegtuig staat moet je anderhalve meter afstand houden, maar als je het drempeltje van het vliegtuig over loopt word je tegen elkaar aan gezet, mag je je mondkapje af doen en mag je wat drinken bestellen.”

Het slaat helemaal nergens op dat hij de hele tijd hutjemutje kan reizen in het vliegtuig, maar op andere ogenblikken in de pas moet lopen, vindt Dave. “Met dit soort maatregelen zet je vooral jongeren aan het denken van: hoe gevaarlijk is dit?

Waarom is hij eigenlijk zo rebels? “Het is totaal niet dat ik het allemaal niet doe. Ik hou me zeker aan de regels. Ik ben toevallig naar Turkije geweest en heb meteen een coronatest laten doen. Ik hou ook 1,5 meter afstand.

Dave heeft het negatief reisadvies voor Turkije in de wind geslagen, omdat hij een nieuw gebitje wilde laten zetten. De twee weken thuisquarantaine verving hij daarna dus voor een coronatest. “Ik draai ook in clubs, reis nog en kwam bij Op1 vertellen wat ik om me heen zie.

Foto:

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen