Catherine Keyl achter de hortensia’s

Catherine Keyl blijft zichzelf maar vernieuwen. De tv-dino zit op haar 73ste niet achter de geraniums, maar achter de hortensia’s. Dat onthult ze vandaag in haar column in De Telegraaf. Tijdens de coronacrisis luidde Catherine in haar column al enkele malen de noodklok: als vrijgezelle dame op leeftijd verveelde ze zich dood. Nu, enkele maanden na het begin van de crisis, blijkt dat Catherine alsnog haar rust heeft gevonden en wel in haar eigen tuin, achter de hortensia’s. En de vlinderstruik.

Jarenlang heeft Catherine zich ertegen verzet om zo’n bejaarde te worden die de hele dag naar haar bloemen kijkt, maar de coronacrisis heeft er ook bij haar ingehakt. Of: ingeharkt. “De grootste ontdekking die ik heb gedaan, was mijn tuintje.”

Catherine wist naar eigen zeggen wel dat ze een tuin had, maar ze zat er nooit in. Dat is nu veranderd. “Omdat ik nergens heen kon, werd ik veroordeeld tot het staren naar mijn lapje grond en jongens, wat kun je daar een lol aan beleven!

Ze heeft een vlinderstruik gekocht, waar heel veel vlinders op af kwamen. “Wat een genot om naar te kijken.”

En daar hield het niet op. “Ik kocht een jaar of drie geleden witte Anna Belles, een hortensia die niet omvalt als het regent. Ik denk dat er dit jaar, niet overdreven, zestig bloemen aan zitten.”

Ge-wel-dig, vindt Catherine. Ze ontdekt nu voor het eerst dat ze geen verre reizen nodig heeft om van het leven te kunnen genieten. “Dank je wel, corona.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen