Peter de Vries: ‘Giel naar 4.00 uur? Wie luistert er dan?!’

Peter R. de Vries is niet zo onder de indruk van Giel Beelens transfer naar NPO Radio 2, waar hij radio gaat maken van 4.00 tot 6.00 uur. Wie luistert er dan in godsnaam naar de radio? Dat vroeg de misdaadjournalist zich gisteren hardop af in RTL Boulevard. Qua creatieve vrijheid valt voor Giel alleen maar winst te boeken nu hij vertrekt bij Talpa Radio, maar qua tijdstip gaat hij sterk achteruit. “Jongens, hoeveel mensen luisteren er ’s nachts om vier uur naar de radio?“, vraagt Peter R. zich af.

Collega Luuk Ikink daarop: “Nou, best wel veel. Vooral tussen 5.00 en 6.00 uur. Ik heb daar toevallig ook gezeten op Radio 1 en toen verbaasde het mij hoeveel mensen er luisteren op dat tijdstip. Er zaten er volgens mij toen uit mijn hoofd al iets van 130.000 mensen te luisteren. Op zondagochtend was dat, dus dat is best wel veel.”

Qmusic-dj Marieke Elsinga: “Het is ook wel mooi hoor, want bij nachtradio dan zit je precies tussen mensen die uit de nachtdienst komen of heel vroeg wakker worden voor hun werk. Tussen 4.00 en 6.00 uur is dus wel een magisch tijdstip.”

Luuk: “Waarom wil je het weten?

Peter: “Nou, ik kan me niet voorstellen dat dat een enorm publiek is, maar ja…”

Luuk: “Ja, het is wel veel minder.”

Marieke: “Het is wel een heel trouw publiek. De mensen luisteren echt ’s nachts naar je.”

Lees ook: Giel weg bij verstikkend Talpa: ‘Er waren strubbelingen’ (vanochtend)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen