Beau vindt Pieter Omtzigt beetje kinderachtig

Geplaatst op vr 10 jul 2020 om 15:30

Het is een beetje kinderachtig van Pieter Omtzigt dat hij in de strijd om het lijsttrekkersschap van het CDA steeds wijst op zijn gevecht tegen het onrecht bij de Belastingdienst. Dat vindt Beau van Erven Dorens, zo heeft hij laten weten in zijn talkshow op RTL 4. Beau begint er een beetje moe van te worden. “Eerlijk gezegd… Wij volgen het natuurlijk de hele tijd en hij hint er nu in het gesprek met Jaïr ook weer op, van: ‘Ik heb dat gedaan!’ De hele tijd krijgt je dat terug“, zegt hij.

Het is een beetje slap van Pieter Omtzigt, vindt Beau. “Ik vind dat niet zo’n sterk punt. Hugo de Jonge hoor je eigenlijk nooit iets zeggen over hoe hij het land door die coronacrisis heeft geleidt to nu toe.

Pieter moet ophouden met het pochen over zijn inzet in het Belastingdienst-dossier, adviseert Beau. “ Ik vind dat een beetje kinderachtig, snap je? Je moet trots zijn op wat je hebt gedaan, maar hij komt er wel héél vaak op terug.”

Door een lek in het stemsysteem zijn de stembussen van het CDA opnieuw geopend. Fijn, vindt Pieter Omtzigt. “Gisteravond zat ik in Op1 en zat ik in een video bij Beau. Vandaag zijn er wat opnames en ben ik druk aan het mailen, bellen en appen“, meldde hij gisteren.

Ik heb altijd vertrouwen in de leden, ook als ze mij niet kiezen. Dat is het mooie aan democratie. Anders had ik maar lid moeten worden van de Noord-Koreaanse Communistische Partij, dan weet je de uitslag van tevoren al.

Foto: RTL
42 Reacties op “Beau vindt Pieter Omtzigt beetje kinderachtig”


 1. Walter

  Kinderachtig?

  Beau is een grachtengordel oliebol. Die staan niet op de zwarte lijst bij de belastingdienst, UWV, Tiel etc etc

 2. kritisch avro-lid

  Beau slaat hier de plank is. Omtzigt werkt nagenoeg zelfstandig en weet ondanks tegenwerking van het ministerie en mogelijk ook de regering door noeste arbeid de onderste steen boven te krijgen. Pipo de Clown De Jonge, die omhooggevallen leraar, wordt ondersteund door allerlei ambtenaren en adviseurs. Hij heeft als vice-premier ook niet ingrepen toen duidelijk werd dat er van alles mis ging binnen de belastingdienst.
  Mijn stem gaat naar Omtzigt.
  Als ik lid zou zijn van het CDA.

 3. Jan

  Beau is waarschijnlijk in de periode maart-juni niet in de buurt van een willekeurig verpleeghuis geweest. Dan had ie kunnen zien hoe “goed” Hugo de Jonge dat deel van Nederland door de coronacrisis heeft geleid.

 4. rob

  “” Hugo de Jonge hoor je eigenlijk nooit iets zeggen over hoe hij het land door die coronacrisis heeft geleidt tot nu toe.” Dat zei dus Beau. Blijkbaar heeft deze omhooggepijpte nep artiest niet opgelet wat de heer de Jonge allemaal gedaan heeft, blunder na blunder, en wat hij van plan was in de Corona spoedwet. Het is nog een belediging ook om de heer de Jonge met Omtzigt te vergelijken. Dus Beau, doe je huiswerk goed, voor je allerlei dingen gaat roepen die totaal niet kloppen.

 5. Walter

  Pieter Omtzigt (febr) was de eerste in de 2e kamer die corona uitbraak niet vertrouwde.

  Hij werd uitgelachen door clownschoen de Jonge.

 6. Bietebauw

  B-o.b Wi-l.ler is een ranzige zak.

 7. Meindert Kramp

  Het is een beetje slap van Pieter Omtzigt, vindt Beau. “Ik vind dat niet zo’n sterk punt. Hugo de Jonge hoor je eigenlijk nooit iets zeggen over hoe hij het land door die coronacrisis heeft geleidt to nu toe.”
  Hugo is zo nietszeggend, dat hij zijn schoenen maar laat spreken.

 8. Brian

  Omtzigt is er jaren mee bezig en stuit elke keer weer op meer misstanden.
  Beau: “niet meer over hebben, is kinderachtig. Goed Carlo, welke typetjes ga je nu weer doen in de tv kantine”

 9. Hans S.

  Beau is en blijft een kakker.

 10. robb

  Beau als presentator heb je geen mening je bent te gekleurd.

 11. critikast

  Beau is geen presentator, hij leest de autocue voor en heeft geen enkele interesse in zijn gasten, weet ook weinig van voorbereiding en denkt alleen maar aan het naderende einde en uiteraard aan zijn portemonnee 1

 12. man pan

  Dit was toch een uitzending van 2-3 dagen geleden? Oude meuk opvissen omdat er niks te melden valt.

 13. Dina

  Maar Beau scoort met zijn haartjes. Dat kan Omtzigt niet verweten worden. Alsof Omtzigt een one hit wonder zou zijn. Wat kan Beau toch af en toe de plank vreselijk misslaan.

 14. El

  “Het is een beetje slap van Pieter Omtzigt, vindt Beau. “Ik vind dat niet zo’n sterk punt. Hugo de Jonge hoor je eigenlijk nooit iets zeggen over hoe hij het land door die coronacrisis heeft geleidt to nu toe.””

  Als er al iets goed is gegaan, dan is dat niet dankzij Hugo de Jonge gegaan. Die heeft een hoop geroepen, maar niet geleverd. Tests waren er niet, beschermingsmateriaal was niet in de verpleeghuizen te vinden en ga zo maar door. Onder zijn verantwoordelijkheid is er juist meer verkeerd gegaan. Dan verdien je niet een promotie tot fractieleider, maar een stille aftocht.

 15. anoniem

  Het zou zomaar kunnen dat het extreem rechts georiënteerde kabinet van een paar jaar geleden, waar het CDA deel van uitmaakte, de boosdoener is?

 16. Vonzipper

  Omtzigt heeft het hart op de juiste plaats.. dat kun je van de minister van verpleeghuisgenocide niet zeggen.

 17. Deep throat

  Omtzigt heeft voor de toeslagenregeling gestemd, terwijl die zeer fraudegevoelig was. ‘We zien later wel of hoe we dat dan oplossen’, zei hij toen. Later kregen we de Bulgarenfraude waar Omtzigt een dominante rol had om dit hard aan te pakken. Maar twee weken geleden deed hij op tv een oproep aan alle mensen zelfs waarvan vastgesteld was dat ze gefraudeerd hadden, om zich toch bij hem te melden. Intussen zijn er duizenden dossiers vernietigd en kunnen de Bulgaren weer gecompenseerd worden, plus extra ‘smartengeld’ krijgen mede dankzij Ontzigt. Misdaad loont, blijkt.

 18. azijnzeiker

  Beau moet daar niet zo op letten, Al kan Omtzigt wel wat meer humor hebben. Zie het maar als wat minder stijf zijn, wat losser worden.

 19. Wim Lubbers

  De belastingdienst moet mensen met een dubbele achternaam maar eens extra op de korrel nemen, zeker als ze bij de tv werken.
  Maar het is wel zo, dat De Jonge nooit over zijn verdiensten in zijn huidige en vorige baan hoort, maar gewoon over waar hij naar toe wil. Mona Keijzer verprutst haar campagne met hele verhalen hoeveel verstand ze wel overal van heeft. Dat is echt dodelijk.

 20. CrazyP

  Hugo de Jonge z’n ‘goede’ corona aanpak (LOL!) vergelijken met dit zelfstandige keiharde topwerk en gevecht tegen lastige taaie bureaucratie van Omtzigt… Wauw. Dan snap je er dus helemaal niks van. En dat heeft een talkshow.

 21. Een grote hond

  Beau komt uit een familie met oud geld die bestaat uit louter losers. Mensen die niets hebben bereikt in het leven alleen in staat zijn om.geld uit te geven en bralpraatjes op te hangen. Vergulde nietsnutten als het ware. Overbodig volk.

 22. Een grote hond

  De van Erven Dorentjes: een stoet nobody’s die alleen van bil kan vanwege het geld of de aandacht. Anders dan golddiggers of aandachtshoertjes wordt er niet gescoord daaro.

 23. Anymous I

  Sorry dat ik het ga opnemen voor Beau. 😁
  Beau heeft een punt, er kan geen interview zijn met Pieter of het verhaal van toeslagen wordt door hem aangehaald. Natuurlijk mag Pieter daar trots op zijn, maar er is meer nodig om een Politieke partij te leiden.
  Wat ik niet hoor is dat hij ook we missers heeft gehad. Ik zeg alleen het dossier MH17 ramp waar hij vanaf is gehaald.

 24. Huismaker

  Beau is een trekpop voor deze regering:
  Rutte is fantastisch. Gay De Jonge is geweldig.
  Zelfs die gristenen (ook wel plucheplakkers genoemd) worden door hem over de bol geaaid.

  Mensen die “een gevaar” kunnen opleveren, worden op de manier van het voltallige mediakartel als ongewenst weggezet. Want je moet wel braaf en Grote Leider volgen. Tenminste: dat hoor ik iedere dag zonder een enkele manier van kritiek. Want kritiek bestaat niet meer.

 25. Wim Lubbers

  @Huismaker vr 10 jul 2020 om 17:24
  Vond jij ook niet dat Beau wel erg familiair omging met Baudet? Op het gênante a. Hij tutoyeerde hem zelfs. Dus laat dat alt-right-cliché van ‘mediakartel’ maar achterwege.

 26. FvD - de enige met oplossingen

  Wim Lubbers, Thierry (toekomstig premier van Nederland) is makkelijk benaderbaar, vandaar het over en weer tutoyeren.
  Overigens neemt Thierry ook nooit met een blad voor de mond en komt, als enige op het Binnenhof, met oplossingen.

 27. Bennie

  @FvD etc.

  Ja, oplossingen voor een rariteitenkabinet.
  Hij is een clown en niet serieus te nemen.

 28. @Bennie

  Je ziet het volgend jaar wel.

 29. Ron

  Waarom het zo opnemen voor deze machtswellusteling de Jonge. Omzigt is de juiste man op de juiste plaats als lijsttrekker. Het is wel weer duidelijk, die de Jonge moet het worden.

 30. Deep throat

  De Jonge heeft nog niks gepresteerd. Er komt een coronaapp die zo uitgekleed is dat die heel weinig nut heeft. Hij heeft miljoenen geïnvesteerd in een medicijn, maar werd teruggefloten door de EU.
  Honderdduizenden coronatests en mondkapjes lagen in de kast, maar mochten van hem niet gebruikt worden. Zijn wanbeleid bij o.m. verpleegtehuizen hebben tot honderden extra doden geleid.
  Met de coronacrisis had hij verder weinig te maken. Virologen bepaalden de lijn en de staatssecretarisden voerden het advies uit.

 31. Johan

  @FvD…. welke oplossingen?? Je moet er toch niet aan denken dat een aan bosje lavendel ruikende, zichzelf naakt fotograferende, met extreemrechtse schrijvers flirtende narcist premier van NL wordt….

 32. nico

  Pieter Omtzigt komt niet altijd uit zijn woorden dus totaal ongeschikt voor lijsttrekker.

 33. Henk

  Ik heb het met Beau ook wel gehad, zwak figuur.

 34. rollins

  Het zal Omtzigt een worst wezen. Dat koketteren heeft weinig met zijn lijsttrekkerschap van doen, maar met het creëren van draagvlak. Hiervoor. Chapeau..
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1222961892/kabinet-grijpt-in-belastingdienst-komt-onder-toezicht

 35. Matthijs Zelf.

  Ik reken op Hugo de Jonge dat is de man.

 36. Krezus Jistus

  Jongens, die Omtzigt is een wetenschapper, een pure beta. Heeft niks met woorden, wel met feiten & cijfers. Geef zo`n figuur nu een de touwtjes in handen, weg van de emotionele politiek. Ik parafraseer Omtzigt nu: waarom niet?

 37. Meindert Kramp

  Een beetje kinderachtig klinkt eerder maximabel dan aimabel.

 38. Annoniemus

  Ik denk dat Omzigt daar heel anders over denkt dan Beau , die toch vergeleken met Omzigt een eenvoudige boeren pummel is !!

 39. Helena

  Ha die Beau natuurlijk hoor je Hugo de Jonge niet wat moet hij zeggen,ik haad geen mondkapjes en geen testkits die haddenwe opgestuurd naar China en mijn aanpak heeft er toegeleid dat er 2.500 ouderen zijn overleden moederziel alleen stikkend letterlijk en figuurlijk!
  Dan hebben we het inderdaad niet over kinderachtig zijn maar over willens en wetend over !!!!! juist ja.
  Dus hou maar liever je mond dicht voordat je weer onzin uitkraamd of beter nog verdwijn helemaal van t.v. er is al eerder gezegd had maar wat tegen Akwasi durven zeggen,dan geef je niet thuis wat hypocriet zeg!

 40. Hatsevlats

  Bo heeft de kant van de staats en weg kijk politiek gekozen en anders denkende weg te zetten als kinderachtig dat deed hij ook met Richard de mos die jack van gelder ook zo’n wegkijken net als frits korsakov wester alles in dienst van links

 41. Hatsevlats

  lees het boek gekochte journalisten dan wordt er een hoop duidelijk

 42. Teuntje

  Beau is zelf een slappe zak

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.