Bas Smit: ‘100.000 voor Insta-reclame? Veel te weinig!’

Wie al een beetje moet kokhalzen van Nikkie Plessen, kan beter niet tegelijkertijd op de Instagram-pagina van haar buurvrouw Nicolette van Dam en partner Bas Smit kijken: nóg twee grote uithangborden van de Instagram-façade. Ze zijn zó succesvol geworden met het verkopen van gebakken lucht, dat Bas Smit nu lachend zijn neus ophaalt als hen een Instagram-campagne van 100.000 euro aangeboden wordt. Hij vindt dat gewoon te weinig. “We doen het goed of we doen het niet.

Mede-influencer Fajah Lourens meldde eens een ton te krijgen voor het plaatsen van acht Instagram-filmpjes. Daar halen Bas Smit en Nicolette van Dam hun neus voor op. “Voor een ton kun je mij niet acht berichten laten posten. Dat klinkt misschien wat blasé en mensen kunnen dat belachelijk veel geld vinden, maar wij willen niet te veel doen“, zegt Bas in de Weekend.

Acht filmpjes voor een ton is omgerekend 12.500 euro per filmpje en daar komt Bas zijn bed niet voor uit. “Je kunt me pas mailen als je een voorstel hebt vanaf 25.000 euro, dan weet ik gelijk hoe serieus je bent. Vanaf 25.000 euro post ik één bericht van een adverteerder, mits het past in ons leven.

Nou, dan weten we nu in elk geval wat Bas Smit kost. Of toch niet? Nee! De portemonnee moet nóg dieper open. “In werkelijkheid doe ik het al niet meer voor dat bedrag, want het is best heftig wat er allemaal gebeurt op sociale media, die bedragen lopen zeer op.”

Bas kijkt neer op BN’ers die goedkopere Instagram-campagne’s oppakken. “Te veel BN’ers gaan toch nog even met dat maskertje op in bed liggen voor een fotootje omdat ze de huur moeten betalen. Dat vind ik sociale armoede in plaats van sociale media.

Het moet niet altijd over geld gaan, vindt Bas. “Wij vinden het belangrijk om niet alleen aan onszelf te denken door een stukje terug te geven aan de maatschappij.

Wat een weldoeners zijn het toch.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen