Giel Beelen ziet salaris instorten: ‘Auto moet weg’

Giel Beelen ziet dit jaar een groot deel van zijn inkomsten verdampen. Waar hij nu nog gekneveld achter de Talpa-draaitafel zit in ruil voor de tonnenregen van John de Mol, gaat hij in oktober voor een ambtenarensalaris aan de slag voor NPO Radio 2. Zodra Giel de vrijheid van de publieke radio tegemoet loopt, draait John de geldkraan natuurlijk abrupt en stevig dicht. Bij de NPO ligt het maximum nu op 201.000 euro per jaar, maar dat gaat Giel waarschijnlijk niet halen nu zijn ster dalende is.

Giel Beelen is niet echt een A-ster meer en dat blijkt ook wel uit het tijdslot dat hij bij ’s lands grootste radiozender heeft gekregen: van 4.00 tot 6.00 uur, als zelfs de wekkerradio’s nog liggen te slapen. Mogelijk gaat hij terug naar een ton of anderhalve ton.

Het is een behoorlijk offer, omdat Giel nog een jaar kon bijtekenen bij Talpa. “Ik zou liegen als ik er niet even over had moeten nadenken, want het was niet in alle opzichten een verstandig besluit, maar qua gevoel is het wel het station waar ik naar luister en waar mensen zitten die ik tof vind. Toen ik hoorde dat Jeroen van Inkel er ook nog naar toe ging, dacht ik: ja, dit is top.”

In welk opzicht is het niet verstandig? “Gewoon geld natuurlijk.”

Boulevard-reporter Lex Uiting: “Je gaat echt minder verdienen?

Giel: “Ja, joh.”

Lex: “Hoeveel ton minder?

Giel: “Ja, fucking veel. Het maakt niet uit, ik ga echt niet piepen. Ik weet dat mensen echt zullen zeggen: ‘Man, je verdient meer dan genoeg’, en dat is ook zo. Ik moet wel mijn auto even wegdoen en dat soort shit. Ja, precies, boeien, exact.”

Veel mensen vinden zijn nieuwe tijdstip een achteruitgang. “Ja, dat snap ik, maar wat maakt mij het uit. Waar gaat het over? Het gaat er toch om dat je gelukkig bent in je werk?

En dat zijn eigenlijk heel verstandige woorden van Giel.

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen