Alexander Klöpping casht met verkoop Blendle

Geplaatst op do 30 jul 2020 om 8:10

De kassa van Alexander Klöpping rinkelt. Hij verkoopt zijn online kiosk Blendle (50 duizend betalende abonnees) aan het soortgelijke Franse platform Cafeyn. Dat vertelt hij vandaag aan de Volkskrant. Cafeyn neemt alle aandelen over, waaronder de 25 procent van Alexander. Wordt de Blendle-baas, bij het grote publiek nog altijd bekend van DWDD, daarmee schathemelrijk? Hij wil er niets over zeggen. “Saai hè? Ik kan er niets aan doen, de kopende partij wil dat niet.

In 2014 was het 13 miljoen euro waard. Is het nu meer of minder?“, legt de Volkskrant hem vervolgens voor. Alexander daarop lachend: “Ik waardeer de poging.

Blendle is nooit een winstmachine geweest. Er zijn nu dus 50.000 betalende abonnees, maar in het verleden riep Alexander dat er 100.000 betalende abonnees moeten zijn om winst te maken.

De Volkskrant: “Critici zullen zeggen dat Blendle mislukt is.”

Alexander: “We hebben het verkocht omdat het mislukt is?

De Volkskrant: “Ze zullen zeggen dat je het hebt verkocht omdat je inziet dat je er niet de wereld mee gaat veroveren.”

Alexander: “Het is juist het tegenovergestelde. Natuurlijk had ik graag romantisch met een klein rebellenclubje de maan veroverd. Tegelijkertijd ben ik trots dat ik dit aan een internationale partij heb verkocht, waardoor we veel sneller actief zullen zijn in landen als Italië, Frankrijk en Spanje.”

Het interview kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: BNNVARA
20 Reacties op “Alexander Klöpping casht met verkoop Blendle”


 1. Theo

  Gefeliciteerd

  Met hard werken miljonair worden is knap.

 2. Norvo

  Je zegt het verkeerd, Theo: met het harde werk *van* anderen miljonair worden.

  Blendle is weinig meer dan een digitaal doorgeefluik van andermans artikelen waar de auteurs zelf geen graantje van meeprikken.

 3. Edwin

  Klupping mag blij zijn: hij is van zijn schuldrn af.
  Blendle heeft abominabel gedraaid. En de zogenaamd ‘betalende’ abonnees zijn mensen met vouchers en/of actieabonnementjes.
  Kortom: één grote zeepbel.

 4. Esmeralda

  Dank zij de verwoede pogingen van Mathijs van Nieuwkerk is Blenle bekend geworden in Nederland.
  Ik zie hem nog zitten bij de introductie.
  Het was een fantástisch plan om mensen te laten betalen voor content die gratis verkrijgbaar was.
  Ik ga nu koffie zetten en daarover nadenken.

 5. lvs2015

  Alexander die dankzij de help van toenmalig Quote baas Jort Kelder bij Mathijs van Nieuwkerk en DWDD mocht aanschuiven en daar als de nieuwe “wizzkid” door progressief NL vd Grachtengordel elite werd gezien en vervolgens voor de echte kenners met standaard tegeltjeswijsheden kwam aanzetten en ook nog hard onderuit ging bij het grote mensen programma Knevel & Brink ( geen bevroende DWDD setting) toen hem kritische vragen werden gesteld inzake zijn originaliteit op datzelfde bejubelde IT gebied van gadgets toen opdook dat Alexander gewoon copy-paste van Amerikaanse media/shows deed . Toen viel Alexandertje keihard door de mand als de nieuwe “wizzkid”. Daarna schoof hij bij DWDD weer aan om dit Blendel whatever aan te kondigen dat even de reguliere krantenmediawereld zou gaan veranderen . Niet dus want het werd een geldverslindend project. En dan nu “succesvol” verkocht hebben? LOL Tis wie goed leest eerder een “wie het minst slechtste bod wil doen krijgt het” verkoop geweest. En zeker te weten is als volgend jaar zijn jaarrekening opgevraaagd kan worden van zijn inkomsten portefuille. Ik zeg dat het een noodverkoop is. Dus niks miljonair , gewoon blijvend sabbelen deze overhypte “wizzkid”.

 6. tja tja

  Iedereen jaloers . Nu ga ik ff koffie zetten

 7. Suckerpunch de ekte!

  Haha Theo, je kent de geschiedenis van dit mislukte medium helemaa niet zo te zien.

  Dit was een wanhopige poging van DWDD stal om een soort imitatie “silecon valley” te creeeren in Nederland; met subsidie en steun van de overheid. En Klopping was het gezocht daarvan, de Nederlandse Mark Zuckerberg; alleen is het toneelstukje falikant mislukt.

  Jammer, next!

 8. Minder of Mirjam

  Het was ranzig om te zien hoe Alexander Kleurplaat iedere keer oraal bevredigd werd door Mathijs van Nieuwkerk. Ruimbaan bij DWDD om zijn MISLUKKINGEN te etaleren en Mathijs keek met glimmende ogen naar hem alsof hij een interview met Jezus Christus zelf had.

  Fijn dat Blende nu eindelijk weg gaat, miljoenen verspild en alleen het ego van Alexander is nog over. NUL betalende abonnees. Gelukkig kan hij nu iedere dag Van Nieuwkerk bellen om even een enorme veer te voelen.

 9. azijnzeiker

  nu heb ik wel een paar flinke slokken spiritus nodig

 10. Henk

  Read my lips: Alexander heeft geen cent gekregen! Wat aandelen en een betaald baantje bij Cafeyn. Binnen een jaar is het Nederlandse kantoor dicht en draait Blendle op Franse algoritmes. Het enige dat gered is, is Alexander’s ego.

 11. Gregor

  Top, Alexander dit is de beloning van een goede ondernemener! Prima

 12. Suckerpunch de ekte!

  Een goede ondernemer heeft geen subsidie nodig Gregor….

 13. MolTalk

  Nou, ik zal jullie uit de droom helpen, hij is hierdoor echt geen miljonair geworden, hij mag blij zijn dat de schulden overgenomen zijn en dat ie als loonslaaf nu in dienst mag blijven. Uiteindelijk zijn al die grote woorden nooit uitgekomen en is Blendle een grote FLOP gebleken.

 14. Merel

  Alexander is er blij mee, zegt hij.

 15. Sjaak trekhaak

  Van de belastingcentjes, hond

 16. Whitedog

  En raadt eens waar deze website bij hoort? Juist, dezelfde Blandle. Nou laten we hopen dat er op de red. eindelijk eens wat niveau wordt aangenomen, want de laatste tijd is het bagger hier.

 17. in de blender

  Kan iemand mij uitleggen hoe een bedrijf wat sinds het begin alleen maar verlies draait voor tientallen miljoenen wordt verkocht? Ik geloof er geen reet van. Die Alexander speelt mooi weer.

 18. Karel

  Hoezo casht?, Blendle heeft nog nooit winst gemaakt echter wel schulden, deze neemt het Franse bedrijf over. Blendle is gewoon geflopt.

 19. Karel

  En die 50k abonnees klopt ook niet, daar zijn namelijk ook de proef abbo’s meegerekend.

 20. Jaap

  Hij heeft het verdiend.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.