3FM Serious Request dumpt Rode Kruis na 17 jaar

Geplaatst op wo 08 jul 2020 om 10:40

NPO 3FM dumpt Het Rode Kruis na 17 jaar als het goede doel achter de radio-actie Serious Request. De zender wil ook eens ergens anders geld voor inzamelen. Dat zegt zenderbaas Sharid Alles in een persbericht. Er wordt in december nog één keer samengewerkt met het Rode Kruis: ditmaal gaat de opbrengst naar slachtoffers van de coronapandemie. “3FM en het Rode Kruis hebben de afgelopen zeventien jaar een prachtige en succesvolle samenwerking gehad met Serious Request.”

Als onderdeel van de vernieuwingsslag bij 3FM komt straks een einde aan die samenwerking. “3FM heeft de afgelopen tijd in het teken gestaan van meerdere grote veranderingen.”

Het Rode Kruis ligt er straks uit “We voelen de behoefte om verder te kijken dan een doel of thema dat gebonden is aan noodhulp zoals het Rode Kruis deze biedt, vandaar het besluit om deze editie een laatste keer samen te werken met het Rode Kruis.”

Sharid voelt zich wel een beetje schuldig. “Een moeilijke beslissing, gezien de goede samenwerking en de hoge wederzijdse waardering“, zegt ze. Maar: “Het voelt als nodig om 3FM Serious Request verder te ontwikkelen.”

Het Rode Kruis respecteert deze keuze gelukkig en maakt zich momenteel samen met 3FM op voor een laatste, succesvolle gezamenlijke editie van 3FM Serious Request: The Lifeline.”

Mocht het marktaandeel van 3FM het komende jaar niet sterk herstellen, dan zou het zomaar kunnen dat de zender straks geld in moet gaan zamelen voor zichzelf. Is weer eens iets anders dan het Rode Kruis.

Foto: NPO
17 Reacties op “3FM Serious Request dumpt Rode Kruis na 17 jaar”


 1. Rukken moet lukken

  3FM heeft Serious Request enkele jaren geleden vakkundig de nek omgedraaid.

 2. Van Ballengooij.

  Stank voor dank.
  Rode Kruis heeft 3FM en Serieus Request groot gemaakt.
  Het huidige mismanagement en veelal prutsers hebben een florerende zender de nek omgedraaid. Boontje komt om zijn loontje.

 3. MolTalk

  Die paar grijpstuivers zullen ze niet missen.

 4. Joost

  NPO moet Alles dumpen.
  Een nono met een baantje vanwege haar afkomst.
  Prestatieniveau: 0.

 5. Casper

  Dat is niet dumpen maar gezond.

  Er zijn meer goede doelen.

 6. Gwendolyn

  Dit wist ik al.

 7. Ria Visser

  Prima toch, eens geld inzamelen voor een ander doel. Er is in die jaren mil-joe-nen over gemaakt. Hou alsjeblieft op met teksten als groot maken, grijpstuivers etc. Simpele zielen.

 8. Magnus Dickendorfer

  Geef de fm frequenties van radio 3 aan radio 5. Die zender is veel groter en zend alleen uit op Dab. Radio 3 is ten dode opgeschreven. Jongeren luisteren op andere manieren naar muziek. Aan radio 5 is duidelijk behoefte.

 9. Bart

  Het is tijd dat juffrouw Alles de zak krijgt. Wat enorm dom is deze vrouw!
  En nog steeds verhuist de NPO dit event maar niet naar Radio 2 en NPO1.

 10. Ron

  En guess what het nieuwe doel is voor dit jaar? Corona…man man.

 11. Weg Ermee

  Is het niet andersom!
  Rode Kruis dumpt 3FM, omdat daar niemand naar luisterd en nog steeds een landelijke dekking heeft.
  Alles dankzij de NSO wolven in schaapskleren.

 12. Hopsakees

  Veranderen om het veranderen is nooit goed. Je moet alleen zaken veranderen die niet goed lopen.
  Daarom onbegrijpelijk waarom zo’n sterk format als een Glazen Huis op een stadsplein opzij gezet wordt voor een paar DJ’s die gaan wandelen.
  En nu het Rode Kruis eruit. Het Rode Kruis dat tijdens Corona ook in eigen land weer veel goeds heeft gedaan.
  Zwak management van 3FM zonder visie. Gewoon maar wat roepen zonder enige analytische onderbouwing. Zender kan zonder problemen opgeheven worden. Mist niemand iets aan.

 13. Jannie Venijnig

  Rode kruis zijn de pedofielen op Haïti en de rest van die arme landjes, po toch . Die heb je toch met ons belasting geld flink laten gaan met die kindertjes. De po moet nodig gesaneerd worden.

 14. Annoniemus

  Serious Request is het grootste nep programma geweest wat er bestond , als 3FM denkt hier mee het hersendode imago van de zender op te kunnen poetsen , is dat een grote misvatting !

 15. Actries van Houten

  Dat die deejays gewoon stiekem zaten te vreten, was algemeen bekend. ’s Avonds kwamen de vrouwen van Ekdom & co op visite en die namen dan gewoon wijn en hapjes mee.

 16. Britt Scholte Lover

  Zonder Glazen Huis is serious request niets meer! totaal niet meer in de media en gaat geruisloos voorbij

 17. Geronimo

  Laat me raden. BLM is het volgende goede doel voor 3FM.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.