3FM Serious Request dumpt Rode Kruis na 17 jaar

NPO 3FM dumpt Het Rode Kruis na 17 jaar als het goede doel achter de radio-actie Serious Request. De zender wil ook eens ergens anders geld voor inzamelen. Dat zegt zenderbaas Sharid Alles in een persbericht. Er wordt in december nog één keer samengewerkt met het Rode Kruis: ditmaal gaat de opbrengst naar slachtoffers van de coronapandemie. “3FM en het Rode Kruis hebben de afgelopen zeventien jaar een prachtige en succesvolle samenwerking gehad met Serious Request.”

Als onderdeel van de vernieuwingsslag bij 3FM komt straks een einde aan die samenwerking. “3FM heeft de afgelopen tijd in het teken gestaan van meerdere grote veranderingen.”

Het Rode Kruis ligt er straks uit “We voelen de behoefte om verder te kijken dan een doel of thema dat gebonden is aan noodhulp zoals het Rode Kruis deze biedt, vandaar het besluit om deze editie een laatste keer samen te werken met het Rode Kruis.”

Sharid voelt zich wel een beetje schuldig. “Een moeilijke beslissing, gezien de goede samenwerking en de hoge wederzijdse waardering“, zegt ze. Maar: “Het voelt als nodig om 3FM Serious Request verder te ontwikkelen.”

Het Rode Kruis respecteert deze keuze gelukkig en maakt zich momenteel samen met 3FM op voor een laatste, succesvolle gezamenlijke editie van 3FM Serious Request: The Lifeline.”

Mocht het marktaandeel van 3FM het komende jaar niet sterk herstellen, dan zou het zomaar kunnen dat de zender straks geld in moet gaan zamelen voor zichzelf. Is weer eens iets anders dan het Rode Kruis.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen