Zondag Met Lubach-schrijver beticht van seksisme

Geplaatst op do 04 jun 2020 om 12:30

Diederik Smit, een van de schrijvers van Zondag Met Lubach en columnist op NPO Radio 1, wordt door types als Halina Reijn beticht van seksisme nu hij een kritische tweet geplaatst heeft over het functioneren van Femke Halsema. Dat is te volgen op Twitter. Halsema heeft maandag, tijdens en na het Dam-protest, bewezen heel erg weinig bestuurlijke ervaring te hebben. Daar maakte Smit op de sociale media een snedige opmerking over, maar kritiek op Halsema is nu al gauw seksistisch.

Smit twitterde: “Eerste vrouwelijke burgemeester. Den Haag: Krikke, slechte reputatie als bestuurder, trad af na gebrek aan regie bij vonkenregen. Amsterdam: Halsema, amper bestuurlijke ervaring, geen regie bij Damdemo. Misschien wilde men iets te graag historie schrijven.

Het leidde tot een storm aan verontwaardigde reacties, ook toen Smit zijn bedoeling verduidelijkte. Hij wil hiermee niet zeggen dat vrouwen niet kunnen besturen, maar dat er in deze gevallen geen goede burgemeesters zijn geselecteerd omdat er te veel gestuurd werd op een vrouw.

Smit begrijpt heel erg weinig van de twitterstorm. Hij heeft het idee dat sommige mensen er ook wel heel erg graag seksisme in willen zien. “De verwijten van seksisme blijven onzin en ik leg uit waarom. Ik zeg nergens dat de fouten van Krikke en Halsema veroorzaakt worden door hun sekse. Ik zeg dat ze geen goede kandidaten waren, maar het toch werden, mede dankzij hun sekse.

Hij wijst op nieuwsberichten waaruit blijkt dat Krikke en Halsema het mede zijn geworden vanwege hun sekse. “Halsema had nul ervaring in het lokaal bestuur en je ziet dan ook dat ze de rol van onpartijdige burgemeester niet in de vingers heeft, bijvoorbeeld door uitspraken over het boerkaverbod en door te zeggen dat een demonstratie ‘te belangrijk’ is om te ontbinden.

Dat is mijn mening over haar functioneren en die koppel ik aan openbare bronnen over de sollicitatieprocedure. Het is geen extreme mening en het is zeker niet seksistisch, ook niet als honderden mensen dat roepen zonder m’n tweets goed te lezen.

De Halina Reijns van deze wereld zijn niet overtuigd: “Dat is puur seksisme vriend.

Foto: KRO-NCRV
49 Reacties op “Zondag Met Lubach-schrijver beticht van seksisme”


 1. Dries Roel Vink

  Zit Sylvana Simons hier soms achter?

 2. Pien

  Halina Reijn moet iets minder botox gebruiken. Ze kan niet meer goed nadenken deze dame.

  Halsema is niet geschikt en dat is niet omdat ze een irritante oude leugenachtige vrouw is maar omdat ze incompetent is.

 3. Zuur pruim - de gemiddelde MC bijdrager

  Hij heeft gewoon gelijk. Vrouwen zijn gewoon minder goed met realitisch nadenken. Ze laten zich veel sneller leiden door emoties. Ze hebben echt niet de beste kandidaat op de plek van Burgemeester gezet en nu krijgen we straks met een 2e corona golf te maken door de onklunde en emoties van een onbekwaambare vrouw.

 4. nijntje

  @Zuur pruim – de gemiddelde MC bijdrager

  Hoe kun je hem gelijk geven terwijl je niet hebt gelezen wat hij zegt? Ik geef hem ook gelijk hoor, daar niet van. Maar jij legt hem woorden in de mond.

 5. PIPPA

  De mannelijke burgemeester van Rotterdam heeft het een stuk beter aangepakt.

  Halsema stond er bij en keer er naar.

 6. HadieDave

  Halina Rijn is een vermoeiende aandachttrekker.

 7. Ik durf!

  “maar kritiek op Halsema is nu al gauw seksistisch.”

  Ik ben het niets met het beleid dat Halsema voert voor De Intocht van Sinterklaas” in Amsterdam. Ik ben van mening dat het de bedoeling is dat er een mengeling van Zwarte Pieten, roetveeg-Pieten en blanke Pieten dient te lopen. Ik ben van mening dat vijf-en-negentig procent van de NL-bevolking voorstander is van de traditionele Zwarte Piet.

 8. Marc

  Arme Halina, geen DWDD, geen theater optredens

  Je moet wat om aandacht te krijgen!!

  Sneue vrouw!

 9. Curryworst

  Halina moet aan de baby.
  Ze begint te verzuren. Nog even en het is te laat want biologische klok.

 10. Anoniempje

  Ik durf!
  do 04 jun 2020 om 12:41

  Even terug stond daar nog “ik ben het niet eens met” terwijl er nu staat “ik ben het niets met”.

  Rare storing…

 11. teuntje

  Halina de zeer onzekere Botoxbitch kan beter dr bek houden komt allemaal stront uit

 12. Jan

  Huilina, zij is toch diegene die een gezette vrouw en haar dochter typeerde als zeekoeien in haar column omdat ze iets te lang naar de freule keken?

  https://www.mediacourant.nl/2016/08/evert-santegoeds-speurt-halinas-zeekoe-op/

  Deze Huilina? Zij moet misschien haar mond houden.

 13. Liu Wang

  Halina Leijn, wat een heellijke vlouw.
  Met haal wil ik wel vlijen.
  Lekkel voolbipsen tegen elkaal.

 14. Geralda

  Zie eens aan, teuntje mongeultje is uit bed geflikkerd.

 15. Apfelflapf

  Als Halina en andere lelijke deugtrutten nou eerst eens ophouden ons humeur te verzieken door dagelijks in de media te verschijnen .

 16. MolTalk

  Hij heeft gelijk. Vrouwenquotumbenoemingen altijd -1.

 17. Wortel

  Gelukkig zijn er geen honderden extreem falende mannelijke burgemeesters.

 18. PIPPA

  Humor moet wel humor blijven AUB

 19. Bart

  Halina Reijn is te dom om een column van Diederik Smit te kunnen lezen en begrijpen. Komt niet perse doordat ze een vrouw is. Al zijn het wel vaak vrouwen zoals Halina en Georgina.

 20. HBaz

  Ze hadden Femke Halsema beter eerst kunnen laten oefenen met het burgemeesterschap in Renswoud of soortgelijke gemeentes. Ze hebben haar willens en wetens meteen benoemd in de grootste stad van Nederland. Dat is vragen om moeilijkheden.

 21. Arie op safari

  En dit is waar de maatschappij naar toe aan het bewegen is;
  Iedere gefundeerde mening die niet in het straatje van de Linksche Gutmensch valt, wordt gelijk afgedaan als oververontwaardiging en als totale onzin..

 22. diekerik smit

  Die Diederik Smit heet hélemaal gelijk. Die halina Reijn leeft van andere mensen van racisme en sexisme beschuldigen, heb van haar immers de laatste jaren hélemaal niets meer gehoord. Totaal niet relevant meer. Probeert nu weer in de picture te komen door dit soort shit.

 23. 45

  Mooi dat een aantal van de standaardklagers over ZML nu ineens vierkant achter een ZML-schrijver staan.

 24. Tycho Graagnat

  Ruil die voetballer weer voor een dagje in enbel Carice voor een potje k.tje scharen waar jullie menig uurtje mee door hebben gebracht.

 25. Genderneutraal

  Femke, Halina, Sylvana, en een leger anderen, een pot NAT.

 26. Dave Stryker

  Vond het altijd wel een leuk wijfie die halina. Tot ze die hysterische Amsterdamse muil opentrok en daar al die deugpraat hysterisch uitgetetterd werd. Kan er ook niets aan doen dat de interesse in haar persoon wegzinkt in het grote niets! Koketteren dat je uit Amsterdam komt is het enige wat nog misschien iets kan redden. Hou het wel bij mijn topvrouwtje uit de polder! Vanavond weer te bewonderen in een van dertien in een dozijn grachtengordel tv talksjow Met hysterische gejank ?

 27. Captain Caveman

  Beschuldigd van sexisme door een uitgerangeerde toneelspeelster die haar frustratie voor gewone mannen niet kan uiten. Dat is hetzelfde als het stemmetje op schiphol bij de voetgangerstransport ( mind your step!) leuk maar totaal nutteloos en tijdverspilling! In plaats van anderen ongefundeerd beschuldigen voor van alles en nog wat, kan ze beter een baan zoeken! Op een dag is die vriend dat gezeik ook zat en dan is hij weg. Profvoetballer, heeft over een half uur al een ander wijf aan de haak, kost ze geen moeite. Ben je weer de bakvis vrijgezel! Genieten van het leven en fun hebben is verboden in Amsterdam waar zij woont.

 28. Ik word genegeerd

  Halina Reyn Tja, wat moet je ermee???

 29. iemand

  Halina Reijn is het zelfde type als Claudie de Breij twee vreselijke vrouwen. Snap niet dat die knappe vriend van Halina Daniel de Ridder het bij zo’n vrouw uithoudt.

 30. Van der pik

  Halina zat toch een tijdje geleden te zeiken dat ze geen vent kon krijgen en graag een kind wou? Met veel pijn en moeite een voetballer aan de haak geslagen. Doet ze daar ook zo hysterisch tegen met haar gezeik over negers en seks? Die vriend denkt natuurlijk zo van lekker gratis wonen, schijten misschien n€ ukie af en toe! Scheelt weer in de kosten😂😂😂

 31. firdov

  Niemand wil dat wijf van een Halina Schreeuw.

 32. StefanV

  Diederik Smit heeft gewoon volkomen gelijk, maar dat past niet in het wereldbeeld van deugende BN’ers en andere SJW’s. Smit geeft ze hun mediamomentje op een presenteerblaadje.

 33. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Al die vervelende linkse wegkijkers en nestbevuilers zoeken weer iets om verontwaardigd over te zijn.

 34. 🗣

  De burgemeester van de Schiphol-gemeente Haarlemmermeer is ook een vrouw. Benieuwd hoelang dat goed gaat……De eerste fouten heeft ze al gemaakt. Een waardige opvolger voor homo-Hoes dus.

 35. Irene Ballegooijen

  HALINA de vrouw die het hele jaar acteert.

 36. AltMidden

  Binnenkort gaan we horen hoe wij onze penis privilege aan de kant moeten zetten.

 37. Dr David Banner

  Sinds ze ‘tafeldame’ af is in dat andere grachtengordelshowtje is de kip met gouden eieren weggevlogen. Gedraag je naar je leeftijd en niet als een jonge krolse kat. Daar legt het al droog van hier!

 38. Jaap Aap

  Halina, tyf nou toch eens op met je grafmuil uit de media. Niemand zit op die aandachtsgeilheid van jou en je vriendin te wachten, noch op je lege theezakjes. Rot gewoon op aub, linkse snol!

 39. Geronimo

  Wat is het probleem. Tot dusverre vallen er erg weinig fatsoenlijke vrouwelijke bestuurders op te tekenen. Overigens ook steeds minder functionerende mannelijke varianten.

 40. Bo6

  Gister moest Hillary Clinton voorkomen in een rechtzaak over ‘verdwenen’ emails op haar server. Seksschandalen, kindermisbruik en martelen daarvan. Lees je nergens iets over.

 41. Bromsnor

  @Bo6, en ze schijnt ook nog van mars afkomstig te zijn.

 42. Solidarikots

  Het geloof van halina is in halina zelf.

 43. Michelle

  Haha, die Bo6! Waarom zou je daar nou niks over horen behalve van complоtthеoristen? Denk eens even na a.u.b.!

 44. @michelle

  Jij denkt dat ze zo maar bevriend was met Epstein?
  Dat ze alleen maar even koffie kwam drinken op zijn privéeiland?
  Doe eerst eens onderzoek voor je roept.

 45. Michelle

  Trump was ook dikke maatjes met Epstein. Wat wil je nou zeggen, man? Jij bent zeker die vent die met zijn pistooltje kwam schieten n.a.v. Pizzagate. Idioot!

 46. @michelle

  @michella doe eens onderzoek er zijn zoveel bewijzen.

  Reddit.com/r/pedogate

 47. Michelle

  Ja, dat zei die vent met zijn pistooltje ook. Allemaal weerlegd, maar types die het willen geloven zullen het ook blijven geloven. En wie niet in weerlegde verhaaltjes gelooft moet onderzoek doen. Onbegonnen zaak, ik kan net zo goed in discussie gaan met flat-earthers.

 48. @michelle

  Ik heb niks met complotten maar dit is gewoon iets overduidelijks.
  Het zou niet de eerste keer zijn dat rijke en machtige figuren er excentrieke hobby’s op nahouden.

 49. @michelle

  Kijk deze docu eens en reageer dan nog eens.
  youtube.com/watch?v=1tWylGz99yE&feature=emb_title

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.