Zo wil de NPO het platform NLZIET een boost geven

De NPO denkt dat de videodienst NLZIET een echte boost kan krijgen met een goedkoper basisabonnement. Op dit moment wordt er een maandbedrag van 7,95 euro per maand gevraagd, maar er moet ook een uitgekleed abonnement komen. Dat oppert Martijn van Dam, de man die bij de publieke omroep over technologie gaat, in NRC. NLZIET bedient al een behoorlijke doelgroep, maar kan zich nog niet meten met diensten als Netflix en Videoland. Wat kan er worden verbeterd?

Van Dam denkt dus aan een uitgekleed abonnement, dat alleen toegang biedt tot alle livezenders en een week terugkijken op NPO, RTL, Talpa. “Daarmee zouden we NL Ziet een behoorlijke boost kunnen geven.

Nu krijgt de NLZIET-abonnee voor een kleine acht euro niet alleen live-zenders, maar ook terugkijken tot 365 dagen en soms zelfs vooruit. Het is een goed alternatief voor mensen die geen regulier tv-abonnement hebben.

NLZIET wordt in toenemende mate een alternatief voor het tv-abonnement. Dat is het deel van de markt waar we moeten wezen“, aldus Van Dam in NRC.

Critici stellen dat NPO, RTL en Talpa het succes van hun eigen betaaldiensten belangrijker vinden dan de gezamenlijke dienst NLZIET.

NPO Plus kost 2,95 euro per maand en Videoland by RTL vraagt 8,99 euro per maand.

Foto: NLZIET

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen