Albert Verlinde wil niet rellen in coronadebat

Albert Verlinde voelt niet de behoefte om net als kermishouders of sportschoolhouders te gaan rellen in het coronadebat. Hij houdt zijn theaters braaf dicht, zoals Mark Rutte hem voorschrijft. Dat heeft de Stage-baas maandagavond gezegd in Shownieuws. Er zijn kennelijk mensen die Verlinde een gebrek aan daadkracht verwijten. “Mensen zeggen ook: ‘Zeg iets over de vliegtuigen!’ Maar dan denk ik: dat is allemaal gecheckt met die vliegtuigen en blijkbaar kan dat“, zegt de SBS-ster.

Verlinde wil niet opstandig worden. “Toch even naar al die mensen die dwars aan het doen zijn. Stél nou dat we zeggen: wij gaan ook dwars doen en we gaan gewoon open, en er worden mensen ziek bij mij in het theater. Dat wil je toch ook niet? Ik wil gewoon alles gecheckt hebben.”

Achter de schermen werkt Verlinde hard aan een heropening van zijn musicals in het voorjaar van 2021. “We hebben protocollen uitgewerkt. Met 30 of 100 man kunnen we niks, maar we kijken nu met elkaar of we centraal mondkapjes in kunnen kopen en samen naar de overheid toe kunnen gaan om te kijken of er sneller onderzoek gedaan kan worden, van: heeft het inderdaad met ventilatie te maken en is de ventilatie bij ons goed genoeg?

Maurice de Hond stelt dat de verspreiding voor een groot deel te maken heeft met slechte ventilatie. “Iedereen zal ergens gelijk hebben snap je? Maar niemand weet het: het virus is nieuw“, aldus Verlinde.

Hij zet zijn beste beentje voor. “We zijn steeds met ID&T en Mojo aan het praten om te kijken welke oplossingen we kunnen bedenken met elkaar.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen