Telegraaf zaait coronapaniek: veel BN’ers kritisch

Geplaatst op di 16 jun 2020 om 10:40

De Telegraaf ontpopt zich een beetje tot de Ab Osterhaus onder de kranten. Nu er drie dagen op rij een minimale stijging is van het aantal patiënten op de IC, kopt de krant in grote letters: ‘We zitten niet ver van alarmbellen coronadashboard’, naar een citaat van paniekviroloog Marion Koopmans. De afgelopen drie dagen worden er gemiddeld 2,3 coronapatiënten opgenomen op de ic, vér onder de kritieke waarde van 10. Dat De Telegraaf toch al paniek zaait, wekt ergernis bij vele BN’ers.

Schrijfster Heleen van Royen: “Angst en paniek zaaien is ook een vak. 2,3 is behoorlijk ver van 10 vandaan. En wat gebeurt er met Marion Koopmans en alle andere onheilsprofeten als de tweede golf toch besluit weg te blijven?

Qmusic-ster Domien Verschuuren: “Ik begrijp vooral niet waarom ik hier iedere dag pushmeldingen over krijg. Dit is geen breaking news. Dit zijn lage cijfers. Meld het, maar push het niet.

Talkshowhost Robert Jensen: “Die ‘journalist’ van De Telegraaf, Martijn School, moet de grootste angstzaaier van Nederland zijn. ‘OPNIEUW STIJGING IC: WE ZITTEN NIET VER VAN ALARMBELLEN CORONADASHBOARD’…..dat dit soort gasten hier mee wegkomen is een schande!

Radiobekendheid Erik de Zwart: “Nico Haak en de Paniekzaaiers. Hou eens op!

Ook Jort Kelder waarschuwt voor onnodige paniek. Hij vertelde maandag in Beau: “Ik voer gisteren langs de Amstel en dan heb je zo’n stukje waar de twintigers vooral zitten en die zitten gewoon hutjemutje op elkaar allemaal. We hebben nu ook alle demonstraties gehad en ik heb nog niet gehoord dat er heel veel meer uitbraken zijn.”

Je kan natuurlijk gaan zeuren over een paar mensen extra op de ic, maar dat is iets anders dan een aanhoudende golf. Laten we nou niet weer helemaal gaan… We hoeven het niet over elk geval apart te hebben. Als we iedere uitzending moeten gaan wijden aan patiënten in het ziekenhuis, dan hebben we veel zendtijd nodig.”

Sander de Hosson, longarts bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, is het eens met de BN’ers: “Stijging IC-patienten zegt helemaal niets. Aantal ziekenhuisopnames stijgt namelijk niet (daalt de laatste weken). Misschien toch eens stoppen met de grote stroom aan mediaberichten over getallen en getalletjes? Werkt het niet (onnodig) angst in de hand?

De Telegraaf-koppen:

Foto: RTL
39 Reacties op “Telegraaf zaait coronapaniek: veel BN’ers kritisch”


 1. Sender

  De Limburgse Marion Koopmans is een beetje de vrouwelijke Osterhaus.
  Natuurlijk is corona en het leed daarvan erg. Maar ze creëren beiden een onleefbare en als gevolg daarvan een failliete samenleving.
  Maar mensen geloven niet meer alles tegenwoordig en dat is het verschil. Dus blijven deze twee mensen maar herhalen en herhalen. Beinvloeding, manipulatie zit in de kracht van maar lang genoeg herhalen…

  En misschien ontving u dit pushbericht dan ook vanmorgen.
  https://www.ninefornews.nl/

  Gates, de Jonge…..kun je werkelijk iemand op zijn blauwe ogen vertrouwen??

 2. Robert

  Telegraaf speelt inderdaad een zeer bedenkelijke rol, begin me steeds meer aan die krant te ergeren, de sport is op zich goed bij die krant, rest niet.
  Verder niet de cijfers volgen van de kranten, maar van stichting NICE,

 3. Trudy

  De Telegraaf… wie neemt die krant serieus?????

 4. Ron

  Telegraaf begint weer een beetje zichzelf te worden, in het begin van de crisis waren ze nog heel redelijk en gematigd maar nu beginnen ze weer onnodige hysterie te zaaien. Eens met de kritiek die er nu eindelijk eens komt.

 5. Danny

  Telegraf doet niet anders.

  Valt het mee dan valt het bij de telegraf tegen en andersom.

  Alles voor het aantal klikken.

 6. Denk Na

  Het is en blijft een gotspe dat er nieuws wordt gemaakt met vertraagde cijfers. Ook nu bij deze luttele IC opnames. Het klopt gewoonweg niet en ik snap ook niet waar die ‘stijging’ nu ineens weer vandaan komt. Het ging natuurlijk weer een beetje te goed en gaan ze een beetje smokkelen met cijfers. Kan niet anders.

 7. Piet

  Op de site virus waanzin.nl kan je petitie invullen, deze site gaat naar een rechter om deze waanzin te stoppen ook dat de RIVM eerlijker moet zijn over hun cijfers

 8. Sandertje

  Je zult maar werken voor De Telegraaf. Ik zou me rot schamen.

 9. kritisch avro-lid

  Iedereen weet toch dat de Telegraaf een grote inhoudsloze click-bait is. Ronkende koppen lokken je voorbij de betaalmuur, terwijl het feitelijk onderliggende bericht niets meer dan een natte wind is. Filmpjes ingeleid door een Telegraaf presenator zijn gedateerd, veeal inhoudsloos en moeiteloos op youtube of dumpert te vinden zonder irritante reclame. De Telegraaf is eigenlijk een beetje de Talpa onder de kranten. Het doel is geld verdienen op een zo gemakzuchtig mogelijke manier

 10. Piet

  https://viruswaanzin.nl/ is de site

 11. Sender

  @Denk na,

  Juist, het is het zaaien van nieuwe angst. Kost wat kost moet dat in stand worden gehouden. Het wordt tijd dat de oppositiepartijen de handel en wandel tijdens, na het corona gebeuren eens goed tegen het licht houden. De coalitie wil dat ook wel (tzt) maar zien het nu als een politiek ‘iets’ omdat de coalitiepartijen (met name VVD) er goed voor staat in de peilingen.
  Maar dat is natuurlijk onzin, wij hebben de kamerleden verkozen en willen tekst en uitleg over alles. Ook de praktijken met een luchtje.

 12. Jort Kelder

  De Telegraaf was fout IN de oorlog maar vooral NA de oorlog!

  Ken uw geschiedenis mensen.

 13. Marc

  Qmusic STER Domien Verschuuren.

  HAHAHAHAHA

 14. Danny

  Als we het advies van Beau-stempelgraaier Jort Kelder hadden opgevolgd dan hadden we nu 60.000 doden.

 15. Denk Na

  @Sender: de media moet gewoon eens wat meer onderzoek doen i.p.v. zonder enig perspectief in hun berichtgeving op te nemen. Het is gewoon lukraak berichten plaatsen op een hysterische manier maar nooit eens het eerlijke verhaal erbij te vertellen.
  RTL Nieuws b.v., heeft een uitgebreide onderzoeksredactie maar een onderzoek over deze hele crisis en alles wat hier mee samen valt wordt niet gedaan. Pure willekeur.

 16. Joop55

  Telegraaf, het caravandagblad van onderbuikend Nederland.

 17. Simon

  Er is gisteren 0,9 mensen positief getest op iedere 100.000 bewoners en er zijn 2.3 mensen opgenomen in het ziekenhuis met covid-19. Dat geeft toch wel een ander beeld.

 18. Sender

  Piet
  di 16 jun 2020 om 11:13,

  Ik zit op de helft van de link, over de viruswaanzin. Prettig om naar te kijken en wat mij betreft, goed bezig.
  En de reden voor het kort geding is meer dan gerechtvaardigd. Goede bijdrage Piet en ik zou zeggen, verspreid m…..overal.
  Ik help je zeker.

 19. Flip

  De media daar zitten figuren achter met een agenda.

 20. Jantien Visser

  Voor mijn portie hysterische berichtgeving klik ik smorgens altijd even De Telegraaf site aan. Ik ben dan meteen weer bij de les. In medialand wordt veel onzin geschreven en daardoor neem ik het nieuws tegenwoordig met een flinke schep zout. Elke krant neemt een bericht letterlijk over van de ander, met komma en al!
  Erg moeilijk om hierdoor berichtgeving in welke vorm dan ook nog als waarheid aan te nemen. Met De Telegraaf voorop!

 21. Denk Na

  Dat komt omdat NIETS in een perspectief gezet wordt door de media daardoor krijg je overal dezelfde onzin te horen en te lezen. Het failliet van de journalistiek.

 22. Sandra Reijers

  Mensen vergeten te relativeren. Nu 6000 doden, hoeveel waren er in 2018? Veel meer en hoorde je niemand over, geen lockdown geen onzin regels. Pure hoax. Daarnaast zijn er al medicijnen voor Corona maar die mogen niet gebeurt worden. Mensen moeten sterven. Het draait puur om de vacinaties. Het is erg dat de media niet een relativerend en perspectief beeld laat zien. Want we moeten allemaal aan het vaccian.

 23. chris?

  Komt op mij over als “zie je nu Halsema wat je veroorzaakt.” Bah ja dat krantje hé de T bedoel ik

 24. Jamai

  Lekker makkelijk om het erop af te schuiven dat het in De Telegraaf staat en ‘dus’ hysterie is. Feit is dat er drie dagen op rij een stijging is wat in geen twee maanden is voorgekomen en feit is dat viroloog Koopmans dit gezegd heeft. Wat is hier dan precies mis mee?
  Die ‘BN-ers’ steken hun kop in het zand en willen niet zien dat het mogelijk is dat er een tweede golf aan besmettingen kan komen; ze willen gewoon hun oude, vertrouwde fun weer terug. Dat willen we allemaal maar de cijfers mogen gewoon gemeld worden hoor. Ook in De Telegraaf.

 25. Keta Minek

  Sender hoe ziek kun je zijn om naar die website te linken daar zitten zeer zieke Complotters, die moeten worden opgenomen een gevaar voor de volksgezondheid.

 26. Keta Minek

  De Telegraaf is kattenbakvulling.

 27. bril

  Ja en dan dat Boldewijn figuur die veel filmpjes presenteert. Als je het over ´over het paard getild´ hebt…Wat een bak dedain en hooghartigheid zonder inhoud zeg.

 28. Merel

  Grappig dat al die deugende linkse bn’ers de kwaliteitskrant de Telegraaf lezen.

 29. Huismaker

  De Telegraaf en vvd: simpel; het plebs bang maken. En gelukkig is er lachebekje Rutte die alles weg lacht. En iedereen werd weer rustig.
  Alsof we achterlijk zijn.

 30. Gerard de Groot

  @Keta Minek 13:06u Mijn kat weigert zelfs in de kattenbak te sch*ten als De Telegraaf er in ligt.

 31. Anna

  Goed dat Ajax verloor van Valencia. Nu is ons een grotere golf bespaard gebleven aan besmettingen. Hoor je niemand over trouwens.

 32. Lachgas

  Wanneer krijgt de Hond zijn credits of wanneer krijgen mensen met een andere kijk hun hour of fame?

 33. Sender

  @ Keta Minek 13.04,

  Als er al sprake is van een complot dan is het complot dat landen (regeringen)overheden hebben afgesproken namelijk om het Covid virus aan te grijpen om jou maar meer nog je data in handen te krijgen en de wereld voorgoed te hervormen. Vandaag was de eerste dag van de corona app in Duitsland. Weinig belangstelling nog en het nieuwsprogramma HEUTE maakte een rondje langs verschillende landen. Ik heb met open mond zitten kijken. In een bepaald land moest je om te bewijzen dat je thuis zat (quarantaine) een selfie maken en die opsturen. Dat is wat overheden willen. Waarschijnlijk snap je dat niet eens.
  Een groeiende groep mensen maakt zich druk over zo’n soort samenleving. Deze beide heren zijn intelligent en oordeelkundig en dat kan niet van iedereen worden gezegd immers. Doe je ogen eens open.

 34. Sender

  En nog iets belangrijks vergeten.
  Kom dus allemaal aanstaande tussen 13.00 en 17.00 naar het Malieveld om samen te strijden voor een normaal Nederland.

  De stichting viruswaanzin.nl organiseert de demonstratie onder het motto : Samen terug naar normaal”…nu de regering voornemens is om al per 1 juli de Grondwet te wijzigen voor verregaande ingrepen aangaande uw vrijheid.
  En het is niet tijdelijk, het kan steeds worden verlengd. Rusland is er een kind bij. We zijn onze democratie al lang kwijt, we hebben te maken met een stel dictators in Den Haag. Schandalig.
  Ruim 200.000 tekenden de petitie Stop de Noodwet en de regering doet wederom niks.

  Kom naar Den Haag mensen als uw vrijheid u lief is. ( kijk even Editie.nl) van vandaag terug)

 35. Huismaker

  @Sender
  Bedankt voor je opmerking. Zal proberen er ook te zijn. Het verbaast mij dat mensen kiezen voor een Groot Duits (europees) Rijk. Onze ouders/voorouders hebben gekozen voor vrijheid. Zij zijn niet hals-over-kop naar de bossen van Canada gevlucht. En kijk nu eens ? Rutte (de man die ons uitlevert (een soort Mussert dus)) wordt gezien als een “held”. Je gelooft je oren niet. En de staatsmedia (NPO/Radio1/RTL/SBS) lult het allemaal recht. Dag in-dag uit laten ze de vriendjes horen. GEEN ENKELE DISCUSSIE is toegestaan. Het is: Befehl is Befehl. Er zijn journalisten bij dat kartel, die vinden dat we niet mogen nadenken en uitsluitend de Grote Leiders dienen te volgen. Zonder zelf na te denken. Zoals een referendum dus. Ik ken iemand met een snorretje die het daar helemaal mee eens was.

 36. Denk Na

  Ze beginnen het te leren, bij EditieNL in ieder geval. Gisteren Maurice de Hond, vandaag Willem Engel. Het verzet wordt heftiger en de media draait, met ‘baby steps’ weliswaar wat de andere kant op en wordt wat kritischer.

 37. Geronimo

  Het AD en de Telegraaf, de kranten die fouten waren tijdens de Coronacrisis. Wanneer de politiestaat voltooid is, vergeet dan niet hen rijkelijk te danken.

 38. Sender

  @Huismaker en Denk Na,

  Stilaan lijkt het of er iets beweging in de hele discussie komt. Dat is zeer positief maar eigenlijk ook alweer vrij laat. Het is zo 1 juli. Ik verwijt dat met name de publieke omroep ten zeerste. Met name de NPO heeft daar een (educatieve ) belangrijke taak in.
  Maar ze lieten het afweten. Ik zei het al vaker maar van enige pluriformiteit,bij een format als Op1…niets gemerkt.
  Huismaker, als je er ook bent, thumbs up.

 39. Ad nagtegasl

  Telegraaf fout in de tweede wereld oorlog fout in de corona crisis goede bodem kliko bedenker rest van gebouw afbranden nooit meer laten verschijnen troep

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.