Telegraaf zaait coronapaniek: veel BN’ers kritisch

De Telegraaf ontpopt zich een beetje tot de Ab Osterhaus onder de kranten. Nu er drie dagen op rij een minimale stijging is van het aantal patiënten op de IC, kopt de krant in grote letters: ‘We zitten niet ver van alarmbellen coronadashboard’, naar een citaat van paniekviroloog Marion Koopmans. De afgelopen drie dagen worden er gemiddeld 2,3 coronapatiënten opgenomen op de ic, vér onder de kritieke waarde van 10. Dat De Telegraaf toch al paniek zaait, wekt ergernis bij vele BN’ers.

Schrijfster Heleen van Royen: “Angst en paniek zaaien is ook een vak. 2,3 is behoorlijk ver van 10 vandaan. En wat gebeurt er met Marion Koopmans en alle andere onheilsprofeten als de tweede golf toch besluit weg te blijven?

Qmusic-ster Domien Verschuuren: “Ik begrijp vooral niet waarom ik hier iedere dag pushmeldingen over krijg. Dit is geen breaking news. Dit zijn lage cijfers. Meld het, maar push het niet.

Talkshowhost Robert Jensen: “Die ‘journalist’ van De Telegraaf, Martijn School, moet de grootste angstzaaier van Nederland zijn. ‘OPNIEUW STIJGING IC: WE ZITTEN NIET VER VAN ALARMBELLEN CORONADASHBOARD’…..dat dit soort gasten hier mee wegkomen is een schande!

Radiobekendheid Erik de Zwart: “Nico Haak en de Paniekzaaiers. Hou eens op!

Ook Jort Kelder waarschuwt voor onnodige paniek. Hij vertelde maandag in Beau: “Ik voer gisteren langs de Amstel en dan heb je zo’n stukje waar de twintigers vooral zitten en die zitten gewoon hutjemutje op elkaar allemaal. We hebben nu ook alle demonstraties gehad en ik heb nog niet gehoord dat er heel veel meer uitbraken zijn.”

Je kan natuurlijk gaan zeuren over een paar mensen extra op de ic, maar dat is iets anders dan een aanhoudende golf. Laten we nou niet weer helemaal gaan… We hoeven het niet over elk geval apart te hebben. Als we iedere uitzending moeten gaan wijden aan patiënten in het ziekenhuis, dan hebben we veel zendtijd nodig.”

Sander de Hosson, longarts bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, is het eens met de BN’ers: “Stijging IC-patienten zegt helemaal niets. Aantal ziekenhuisopnames stijgt namelijk niet (daalt de laatste weken). Misschien toch eens stoppen met de grote stroom aan mediaberichten over getallen en getalletjes? Werkt het niet (onnodig) angst in de hand?

De Telegraaf-koppen:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen