Zelfs Femke-fan Stella Bergsma vindt M te gekleurd

Zelfs Ladies Night-ster Stella Bergsma, die afgelopen week actie voerde voor het aanblijven van Femke Halsema als burgemeester, vindt de NPO 1-talkshow M wel héél erg gekleurd. Dat heeft ze aangegeven in een inmiddels verwijderd bericht op Twitter. Critici die De Wereld Draait Door links vonden, slaan van M al helemaal stijl achterover. Het programma van Margriet van der Linden maakt er geen geheim van te sympathiseren met linkse politieke partijen, met name D66 en GroenLinks.

Vrijwel alle onderwerpen worden met een linkse invalhoek benaderd en dat kan Bergsma niet ontkennen. “Ik ben het er eigenlijk wel mee eens dat M erg gekleurd is, maar ik verbaas me dat in de kritiek dan vaak woorden als ‘vuil’, ‘goor’ en ‘walgelijk’ worden gebruikt. Is dat allemaal niet wat overdreven?

Ze wijst erop dat Margriet flink wordt aangepakt door rechtse critici. Bij hen werkt de presentatrice zo ongeveer als een rode lap op een stier en al helemaal sinds ze Akwasi makkelijk liet wegkomen met zijn ‘ik ga Zwarte Piet op zijn gezicht schoppen’-uitspraak. “Helder“, vond ze zijn uitleg.

En gisteren besprak M de motie van wantrouwen tegen Femke Halsema met vier linkse vrouwen: Hedy d’Ancona, Amma Asante, Nadia Bouras en Sylvana Simons. Allemaal waren ze pro-Halsema.

Het is koren op de model van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Hij retweet: “Sorry hoor maar wat is dit voor ‘journalistiek’. Zit met stijgende verbazing te kijken op NPO1. Het uitnodigen van deze vier gasten is toch geen objectieve journalistiek van de NPO?

Als het rechts van Baudet aan de macht komt, krijgt de NPO het nog zwaar: “Zoals wij al langer betogen: SANEER DE NPO!

Foto: Net5, Cornelie Tollens

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen