Humberto na Damprotest: ‘Hopelijk geen coronapiek’

Humberto Tan hoopt dat het massale Damprotest van vorige week maandag, waar hij zelf ook bij aanwezig was, niet leidt tot een piek in het aantal coronabesmettingen. Dat heeft de RTL 4-ster woensdag gezegd in RTL Boulevard. Het Damprotest heeft tot controverse geleid, omdat de coronaregels waar men zich al maanden aan moet houden daar volledig werden geschonden. De organisatie riep protesteerders daarna op om twee weken thuis te blijven, maar Tan deed dat niet.

Tan moet wel bekennen dat hij behoorlijk was geschrokken van de menigte op de Dam. “Ik schrok me rot toen ik al die mensen zag, maar tegelijkertijd was het wel opvallend hoeveel mensen, eigenlijk iedereen die ik zag, een mondkapje hadden.”

De presentator wijst erop dat hij maar heel even aanwezig is geweest bij het racismeprotest. “We zijn na 20 minuten ofzo weer weggegaan, maar ik vond het belangrijk genoeg om daar te staan.”

Sommigen vrezen nu dat er volgende week een coronapiek ontstaat. Anderen, met Robert Jensen voorop, hopen juist dat het racismeprotest geen enkele invloed heeft op de coronastatistieken. Dat zou dan weer het bewijs zijn dat de 1,5-meter-samenleving een farce is.

Tan: “Ik hoop – en dat hoop ik echt – dat er over twee weken niet een enorme piek komt met besmettingen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen