Peter R. verdedigt Femke: ‘En dat zónder dubbele pet!’

Peter R. de Vries sprong gisteren in de talkshow Beau in de bres voor Femke Halsema. Kijkers die zich afvroegen in welke hoedanigheid hij daar nu weer zat, hielp hij direct uit de brand: hij gaf aan geen dubbele pet op te hebben. Dat was te zien in de show op RTL 4. De Vries verwees met een lach naar de discussie over zijn vele bijbaantjes naast die van tv-deskundige. “Eerst een kleine disclaimer Beau: ik ben niet de woordvoerder van Femke Halsema en ook niet de vertrouwenspersoon.

Peter verweet Beau vooringenomen in de discussie te staan. “Ik vind eigenlijk – ook zoals jij dit nu hier presenteert – een beetje vooringenomen meteen. Van: ‘Nou, dat werd tijd’ en ‘diep door het stof’, terwijl ik denk: als je gewoon nuchter naar de feiten kijkt, vind ik dat zij een heel redelijk verhaal heeft gehouden en eerder al, maar er ontstaat dan een soort dynamiek van: ‘Ze zal het moeten slikken en door het stof!’ Dat staat me toch een beetje tegen.”

Ondanks het uit de hand gelopen Damprotest hoeft Halsema niet af te treden als burgemeester van Amsterdam. Ze ligt al anderhalve week behoorlijk onder vuur. Vaak gaat het om persoonlijke vetes, denkt De Vries.

De misdaadjournalist: “Meneer Knoops zegt dat het niet om de persoon van mevrouw Halsema gaat, maar dat bestrijd ik. Laat ik het zo zeggen: een vrij aanzienlijk deel van de Amsterdamse politiek, de oppositiepartijen, maar ook de media – en niet de kleinste media in Nederland – zijn wel degelijk uit geweest op de scalp van mevrouw Halsema.”

De Telegraaf speelt daar natuurlijk de grootste rol in“, zegt hij. “Het is heel persoonlijk op de man gespeeld juist, vind ik. Ik mis in dit debat de reden waarbij men kijkt naar wat er gebeurd is en de argumenten die daarvoor zijn aangedragen. Die wil men helemaal niet horen. Het gaat erom: hoe kunnen we Halsema onderuit krijgen?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen